26 Mart 2014 Çarşamba

((slayt izle)) Fwd: MİLLİ İRADE BİLDİRİSİ'NDEN BİR KOPUŞ DAHA...



Serdar Ant <serdarantserdar@gmail.com>
26 Mart 2014 09:54

 MİLLİ İRADE BİLDİRİSİ'NDEN BİR KOPUŞ DAHA...



Bu sabah, aşağıdaki duyuruyu Facebook'ta gördüm. Noktasına virgülüne dokunmadan hem duyuruyu hem de bu konuda yapılan birkaç yorumu paylaşıyorum. Duyuruyu yapan kişi Cem Yağcıoğlu, şunları söylüyor:

 

"İlgili Kamuoyuna… (MİB)

 

23-03-2014 günü Bursa toplantısı ertesinde 'Milli İrade Bildirisi' topluluğundan, belli şartların oluşmadığı gerekçesiyle ayrılmış bulunuyorum.

 

Niyetim kimseyi suçlamak veya hedef göstermek değildir; şartların oluşmaması veya oluşturulamaması aşamasında, kendi üzerime düşen sorumluluğu da es-geçmeden bu kararı almış bulunmaktayım.

 

Temel ayrılma nedenim ise; 'ortak akıl' ve 'ortak yöntem' konusunda bir ilerleme sağlayamamış olmamızdır.

 

Kısa-orta ve uzun vadede haksız çıkmamı diliyorum ve böyle bir durum olduğunda da bunu açık yüreklilikle buradan açıklayacağımı şimdiden ilan ediyorum...

 

Sağlıkla..

 

Cem Yağcıoğlu 22-03-2014"

 

Cem Yağcıoğlu, bu ayrılığın 22 Mart tarihinden gerçekleştiğini belirtmesine rağmen, isminin hâlâ "Milli İrade Bildirisi" imzacıları arasında olması, ayrıca bu bildiriyi imzalamış görünen başka bazı kimselerin de bu hareketle artık fiilen hiçbir ilgilerinin kalmamasına rağmen hâlâ imzacılar listesinde yer alıyor olmaları oldukça düşündürücü bir tablo ortaya koymaktadır. Öte yandan Cem Yağcıoğlu'nun kamuoyuna yaptığı bu duyuruda açık ve somut olan tek nokta, adı geçen kişinin "Milli İrade Bildirisi" adlı girişimden ayrıldığıdır. Bu ayrılık kararının hangi gerekçelerle alındığı konusunda ise "belli şartların oluşmaması", "ortak akıl ve ortak yöntem konusunda bir ilerleme sağlanamaması" gibi, herkes tarafından farklı yorumlanabilecek muğlak ifadeler kullanılmıştır. Bu muğlaklık, Cem Yağcıoğlu'nun bu duyurusu hakkında bazı izleyenlerinin kafasında soru işaretleri oluşturmuş olacak ki İshak Aydın isimli bir kişi aynen şu soruyu yöneltmiştir:    

 

 

"Önce imza attınız, sonra geri çekildiniz, sonra yine destek verdiniz ve şimdi yine geri çekiliyorsunuz..."

 

Cem Yağcıoğlu, bu yoruma karşılık şu yanıtı vermektedir:

 

"Şimdi buradan vereceğim her türlü cevap yanlış anlaşılmalara mahal verir; şunu biliniz ki, kendi adıma sonuna değin inandıklarımın uygulamaya geçmesi için çalıştım. Bu bir mücadele, sonra destek verdim, zira bazı fikirlerimin uygulanabilirliği konusunda ortak fikre vardık, sonra zaman içerisinde olamayacağına tekrar kanaat getirince bu karara varmak zorunda kaldım.. Hiç bir şey dışarıdan görüldüğü gibi değil…"

 

Cem Yağcıoğlu, kendisine yöneltilen bu isabetli soruya vereceği bir yanıtın "yanlış anlamalara mahal vereceğinden" çekiniyorsa, Milli İrade Bildirisi isimli girişimden çekildiğini, hem de "hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil"  şeklinde akıllarda kuşku uyandıracak türden ifadelerle ilan etme gereğini neden duydu acaba? Cem Yağcıoğlu'nun ayrılma gerekçeleri gerçekten yerinde ve milletin yararına olan bir içerikteyse, üstelik Milli İrade Bildirisi hareketi bağlamında "hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil" ise, o zaman her şeyin nasıl göründüğünü herkese açıklamak bir aydın sorumluluğudur.

 

İshak Aydın isimli kişi de haklı olarak "O zaman bize göremediklerimizi gösterin, bir yanlışlık ya da ihanet varsa bunu biz de bilelim ki ona göre tavır alalım" diye sormaktadır.

 

Ne var ki Cem Yağcıoğlu ısrarla bu soruya da doyurucu bir yanıt vermemekte, "yol ve yöntem konusunda olan fikir ayrılıklarımız etken olmuştur ayrılığıma" şeklinde yine herkesin istediği tarafa çekebileceği ifadelere sığınmıştır. Söylenenlerden anladığımız şudur ki Cem Yağcıoğlu (artık hangi bağlamda, ne amaçla bilmiyoruz ama) "çok daha hızlı hareket edilebileceğini" savunmuş, ama bu önerisi herhalde kabul edilmemiştir. O da bu hareketle yollarını ayırmıştır. Buna rağmen, "bu benim haklılığımı göstermez" diyebilmektedir!

 

O zaman "madem haklılığını göstermez, neden ayrıldın peki?" diye sormazlar mı adama? Ya da madem haklılığın konusunda bu hareketle yollarını ayıracak kadar eminsin, o zaman gerçek nedenleri açık ve somut bir şekilde neden ortaya koymuyorsun da "belli şartların oluşmaması", "ortak akıl ve ortak yöntem konusunda bir ilerleme sağlanamaması",   "yol ve yöntem konusunda olan fikir ayrılıklarımız" şeklinde içeriği belirsiz tekerlemelerle laf ebeliği yapıyorsun?   

 

"Belli şartların oluşmaması" denilmiş mesela… Nedir o "belli şartlar"? Devlet sırrı mı? Açıklayın da herkes bilsin!

 

"Ortak akıl ve ortak yöntem konusunda bir ilerleme" sağlanamamış, "yol ve yöntem konusunda fikir ayrılıkları" oluşmuş! Nedir önerdiğini yöntem? Neden kabul görmedi? Herkese açıklayın da insanlar aydınlansın ve Cem Yağcıoğlu'nun ifadesiyle "hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil" şeklinde tanımladığı bu hareket konusunda bir yanılgı içinde olmasın!

 

Cem Yağcıoğlu'nun iddiası odur ki bu ayrılık "eylemsel bazı konularda erken-geç münakaşalarının neticesidir." Peki, nedir üzerinde anlaşamadığınız şu "eylemsel bazı konular"?  Devlet sırrı mı, yasadışı ya da gayrimeşru girişimler mi ki açık ve net bir şekilde ortaya konulmuyor?

 

Bu hareketi ve adı geçen kişileri tanımayanlar da sözkonusu olan noktaların kozmik odalarda gizlenecek nitelikte ve mahiyette şeyler olduğunu sanır!

 

Banu Avar'ın geçtiğimiz yıl içinde bir taraftan Milli İrade Bildirisi adı altında "ulusalcılık" ve antiemperyalistlik" taslarken, diğer yandan "Amerikan eğitim modelini uygulamayı" temel ilkelerinden biri olarak ilan etmiş Girne Amerikan Üniversitesi'ne bir arkadaşını sokmak için el altından girişimlerde bulunması (bkz. ekteki "Milli İrade Bildirisi ve Girne Amerikan Üniversitesi" başlıklı yazı) Cem Yağcıoğlu'nu hiç rahatsız etmez ve bu konuda mezar gibi sessizdir.

 

Milli İrade Bildirisi hareketi hakkında bugüne kadar dile getirilenler konusunda Cem Yağcıoğlu en ufak bir rahatsızlık duymaz ve hiç sesini çıkartmaz.  Değişen koşullara göre önce imza atar, sonra imzasını geri çektiğini ilan eder, sonra yine destek verdiği konusunda açıklama yapar, sonra bir bakmışsınız "yol ve yöntem konusunda anlaşamadık" şeklindeki tekerlemelerle yine geri çekilir!

 

İnsanın başı dönüyor vallahi!

 

Ama lafa gelince her şey vatan, millet için! Her şey (ne olduğu belli olmayan) bir DAVA için!

 

Ne var ki Cem Yağcıoğlu'nun da vurguladığı gibi "hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil." Ama sadece Milli İrade Bildirisi hareketi hakkında değil, parlak sözlerle bu girişimden ayrıldıklarını ilan edenler konusunda da "hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil"!

 

Türkiye için şu veya bu şekilde mücadele etmek bu kadar hafife alınacak, kişisel hırsların ve gelecek hesaplarının malzemesi yapılacak derecede basit bir konu mu?    

 

Her konuda "şöyle yapınız, böyle davranınız" şeklinde üst perdeden esip gürleyenlerin, aslında ne kadar kararsız ve öngörüsüz oldukları Milli İrade Bildirisi adlı, bu ne olduğu belirsiz girişim konusundaki tavırlarından da belli değil mi?

 

Cem Yağcıoğlu'ndan şahsi ricam, önümüzdeki birkaç ay içinde Milli İrade Bildirisi hareketine yeniden katılmaya karar verdiğinde bu kararını kamuoyuna yeniden ilan etmesin… Artık böyle bir sululuğu izlemek bile insana acı veriyor!

 

Serdar Ant

26.3.2014

 

  

 




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.