15 Eylül 2012 Cumartesi

(MADENCİYİZTR) Burdur Beji

Tapsız: Binalarımızda Kanserojen Granit Yerine Burdur Beji'ni Tercih Etmeliyiz
Sanayi Kuruluşlarının desteklenmesi ve üretimin artırılması politikası kapsamında inceleme gezilerine devam eden Burdur Valisi Süleyman Tapsız, bugün akşam saatlerinde Organize Sanayi Bölgesine gelerek bir dizi temaslarda bulundu.
Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, Burdur Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Oktay ile birlikte ilk olarak Babacanlar Mermer A.Ş’yi ziyaret eden Vali Tapsız, burada şirket sahibi Mustafa Babacan’dan bilgi aldı
Dubai, Güney Kore, Katar ,Avrupa Ülkeleri ve Amerika gibi dünyanın pek çok ülkesine işlenmiş mermer ihracatı yaptıklarını anlatan Babacan, aylık 10 bin metrekare ihracat kapasitelerinin olduğunu söyledi.
Tapsız inceleme esnasında yaptığı açıklamada Mermer sektöründe marka haline gelmiş “Burdur
Beji” adıyla bilinen mermer türünün Burdur’un inşaat sektöründeki her alanda kullanımını özendirmeyi amaçladıklarını söyleyerek yurt dışından getirtilen granit ile kıyaslandığında mermerin kanserojen etkiye sahip olmayan çok sağlıklı bir inşaat zemin ürünü olduğunu vurguladı ve  “ilimizin mermerde marka sahibi olan bir yer olduğunu bütün ziyaretçilerimize göstermeliyiz” şeklinde sözlerine devam etti.
Mermer firmalaranın ekonomiye sağladıkları katkının yatsınamayacağını belirten Tapsız, aynı zamanda sağlanan bu katkının çevreye verilen zararla gölgelenmemesi gerektiğini de vurguladı.
Tapsız, çevreye duyarlı ve saygılı bir madencilik istediklerini de söyleyerek mermer ocaklarından çıkan ve "pasa" diye tabir edilen atıkların gelişigüzel çevreye atılmaması gerektiğini, bazı bölgelerde karayolu işleyişini bile tehlikeye sokarak kazaya sebebiyet verici bir hal alan yol kenarlarındaki atık yığınlarının ortadan kaldırılması için gerekli uyarıların yapıldığını, devam etmesi durumunda ise yasal sürecin işletileceğini söyleyerek mermercilerimize uyarılarda bulundu.  
Beraberindeki heyetle birlikte BASF Beton Kimyasalları Üretim Fabrikasına geçen Tapsız, burada
da fabrika sahibi İzzet Boyacıoğlu ile görüştü.  Valimiz, Beton üzerinde uygulanan kimyasal kaydırıcı maddeleri üreten fabrikayı gezerek fabrikanın laboratuarında da üretilen ürünlerle ilgili detaylı bilgi aldı.
Daha Sonra Çiçek Mersan Mermer Fabrikasına giden Tapsız ve beraberindeki heyet, Orhan Çiçek tarafından karşılanarak fabrikanın kapasitesi ve çalışma şartları konusunda bilgilendirildi. Tapsız, fabrika gezisi esnasında işçilerle de sohbet ederek çalışma şartlarını öğrendi. 


--
Ayşegül YÜCEL
Maden Yük. Müh.
TEM Çevre Art. Müh. Müş. Ltd. Şti.
ADANA
(551) 422 79 94

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.