6 Aralık 2010 Pazartesi

((slayt izle)) Fwd: "" Fwd İSTİKLAL SAVAŞINDA çete ve hain İLAN EDİLEN KAHRAMANLAR !!!!!....Tabii ki anlayana. !






---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: G. Eyüboğlu
Tarih: 04 Aralık 2010 01:10
Konu: (ATATÜRK Ebedi Başkomutan) İSTİKLAL SAVAŞINDA çete ve hain İLAN EDİLEN KAHRAMANLAR !!!!!....Tabii ki anlayana. !
Kime:


« : 13 Kasım 2009, 10:50:34 »



       "TÜRK Milletini..fikir,hissiyat ve hareket olarak savaşla ilgilendirmeliydim.Millet fertleri,yalnız düşmana karşı bulunanlar değil;köyde,evde,tarlada,bağda,yaylakta olan herkesi,silahla vuruşan savaşcı gibi kendini mesuliyetli sayarak,tüm maneviyat ve maddiyatını sadece mücadeleye verecektir"

          Gazi Mustafa Kemal     ATATÜRK
 
     İSTİKLAL SAVAŞINDA çete ve hain İLAN EDİLEN KAHRAMANLAR !!!!!!
   
     Gülsev Eyüboğlu İrhan
     28 Ocak 2008

          İstanbul Hükümetinin;İtilaf Devletleriyle yaptığı anlaşmalarla(Mondros)Koskoca Türk Osmanlı İmparatorluğu resmen artık işgal altında paramparçaydı.Tarihinde ikinci kez TÜRK ORDUSU terhis edildi.Üstelik İstanbul Hükümeti ve Genelkurmayın emriyle Ordunun silah ve mühümmatı bizzat Subaylar tarafından işgal kuvvetleri askerlerine teslim edilecekti.

          Samsun a Ordu Müfettişi olarak gelen Mustafa Kemal Paşa da artık istifa eden ve Hükümet kuvvetlerince aranan isyancı bir askerdir.Ancak Vatanın bu duruma düşürüleceğini taa..gencecik bir subayken görmüştü Mustafa Kemal Paşa.Herşeyi çok önceden tasarlayıp planlamıştı.Kendisinin çok güvendiği ve vatan savunması için herşeyi yapmaya hazır subayları(ki tabii ki onlarda isyancı askerdi),küçük birimler halinde Anadolunun değişik bölgelerine gönderdi.Bu isyankar(!)subaylar;şehirlere,kasabalara dağıldılar.Yetkileri olmadığı halde telgraf merkezlerine el koydular.Asker,sivil herkesle temasa geçtiler.İstanbul Hükümetince "ÇETELER"olarak gördüğü milis güçlerini örgütleyip mücadeleye hazırladılar.

        Milli Mücadeleyi örgütleyen bu subaylar;büyük ihanetlerle ve tuzaklarla karşılaştılar.Padişah ve Hükümet yanlısı güçlerle ve yabancı ajanlarla boğuştular.Ancak onlar sadeve"vatanı kurtarmak"adına hayatlarını ortaya koyarak yılmıyor hedeflerinden şaşmıyorlardı.

        Kastamonu ya gönderilen Albay Osman Bey tutuklandı ancak hapishanede ilişkiye geçtiği diğer subaylar yardımıyla kurtarıldı.Kendisini tutuklayan Alay Komutanı ve Vali vekilini tutuklattı.Soma ya gönderilen Yüzbaşı Kemal,Bergama da tutuklanarak Yunan Kuvvetlerine teslim edildi.Akhisar-Manisa bölgesine giden Albay Kazım(Özalp) ve Albay Bekir Sami ye yardım edilmediği gibi,Hükümet yetkilileri ve eşraf tarafından"Akhisar ve Manisa işgal edildi.Milletin morali bozuk derhal burayı terketin"denilerek kovuldular.

         Ege bölgesinde;Albay Refet,Albay Bekir Sami,Albay Osman,Binbaşı İsmail Hakkı,Yüzbaşı Kemal,Teğmen Halit,Binbaşı Hüsnü,Teğmen Fikret,Teğmen Zeki.Güney ve Güneydoğu Anadolu da;Binbaşı Kemal,Yüzbaşı Ratip,Yüzbaşı Asaf,Yüzbaşı Ali Sait,Yüzbaşı Ali Şefik,Yüzbaşı Kamil,Teğmen Sait milis güçlerini örgütleyen subaylardan bazılarıdır.Zonguldak bölgesi Yüzbaşı Cevat çoğunluğu madenci beşbin savaşcı hazırladı.Gaziantep,Urfa,Maraş  Şahin bey,Özdemir bey,Nuri bey,Kılıç Ali bey isimli subaylar yerel milis güçlerini hazırladılar.

       İstanbul Hükümetince isyancı askerler olarak aranan bu subayların örgütlediği ve yine Hükümetce "ÇETELER"olarak aranan bu milis güçleri;işgal kuvvetlerinin el koyduğu silah depolarına saldırılar düzenlediler.El koydukları silahları Mustafa Kemal Paşa kuvvetlerine gönderdiler.İşgal kuvvetlerinin koruma garnizonlarına "yabancı sermayedarların,önemli ekonomik fabrikalarına,ticari ve mali kurum(banka)larına saldırdılar.

       Artık bu (ÇETELER) e,yada yeni çeteler kurarak kadınlar ve hatta çocuklarda katıldılar.Kadın liderler kimi zaman erkekleride çetelerine katarak amansızca savaştılar.

        Özellikle kadınların ve hehüz çocukluktan çıkan delikanlıların düşmanlarla amansızca ,üstelik çok büyük ataklarla düşmanla çatışmaya girmeleri halkı derinden etkiledi.Çekimser yetişkinleride harekete geçirerek milis güçlerine katılmalarını sağladı.

      Osmaniye cephesinde Çete kuran Rahime Hanımın düşmana çok kayıp verdiren yiğit savaşcılığı bölgede dalga dalga yayıldı.Halkı düşmana karşı harekete geçiren bu yiğit kadın vurulduğunda vücudunda sayısız kurşun yarası vardı.Bölgenin milis güçleri(ÇETELER(!)) aslanlar gibi şehit düşen Rahime Hanımın kefenini bayrak yaptılar.Fransızlara kök söktürdüler.

      Ancak TÜRK Milletinin bu yaşamsal direnişi;Padişah,işgal güçleri(ABD,İngiltere,Fransa,İtalya,Avustralya,Yunan vs.)İstanbul Hükümetince yokedilmek için Eşkiyalık(ÇETELER)olarak kabul edildi.Milliyetçiler;Devlete ve Allaha düşman(haşa)inançsız isyankarlar ilan edildi.

       Şeyhülislam;çok ağır suçlamalar ihtiva eden fetvalar çıkardı."Halifeliğe karşı gelen, dinden çıkan kafirler in öldürülmelerinin KURAN hükümlerine göre vacib olduğunu bu kafirlerle savaşmaya gönderilen mücahitler,eğer çarpışmaktan imtina ederse yada firar ederse en büyük günahı(günah-ı kebire) işleyeceklerini,ahirettte büyük azap çekeceklerini"bildirdi.

      Şeyhülislamın fetvaları;İngiliz ve Yunan Uçakları,işgal kuvvetleri torpitoları,yabancı konsolosluklar,Rum ve Ermeni örgütleri,Fener Rum Patrikhanesinin papazları tarafından Vatanın her yerine dağıtılıyorlardı.Ayrıca Teali İslam(İslamı yüceltme) örgütü "Yunan Ordusunun Hilafet Ordusu"sayılmasını istiyordu.

      Şeyhülislam Dürrizade Abdullah Efendi son fetv

asında"Tüm bu çetelerin mesulu Mustafa Kemaldir.Suçlu odur.Sevgili Padişahımız Halife Efendimizle sadakatli tebasının arasına giren Mustafa Kemaldir.O olmasa galip Devletler de,devlet ve milletimizden merhamet ve lutuflarını esirgemiyeceklerdir.Mustafa Kemal i yok edin.Eşkiya Milisleri katledin.Bu bir cihattır.Din ve padişah Halifemiz yolunda ölenler şehit,kalanlar gazidir."

      Ve bu bildirilerle din adına yapıldığı söylenerek Vatan da iç savaş çıkardılar.Vatan birdenbire denetimsiz bir çatışmaların içine girdi.

       Kendilerine "Hilafet Orduları"denilen bu güçler;genç subayları taşlayarak öldürdüler.Milis güçlerini örgütleyen subayları hedef aldılar.Edremit Kaymakamı Köprülü Hamdi bey ve 21 millici Bigada işkenceyle şehit edildi.24.Tümen kom.Albay Mahmut bey,Kurmay subay Yakup Sami,Levazımcı Rıfkı bey,Teğmen Ruhsar,Binbaşı İhsan,Yarbay Rahmi,Yarbay Arif bey ler şehit edildiler.Hastanelerde yatan yaralı subaylar,sokaklarda sürüklenerek başları taşlarla ezilerek şehit edildiler.Konya da Delibaş Mehmet in adamları,Mustafa Kemal Paşa tarafından Konyaya gönderilen Subayın önce tırnaklarını söktüler sonra kol ve bacaklarını keserek şehit ettiler.

       İşte işgalcilerle işbirliği içinde hareket eden Padişah ve İstanbul Hükümeti;VATAN ı kurtarmak için yaşamlarını ortaya koyan bu kahramanları (ÇETELER) olarak ilan ederek,işgalcilerin sevk ve idaresinde  "Hilafet Ordularına"katlettirdiler.

       Bu ölümsüz kahraman subaylarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

        ŞEHİTLER ÖLMEZ-VATAN BÖLÜNMEZ

        TÜM AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN KABRİ TÜRK MİLLETİNİN YÜREĞİDİR.

         NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE….

         SONSUZLUĞA KADAR NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Bu yazı 28 Ocak 2008 Tarihinde yazılmıştır.






--
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "(ATATÜRK Ebedi Başkomutan)" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.




--
"TÜRK'ün haysiyet,izzet-i nefis ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür.Böyle bir millet esir yaşamaktansa mahvolsun evladır.Binaenaleyh ya İSTİKLAL ya ÖLÜM"
GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA
==============================
BAŞBUĞUMUZ ATATÜRK,
Ölümüne Yolundayız.............
Tomris Demiroğlu
Trabzon

--
BU ÖBEK...
TÜRK,TÜRKÇE,ATATÜRKÇE DÜŞÜNEN-
EBEDİ BAŞKOMUTAN(BAŞBUĞ)
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLKE VE BUYRUKLARINA
İLELEBET BAĞLI,
ASİL TÜRK ULUSU, KAHRAMAN TÜRK ORDULARINI VE TÜRK POLİSİNİ KANIYLA CANIYLA DESTEKLEYEN ÖBEKTİR.
Saygıyla...
27.Aralık 2007.
 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE-
İNADINA .-SONSUZA KADAR
 

 
 
NOT:Öbekte gönderilen,alınan yada öbek içi yazılardan,yönlendirilen iletilerden yazarları ve iletileri gönderenler sorumludur.Grup sahipleri,yöneticiler sorumlu tutulamaz..Saygılarımızla
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "NE_MUTLU_TÜRKÜM_DİYENE" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : ne_mutlu_turkum_dyene@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: ne_mutlu_turkum_dyene-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/ne_mutlu_turkum_dyene?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin



--
 

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin