10 Mart 2013 Pazar

((slayt izle)) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

17 Şubat 1926 yılında kabul edilen “Medeni Kanun” ile Türk kadını haklarına kavuşmuştu. Bu tarih Türk kadınının Kadınlar günüdür. ABD de 8 Mart 1857 kadınları çalıştığı bir tekstil fabrikasında yaşanan bir olay nedeniyle o gün, o ülke için kadınlar günü ilan edilebilir. Ama onların bu gününün evrensel niteliğe dönüştürülerek tüm Dünya kadınlar günü olarak kabullenilmesi çok anlamsız ve bilgisizliktir. Kazanılmış haklar o günün anlamını temsil eder ve Türk kadını gerçek hakkını kazandığı 17 Şubat 1926 tarihi bu nedenle Türk kadınları günüdür. Üzülerek söyliyebilirimki çoğu Türk kadını Amerikan Kadınlar gününü bilir ve kutlarken Türk Kadınları “Medeni Kanun” un kabul edildiği günün Türk kadınları günü olduğunu bilemeyecektir.
Emperyaller sabır ile bu türden dayatmaları evrenselliştirmeye ve kendi milli gerçeklerini dünya gerçeği olarak kabul ettirmeye çalışmaktadırlar. Sizler bu oyuna gelmeyin ve bu oyunu bozmak için sabırla bu türden dayatmaları eleştirin ve doğruyu gösterin.


--

P

Bu mesaji yazdirmadan once cevremizi dusunun...

Please consider the environment before printing this mail note

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.