25 Eylül 2012 Salı

(MADENCİYİZTR) DENİZLİ İSG örgütlenmesi için çağrı metni


Değerli İş Sağlığı ve İş Güvenliği Alanında Çalışanlar,

İş Güvenliği ile ilgili birçok mail gruplarında bizlerin örgütlenmesi için şimdiye kadar çok konuşuldu ve birçok adım atıldı, bazı örgütlenmeler de yapılmış ancak yeterli katılım ve desteğin tam anlamıyla sağlanamadığı zaman içinde görülmüştür.  

İl düzeyinde kurulacak İSG Dernekleri, Belediyelerin Kent Konseyleri İSG Çalışma guruplarının içerisinde yer almalıdırlar. Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi İSG Çalışma Gurubunun çalışmaları ve etkinliği doğru örgütlenme modelini de ortaya koydu.

Bizim örgütlenme anlayışımızı benimseyen İzmir İSG Derneğinin de kurulduğunu sizlerle paylaşmak isterim. Aynı şekilde İstanbul İSG Derneğinin kurulması ile ilgili örgütlenme çalışmaları da başlamış ve ciddi anlamda yol kat edilmiştir.  

Benzer bir yapılanmanın DENİZLİ’de de gerçekleştirmek için ilk adımı bu işe gönül verenlerle birlikte atmak istiyoruz. İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi, İşyeri Hemşiresi ve Akademisyenlerin yani İSG alanında çalışanların oluşturacağı Derneğin kuruluş çalışmalarını 30.Eylül.2012 Pazar günü saat 09-30-13.00 de yapacağımız kahvaltılı toplantıda görüşerek, planlamayı hedefliyoruz.

Birinci toplantımızda Dernek Kuruluşunu gerçekleştirecek olan arkadaşlarımızı belirleyeceğiz. Kurulacak komisyonun Denizli ilinde  en geniş katılımı sağlanmasını ve dernek tüzüğünü hazırlanmasını amaçlamaktadır.

İsteyen her İSG Çalışanı (iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi, işyeri hemşiresi ve akademisyenler) Komisyona gerekli evraklarını teslim ederek kurucu üye olabilecekler. Kurucu üyeler kendi aralarında kurucu yönetim kurulunu belirleyerek resmi başvurularını yapacaklar.

İSG Yasası çıktı, Yönetmelikler hazırlanıyor, bu anlamda vakit kaybetmeden örgütlü olarak çalışmamız gerekiyor. Tüm toplumu yakından ilgilendiren İSG Mevzuatının yeniden yazılacağı bu günlerde İSG Çalışanlarının güçlü, saygın ve sosyal taraflarca muhatap alınan örgütlenmesine herkesi katkı koymaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla

Mesut TORAMAN     Gürpınar OZANER


Toplantı Tarihi: 30.Eylül.2012 Pazar

Yer:  Davet Restoran Çamlık

PROGRAM:

Saat 09.30-11.00 Kahvaltı Tanışma

Saat 11.00-13.00 Toplantı

 Not: Kahvaltı ücreti 15 TL/kişi olup(sınırsız içecek ve su) katılımınızı 28.Eylül.2012 tarihine kadar 0 530 142 86 88 telefon numarasına bildirmeniz rica olunur.

--
Mesut TORAMAN
Maden Mühendisi
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.