26 Haziran 2010 Cumartesi

((slayt izle)) Toplumsal bilinç, bu fedakarlığı göze aldığında ancak yeni ATATÜRK'ler çıkacaktır.


Sevgili dostlarım.

Kişisel sayfalarınızda onur veren toplumsal desteğiniz ve vatansever duruşunuz, kişisel olarak yalnız olmadığımı bana hissetirmenizden duyduğum mutluluk için hepinize teşekkür ederim. Hepimiz birbirimize desteğiz bunu görüyorum.

Yaşadığımız bu günlerin bizlere çıkartmış olduğu fatura için ödeme zorluğu çektiğimiz bir gerçek.Haykırışlarda buradan gelmekte, bunu kalbimin aynı ritimle atışından anlıyorum. Bu sıkıntının arkasında daha büyük bir sıkıntı var. İşte acı gerçek burada.

1938 Mustafa Kemal Atatürk 'ün ölümünden, bugünlere geldiğimiz 2010 yılı arasında tam 72 senelik hatalar zincirinin var olduğunu söylemiyeceğim. Onbeş yıllık bir Cumhuriyetin yetmişiki yılda tüketilmesini biçare olarak izlemekte, birbirimize yakarışta bulunurken ne yapacağımızı bilememenin acısı ile her gün uyanıyoruz.
Tüm şartların Cumhuriyet kazanımlarını yıkmaya olanca hızı ile hayata geçirildiğini görüyoruz.

Çözüm ve hatadan dönüş nasıl olmalı. Üzülerek söylüyorum tüm çözümün önündeki engel yine bizleriz. Sadece şikayet eden ve bu sorunları çözebilen biri olmasını bekleyen ama seçim günü bile sandığa gitmeyip tatile koşan bizler değilmiyiz. Ne kadar haklıyız ki şikayet ediyoruz.

Diyelimki seçim sonucunda bizlerin istediği bir iktidar geldi; AB ve ABD'ye kafa tuttu. Ne olacak! Her çeşit ambargo karşımızda. Yokluklar, maaşların ödenmemesi, pahalılık, geçmişin faturasının ödenmesini göze alabileceği bir iktidar seçimde bile tatil düşünen bir halktan buynu yapmasını nasıl isteyebilecek. Diyelimki, bunu göze aldı. Halk o zaman bugün yaşadığımız bu bunalıma katlanamazken, o gün yaşanacak bu toplumsal fedakarlığı nasıl verecek. Gelen iktidarlar bizden bu dirayeti görmedikçe bu şikayet ettiğimiz konularda çözüm için milli bir şuur göstermesi inanın imkansız. Oturduğumuız yerde ekran başında konuşurken ve yakarırken böyle bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzun kaç kişi bilincinde.

Toplumsal bilinç, bu fedakarlığı göze aldığında ancak yeni ATATÜRK'ler çıkacaktır.
asoskay

--------------------------------------------------------------------------------------------------
GOOGLE grup ARKA BAHÇE'nin arsivine gitmeniz icin linki tiklayin.
http://groups.google.com.tr/group/acikalan?hl=tr

FACEBOOK grup ARKA BAHÇE'nin arşivine gitmeniz için linki tıklayın
http://www.facebook.com/group.php?gid=92689065713

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin