3 Mayıs 2017 Çarşamba

((slayt izle)) İstismara dur de

Toplumumuz duygusal. Engelliye yaşlıya düş güne yardımı sever. Bunu bilen istismarcılar bu işi meslek haline getirdi. Okullarda zarf dağıtma Okullarda şarkı türkü söyleme. Önce bu meselemizi ele alalım. Okullarda çocuklar yetişiyor. Buralarda biz engelli algısını olumluya dönüştürmek istiyoruz. Okullarda engellilerle dayanışma kulüplerini etkinleştirerek çocukların dünyasında olumlu bir engelli algısı oluşturmalıyız. Çocuklar Öğretmenler engellileri isteyen ve dilenen olarak görmemeli. Birlikte yaşama kültürünü arttırıcı etkinlikler olmalı. Birde üç beş kişi bir araya geliyor dernek kuruyor. Daha sonra iktisadi işletme açıyor. Vergi levhası alıyor. Lafta yasalara göre ticaret yapıyor. Gazete Dergi satıyor. Bunların izinleri var mı var. Ancak ev ev kapı kapı dolaşarak derneğimize yardım diye ticaret adı altında resmen dileniyorlar. Tiyatrolar birde biz engelliler adına falan  filan yerde oyun sergileyeceğiz diyerek bilet satıyorlar. Bu oyunlar oynanmıyor. Birde engelliler adına Okullarda kırtasiye kitap gibi engellilerin adını kullanarak satış adı altında dilencilik yapıyorlar. Ben şuna inanıyorum halkımızın acıma duygularını sömüren ve engelliler adına bu dilencilik faaliyetlerine ancak halkımız bilinciyle onların bu tuzaklarını bozarak güzel bir cevap verecek. Herkesin mahallesinde bir fakir vardır. Burs verilecek öğrenciler vardır. Fakiri fukarayı gözetelim. Ancak engellilerin sırtından geçinen bu parazitlere artık bir dur diyelim.Salih ARIKAN ;Sosyal Medyada Paylaşmanız dileği ile.

http://blog.milliyet.com.tr/istismara-dur-de/Blog/?BlogNo=560060


--

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.