24 Şubat 2011 Perşembe

((slayt izle)) Aklınızdan dahi geçirmeyin





Aklınızdan Dahi Geçirmeyin


Bülent ESİNOĞLU

 

 

Holding medyası ve yandaş/yalaka medya birlikte şiddetli bir Kaddafi muhalefeti sürdürüyorlar.

 

Amerikan savaş makinesi CNN’in yayınlarına paralel olarak sürdürülmekte olan bu neşriyatın aynısı Avrupa medyasında da görülmektedir. Çin ve Rusya’da böyle bir yayına rastlanmıyor. Sadece haber veriliyor. İç işlerine müdahale edici bir yayın yapılmıyor.

 

Amerika’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da taşeronluğunu sürdüren siyasi iktidarın Amerika’nın talimatlarından çıkmadığını biliyoruz.

 

Gerek Avrupa’dan, gerekse de Amerika’dan yapılan açıklamalarda, Libya’ya müdahale edilebileceği açıklamaları, ya ima edilmekte, ya da ABD Dışişleri Bakanı Clinton’un açıklamalarında olduğu gibi doğrudan müdahaleyi ifade eden açıklamalar yapılmaktadır.

 

Peki, Batının Libya’ya müdahale edecek gücü var mıdır?

 

Bu soruyu sorarken elbette Batının askeri gücünü kast etmiyorum. Mecali var mı diye soruyorum. Hem Amerika, hem de Avrupa ekonomik krizin içinde debelenirken böyle bir savaşı göze almayacakları aşikârdır.

 

Aradıkları, oraya müdahale edecek askeri gücün harcamalarının, başka ülkelerin üzerine yıkmaktır.

 

Bu konuda eminim gözlerine kestirdikleri ilk ülke Türkiye’dir. Çünkü İngiltere’nin gerek Irak’ta gerekse, Afganistan’da Amerika’ya verdiği desteğin karşılığını alamadığı ve Amerika ile yeni bir savaşa hazır olmadığını Amerika da bilmektedir.

 

İtalya’nın tek başına müdahalesine, Fransa rıza göstermez. Fransa’nın tek başına müdahalesine, Avrupa rıza göstermez. Velhasıl, Avrupa’nın müdahalesi hem ekonomik nedenlerden, hem siyasi nedenlerden şimdilik pek akla yatkın görünmüyor.

 

Geriye Amerika’nın güdümünde, yeni Osmanlıcılık kışkırtmaları eşliğinde Müslüman kardeşlerimizi kurtarılması görevi, Libya’daki Amerikan Maşası El-Kaidenin El-Magrip grubu ile Türkiye’ye verilmesinin uygun olacağı hesaplanmaktadır.

 

Bu hesap Batı çıkarlarının hesabıdır.

 

Türkiye’yi Libya’ya müdahale ettirecek ortamın yaratılması, tüm medya onların elinde dahi olsa imkânsızdır. Bir noktadan sonra medya silahı iş görmez.

 

Bir noktadan sonra Türk ulusu bu duruma karşı toptan ayağa kalkar.

 

Bunları nereden çıkarıyorsun, sakın demeyin. Amerika ile birlikte Irak işgali için her şeyi yapmadık mı? Orası da Müslüman ülke değimliydi?

 

Libya’ya Amerika ile birlikte müdahaleyi aklından geçirenler varsa, akıllarından geçirmesinler.

 

Çünkü Türk milleti var.


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin