17 Ağustos 2012 Cuma

((slayt izle)) Hangi İktidar Yargılanıpda İdama Mahkum Olmaz... Mersin İçel Burak Canlı

HANGİ İKTİDAR YARGILANIP DA İDAMA MAHKÛM OLMAZ…

Geniş düşünün. İşimiz iktidarlar. İşimiz tek bir iktidar değil. Hele ki şu an için geçmiş iktidarlar hiç değil.

ABD’de bir iktidar var. Bu iktidar yetkilileri yanlış yapmaz mı? Gizlilikleri yok mudur? Göz yumdukları! Göz açtıkları! Göz kırptıkları!

İsrail Devletinde bir iktidar var. Bu iktidar kim bilir ne derelerden ne sular geçirmiştir. Kim bilir?

Çin Devletin de bir iktidar var! Koca bir Ülke! Ne sorunları ne tür ilişkileri ne tür hukuka, ahlaka, etiğe yakışmayan hareketler.

Bir yerler de iktidarlar var. Bu yerler de iktidarlar iktidarlarını bu yer de iktidarlar Devletini bu yerler de iktidarlar insanlarını bu yerler de iktidarlar emir ve talimat halinde hareket ettikleri güçleri kollamaya çalışırlar.

Her iktidar, iktidar olamaz. En azından sana bana ve fakat ABD’ye İsrail’e…

İktidarlar iktidar olurken anlaşmalar yaparlar. Sözleşmeler karalarlar. Tüm bunlardan da ötesi bilirler ki onların gerçek orada olmasını istedikleri kimselerin iradesi değişirse giderler.

Günümüz de irade, çağımızda halk, seçmen gibi kavramların teknolojide önemini yitirmesi ne acıdır. Belki de gerçekte ve zaman diliminin hiçbir evresinde önemi de olmamıştır.

Kapitalist sistem de iradenin belirlenmesinde asıl irade sermaye dünyasına asıl güç ise televizyon jan janlı gazetelere gerçekte ise egemen kuvvetlere geçmiş bulunmaktadır.

Bu sistem analizinde herhangi bir kuklanın Voltran gibi gösterilmesi yani eşeğin demir at kılığına sokulması mümkün değil midir? İnsanlar inanmak ister!

Demokrasi ve seçim sistemleri çökmüştür. Ulus Devletleri varlığını kaybetmiştir. Belki de hiç var olamamıştır. BM’ler hiçbir zaman varlığını ispat edememiştir.

Bu sistem de köleler, kuklalar, ezilenler, hayalperestler sıralamasında bir de ajan Başbakanların başı çekmesi önlenemez bir vakadır.

Bana bir millet lazım Millet için öleyim. Bana bir Devlet lazım Devlet için savaşayım. Ortada esaret altına alınmaktan memnun ortada kötü muameleden mutlu bir iradesi egemen kuvvetler tarafından belirlenmiş yığın topluluğu.

Mümkündür. Mümkün olan her iktidarın yargılandığında idama mahkûm olabileceğidir. Mümkündür. Vatanseverlerin terör sever oldukları iddia edilerek yıllarca demir parmaklıklar arkasında tutulabilmesi mümkündür.

Mümkünlü de her bir şey mümkün. Ses bantlarında oynama mümkün. Fotoğraflar da oynama mümkün. Kasetler de şekillendirme mümkün. Mümkünlü de tek bir şey yeter ki yapılmak istensin… Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin