8 Mart 2014 Cumartesi

((slayt izle)) ÇETKODER, ADAYLARA VE PARTİLERE SESLENDİ: BÖYLE YEREL SEÇİM VE ÇALIŞMA MI OLUR?

08.Mart.2014  -   BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

 

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle adaylara seslendi ve taleplerde bulundu.

 

BÖYLE YEREL SEÇİM VE ÇALIŞMA MI OLUR?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Önümüzde bir yerel seçim var. Yurt geneli siyasi partilerin çalışmaları var. Bu arada ortaya adayım diye çıkanların her biri, birer tüketici olan vatandaşımıza yapacağı hizmetleri, sunacağı çalışmaları, ne gibi kalıcı ve akılca projeleri var bir türlü dile getirememektedir. Abuk subuk sokak ve esnaf gezileriyle, vatandaşın göstermelik elini sıkmakla, mensubu bulundukları partilerin yandaşlarını gezmekle, broşür dağıtmakla, araç giydirmekle, bina süslemekle, afiş asmakla, yüksek sesle gezdirilen araçlarla çalışmalarını sürdürdüklerini görüyoruz. Üç ay önce partilere çağrıda bulunduk. Kimin ne gibi projesi, sunmak istediği hizmeti var ise biz Tüketici örgütleri ile paylaşsın dedik.  Amacımız, partilerin ve adayların ÇEVRE ile TÜKETİCİYE nasıl baktıkları, Çevre ve Tüketici hakları ile ilgili hangi düşünce içinde olduklarını anlamaktı. Ama bu gün olmuş, bırakın partileri, ortaya çıkan adayların bile Çevre ve Tüketiciyi ilgilendiren hususlarda ciddi çalışmaları yok” dedi.

 

TV EKRANLARINDA, RADYO MİKROFONLARINDA YOKLAR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yerel seçimlere gidiyoruz, TV ekranlarında, Radyo mikrofonlarında adayların seviyeli bir şekilde karşılıklı tartıştıklarını, konuştuklarını, projelerini aktardıklarını gösterir hiçbir tabloya rastlamadık. Sadece etrafa görüntü kirliliği, çevre kirliliği, gürültü kirliliği hakim. Her yer partilerin flamaları ile doldurulmuş, berbat bir görüntü ve çevre kirliliği oluşturulmuş durumda. Aynı zamanda afiş yapıştırılmaması gereken kamu mallarının üzerine bile afiş yapıştırıyorlar. Bu husustaki yasaklara bile aldırış etmiyorlar. Direklere, trafolara, ptt kutularına, elektrik kutularına bile afiş yapıştırıyorlar. Araçların plakalarını kapatıp geziyorlar ” dedi.

 

PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARI MEYDANLARDA KAVGA ETMESELER SEÇİME GİTTİĞİMİZ DE ANLAMAYACAĞIZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Partilerin genel başkanları da olmasa, seçime gittiğimizi bile anlamayacağız. Meydanlara inmişler, genel manada konuşuyor, Sanki bir yerel seçim değil de, genel seçim yapıyoruz, Yerel yönetim değil de, genel yönetim olan hükümet değiştireceğiz.  Birbirlerine çatıyorlar, birbirlerini karalıyorlar, kızıyorlar, küfrediyorlar, miting alanlarında tansiyonu yükseltiyorlar. Elbette Genel Başkanların katılım yaptığı toplantılarda eleştiri olacak. Elbette iktidar olan hükümet eleştirilecek. Birbirlerini eleştirecekler. Yanlışı dile getirecekler. Eğriyi doğruyu halka aktaracaklar. Ama bu sıkıcı olmayacak. Bu kırıcı olmayacak. Kutuplaştırıcı, yıkıcı, yok edici olmayacak. Böyle olmamalı. Ayrıca Yerelde adayların tartışması, konuşması, halka seslenmesi gerekir. Hiçbir yerde yok. Hiçbir yerde şu ana kadar doğru dürüst bir çalışma şekli yok. Partilerin adayları bile genel başkanlarının meydanlarda konuştuğunu söylüyor, başkaca söylemleri yok. Böyle yerel seçim mi olur, böyle adaylık mı olur, böyle tanıtım ve propaganda mı olur?” dedi.

 

ADAYLARIN ÇAĞDAŞ- UYGARCA YAŞAMAK İÇİN ÇEVRE VE TÜKETİCİ ADINA YAPACAKLARI ÇALIŞMALARI GÖREMEMEKTEN ŞİKÂYETÇİYİZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ ülkenin gündemi belli. Yaşadıklarımız belli. Ama yerel bir seçim yaşayacağız. Şunun şurasında oy kullanmaya 22 gün kalmış. Biz 81 ilin 69’unda 694 bin gönüllüsü olan bir kuruluş olarak, ülkenin dört bir yanında ortaya çıkan bu tablodan memnun değiliz. Görüntü bizi mutlu etmiyor. Kavgacı, Yıkıcı, yok edici, ötekileştrici, kutuplaştırıcı söylemler halkımızı derinden düşündürüyor, incitiyor. Yerel yönetimlere talip olan adayların ekipleri ile beraber iş başına geldiklerinde yapacakları çevreci çalışmaları, Tüketicinin hak ve hukukunun korunması adına, rahat yaşamaları, insanca, uygarca, çağdaş bir şekilde şehirlerde yaşamaları adına yapacakları çalışmaları görememekten dolayı büyük bir üzüntü yaşıyoruz” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİNİZ KİM, TAHSİLİ NE, EHLİYET VE LİYAKATİ NE, HALKA NEDEN BİLGİ VERMİYORSUNUZ?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Her biri birer tüketici durumunda olan ve bilgi edinmek, sağlıklı düşünmek, kime, kimlere oy verecek bilme hakkına sahip olan, yasalar ile güvence altına alınan halkımızın, halen şu gün olmuş ortaya çıkan adayların listesindeki meclis üyeleri ile ilgili bir bilgisi yok. Meclis üyeliklerine yazılanların tahsili, mesleği, toplumdaki şöhret ve vakarını aktaran bir broşür, bir bilgilendirme yazısı hiçbir yerde yok. Kendi mensubu bulundukları partinin üyeleri bile bu meclis üyeliklerine yazılanları bilmiyor. Hangi çağdayız. Meclis üyeliklerinde Kime, kimlere, hangi şahsiyetlere, hangi eğitim seviyesindeki kişilere oy vereceğiz, bunu tüketicilerin bilmesi gerekir. Bu yasıl bir haktır ve partilerin yönetimleri başta olmak üzere adayların bunu halka bir broşür halinde dağıtması, partilere ayrıca seçim bürolarının görünür yerlerine afiş olarak asması gerekir. Eğitimli, bilgili, ehliyet ve liyakat sahibi olanlara mı oy vereceğiz yoksa ELMA- ARMUT- HIYAR’A mı oy vereceğiz? (!) Halkımızın bunu bilmek hakkıdır. Bu bağlamda gecikmeden tüm partilerin ülke geneli çalışma yapması lazım” dedi.

 

Önemli NOT:  Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere her zaman Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın.  Bize,  cetkoder@gmail.com  adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde  0.535.475.70.06  nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgiyi ücretsiz vermeye hazırız.  Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler.ÇETKODER FACEBOOK BASINA BİLGİ VE KAMUYA BİLGİ VERME SAYFASI: https://www.facebook.com/groups/CETKODER/ GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ GSM: 0.532. 282 29 91 / SAYGILAR

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu gruptan aboneliğinizi kaldırmak ve gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine bir e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.