5 Aralık 2010 Pazar

((slayt izle)) Fwd: Üç Kadın, Üç Ressam. Üç özgür ruh // Nurhilal Harsa



Kimden: Nurhilal Harsa <mnhilal@yahoo.com>
Tarih: 05 Aralık 2010 18:38
Konu: Üç Kadın, Üç Ressam. Üç özgür ruh

Basın Bülteni

 

 

Üç Kadın, Üç Ressam. Üç özgür ruh. Ortak noktaları; kendilerine ait özel bir resim dili, kendine has bir duruş, dünyayı resim dili üzerinden tanımlama hali. Bakan ama görmeyen insanlardan farklı olarak, bu üç kadın dünyayı akıl ve gönül gözleriyle görüyorlar. Bu üç kadın, sokakta yürürken bu ağaçlar, bu evler nereye doğru gidiyor; görüyorlar. Gölgeler nereye doğru uzar; biliyorlar. Resmettikleri nesnelerin nereden ışık aldığını yüreklerinde hissediyorlar. Şimdi sokakta yürürken görerek, inceleyerek dolaşıyorlar. Hayatı resmin penceresinden yaşıyorlar.

 

Nilüfer Çetin, Neslihan Yıldız ve Tijen Hasçi usta ressam Nurhilal Harsa’nın atölyesinde bir araya geliyor. Hocalarının fotokopisi olmadan, özgürce kendi resim dillerini oluşturmanın  keyfini doyasıya yaşıyorlar. Bu noktada ressam Nurhilal Harsa’nın katkısı göz ardı edilemez. Öğrencilerin kendi yollarını çizmesinde, kendi özgün resim dillerini oluşturma konusunda  titiz davrandığı, öğrencilerini bu yönde teşvik ettiği çok açık. “Sadece bakmayın, görün” yaklaşımı bunun bir göstergesi. “Sokağa çıktığınız zaman objeleri ve insanları inceleyin” tavrı öğrencileri çalışmalarında yönlendirirken, özgür bırakıyor.

 

Her sanatçının kendi yolunu çizdiği, bakış açısını yansıttığı eserleri, 6-16 Aralık tarihleri arasında İzmir İtalyan Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Sergiyi gezerken üç kadının eserlerinde gizlenmiş küçük naif şakalar göreceksiniz. Belki de görmeyeceksiniz. Eğer dikkat etmezseniz küçük bulmacaları kaçırmak işte bile değil.

 



--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin