6 Aralık 2010 Pazartesi

(MADENCİYİZTR) 19 Kişinin Öldüğü Maden Ocağı Sahibine Yurt Dışı Yasağı

19 Kişinin Öldüğü Maden Ocağı Sahibine Yurt Dışı Yasağı
Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesinde, 10 Aralık 2009'da 19 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Maden Kazasıyla İlgili Davada, Maden Ocağı Sahibi ve 2 Yöneticisine Yurt Dışına Çıkma Yasağı Konuldu. Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan'ın da Aralarında Bulunduğu, 2'si Tutuklu 7 Kişinin Yargılanmasına Bursa 3. 

Haber Yayın Tarihi: 06.12.2010 17:48


Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 10 Aralık 2009'da 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasıyla ilgili davada, maden ocağı sahibi ve 2 yöneticisine yurt dışına çıkma yasağı konuldu.

Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan'ın da aralarında bulunduğu, 2'si tutuklu 7 kişinin yargılanmasına Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanıklar, maden ocağı işletme müdürü Hayrettin Çelik (47) ve taşeron Fahrettin Şolpan (51) duruşmada hazır bulundu. Bir süre önce tahliye edilen ocak şefi Bayram Erdoğan, Bükköy Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ile diğer yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş ise duruşmaya katılmadı.

Avukatlar, 19 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında, Bükköy Madencilik'in sahibi Nurullah Ercan ve yönetim kurulu üyelerinin bilirkişi raporuna göre asli kusurlu görüldüklerini söyledi. Bu kişilerin tutuklanmasını isteyen avukatlar, olayın ardından bir türlü ortaya çıkmayan ve duruşmalara katılmayan Nurullah Ercan ve diğer sanıkların, halen nerede olduklarının bilinmediğini öne sürdü. Avukat Recan Sümer, talimatla ifadeleri alınan sanıkların, 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası alma ihtimaline karşı sanıkların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasını istedi.

Sanık avukatları da mahkemeye ulaşan bilirkişi raporlarının doğru olmadığını savundu. Sanık avukatları, tutuklu sanıklar Fahrettin Şolpan ile Hayrettin Çelik'in tahliyesini talep etti.

Duruşmaya yaklaşık 15 dakika ara veren mahkeme heyeti, bilirkişi heyetinden yeni bir rapor istenmesine hükmetti. Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, maden ocağı sahibi Nurullah Ercan ile yönetim kurulu üyeleri Orhan Latif Ercan ve Kasım Karataş'a yurt dışı çıkış yasağı koydu. Mahkeme ayrıca, bu üç kişinin, ikamet ettikleri bölgedeki polis merkezine haftada bir gün gidip imza atmalarına karar verdi.

(Cihan Haber Ajansı)  



--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.