25 Haziran 2010 Cuma

(MADENCİYİZTR) AKP'de "maden" çatlağı

AKP’de “maden” çatlağı
 
YUSUF SAHİCİ/ANKARA
Yalova ilinin 17 katı büyüklüğünde maden arama ruhsatı alan AKP Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat istifa etti. CHP’li Şevki Kulkuloğlu’nun açıkladığı “maden dosyaları”, AKP’de “çatlak” yarattı.
CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP’li Mahmut Cabat’ın lastik bayisi iken AKP iktidarıyla birlikte yükselişini belgeleriyle açıkladı. Kulkuloğlu, 2005 yılında maden işine giren Cabat’ın 254 arama ruhsatı aldığını belirterek, “Aldığı ruhsatla kapattığı alan 4 bin 300 km, yani Yalova ilinin 11 katı büyüklüğünde. Bugün 117 ruhsatı var. Parayı nereden alıp, nereye harcıyor belli değil. Sıfır gelir beyanı, sıfır KDV ve gideri sıfır” dedi.
 
DOSYALAR ERDOĞAN’A
GAZETEPORT’un aldığı bilgiye göre AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kulkuloğlu’nun açıkladığı belgeleri geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’a götürdü. Elitaş ve Özhaseki, Başbakan’a yaptıkları değerlendirmede “Bu iddialar Kayseri’de bizi çok sıkıntıya sokuyor” dediği öne sürüldü. Bu gelişme üzerine Başbakan, AKP Genel Merkezi’ni  devreye girmesini sağladı. Genel Merkez de İl Başkanı Cabat’ın istifasını istedi. 10 Temmuz’da oğlunun düğünü olan Cabat ise “Düğünden sonra olsun” diyerek gelinen aşamayı kabullendi.  AKP Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ise Cabat’a en kısa sürede istifa vermeye davet etti. Cabat’ın bu gelişme üzerine Elitaş’a yakınlığı ile bilinen Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü’nün de ayrılmasını şart koştuğu, Köylü’nün de görevden alındığı belirtildi.
 
8 YILDIR BAŞKAN
Maden işi nedeniyle kamuoyunun gündemine gelen Mahmut Cabat, 2002 yılından bu yana AKP İl Başkanlığı’nı yapıyordu. 2005’te maden işine giren Cabat, bazı Kayseri milletvekilleri tarafından dışlandı. Cabat’ın son il kongresinde karşısına aday çıkarıldı ancak kongreyi az bir oy farkıyla kazandı.
 
AKŞAM İSTİFA ETTİ
AKP Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, parti genel merkezinin kararı ile il yönetimi olarak görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi. Cabat, yaptığı yazılı açıklamada, 2002 yılından beri il başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, o tarihten beri başarılı çalışmalar yaptıklarını belirtti.
 
İl yönetimi olarak yaklaşan genel seçimler öncesinde genel merkezin aldığı karar doğrultusunda istifa ettiklerini ifade eden Cabat, şunları kaydetti: ''Mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti ailesine, geçen sene yapılan il kongresinde seçilen arkadaşlarımla hizmet vermeyi sürdürmekteydik. Geçen yıllarda yapılan genel ve yerel seçimlerde ve referandumda bütün çalışma arkadaşlarımla ilçe, belde ve mahalle teşkilatlarımla büyük başarılara imza attık. Alınan kararın partimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.'' (GAZETEPORT)
 
 
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.