2 Aralık 2010 Perşembe

((slayt izle)) tak-der konsolos ziyareti


KKTC KONSOLOSUMUZ ZALİHE ERDEN YATIRIMCILARA SESLENDİ

100_00902.jpg

BİZİM MEMEKETİMİZ GERÇEKTEN GÜZEL BİR MEMLEKET TÜM YATIRIMCILAR GÜVENLE YATIRIM YAPABİLİRER;
KKTC KONSOLOSUMUZ ZALİHE ERDEN YATIRIMCILARA SESLENDİ

Gazete izlem özel: Kısa adı TAK-DER olan Yerel Yönetimleri Takip Derneği Yöneticileri başkanları Ali yıldız eşliğinde KKTC Konsolosumuz Zalihe Erdem;i makamında ziyaret ederek KKTC ile Türk Devleti arasında ki kültürel bağları ve çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
Ziyarette TAK-DER Başkanı Ali YILDIZ İlk sözü alarak;Sevgili konsolosumuz bizi makamınızda kabul ederek onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Derneğimiz Vatandaşımızla kamu kurum ve kuruluşları arasında bir köprü oluşturup yardım amaçlı kurulmuştur. Şu an 40 üzerinde üyemiz bulunmakta. Derneğimiz üyeleri genelde Basın mensuplarından oluşmakta. Avukat, Emekli Vali, Üniversite Proföserleri Derneğimizin üyeleridirler. Biz çalışmalarımız arasına İlimizin üst düzey yöneticilerini de ziyaret etmeyi uygun bulup Vatandaşımıza çalışmalarımız hakkında bilgilerde sunmayı amaçladık ve bu doğrultuda Sizin gibi yöneticilerimizi de ziyaret kapsamımıza aldık. Sn. Konsolosumuz; Merak ettiğimiz bazı konularımız Yeni kurulan KKTC Devletlerarasında tanınma politikası ne durumlarda, Ekonomi ne alanda, Siyasal yapı, Anavatan Türkiye ile ilişkiler ne alanda bu konularda bilgilerinizden faydalanmak istiyoruz. Ve aynı zamanda ilimizde göreve başlayalı kısa bir zaman oldu tahmin ediyorum. İlimizden memnunmusunuz. Orada ki Yerel yöneticiler ile bizim burada ki Yerel yöneticiler arasında belli bir fark var mı? bu konularda bizleri aydınlatırsanız merak ettiğimiz konular cevap bulmuş olur. İlimize arkadaşlarım ve Vatandaşımız adına hoş geldiniz der başarılar dilerim; Dedi.
S.Konsolos Zalihe Erden ise Çok teşekkür ediyorum. Sizleri tanımaktan çok memnun oldum. Hele Yöneticilerinizin birçoğunun Basın mensubu olması da ayrı bir özellik. Konuya KKTC;nin Devletlerarasında tanınması ile ilgili sorunuza cevap vererek başlamak istiyorum. Biliyorsunuz Devletler nezdinde 2 Devlet tarafından tanınmaktayız. Bunlardan biri Anavatan Türkiye diğeri de Dost Devlet Pakistan. Ben diyorum ki bizim memleketimiz son çare ne varsa hepsini denedi ve protokoller imzasına kaldığı söylenmekte. Bizim memleketimiz o kadar güven verici bir ortamda yaşamaktayız ki her yatırımcı memleketimize güvenle yatırımlarını gönül rahatlığı ile yatırabilir. Yatırımcıları ülkemize davet ediyorum. Yerel yönetimler hakkında ki bilgilere gelince; Bizde Yerel yönetimler İngiliz aksanı ve öğretisi ile disiplinize edildiği için daha düzenli olduğu kanaatindeyim. Göreve başlayalı kısa bir dönemim olmasına rağmen Mersin ilinde de yönetimlerin düzenli bir şekilde çalıştıkları kanaatindeyim. Hükümet hakkında ki görüşlerimiz ise Anavatan da ne uygulanıyorsa bizde de öyle. Biz şu an KKTC Devletini temsilen buradayız. Devletlerimiz devamlı barış içinde yaşayacaktır ilelebet. Bunun böyle olması Dünya barışına katkı sağlayacak görüşündeyim. Bilmem sorularınıza cevap verebildim mi. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor her zaman bir sorun olursa bizi ilgilendiren elimizden gelen gayretleri göstereceğim.
Yerel yönetimleri Takip Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sıtkı DEMİR İse <Şu an Kıbrıs;a vatandaşlarımızın gidip gelmesinde bir sorun var mı?> sorusuna ise;
Hayır, hiç bir sorun yok. T.C. Kimliği ile KKTC Gidip gelebilirler. Orada kalmak için gidecekse Pasaport lazım. Yoksa ziyaret amaçlı gidiş gelişlerde bir sorun yok.
Daha sonra karşılıklı sohbetlere geçildi ve çay pasta ikramlarından sonra dostluk havası içerisinde ziyaret son buldu.
Bu ziyaret esnasında Yerel Yönetimler Takip Derneğinden Bşk. Ali YILDIZ, Bşk. Yrd. Feyyaz YILDIZ, Muhasip Sıtkı DEMİR, Üye Mesut TEKİN ve Konsolos Zalihe ERDEN hazır bulundular.
Bilindiği üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Konsolosluğu İlimizde Mühtü Deresi Mühtü Camii karşısında aktif hizmetlerini sürdürmekte


--
MERSİN YEREL YÖNETİMLERİ TAKİP DERNEĞİ
http://www.gazeteizlem.web.tr.tc/      ( GAZETEİZLEM MERSİNİN YEREL GAZETESİ)

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin