13 Haziran 2013 Perşembe

((slayt izle)) ÇETKODER'DEN GEZİ PARKI OLAYLARI VE SONRASI GELİŞMELERLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME VE AÇIKLAMA GELDİ.

13.6.2013 /  BASIN   BÜLTENİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, Taksim gezi parkı ile başlayan olaylar süreci ile ilgili açıklamalar yaptı ve çağrıda bulundu.

 “Demokrasi ve Demokratiklik herkese eşit olmalı”

TAHRİKKAR KONUŞMA OLMAMALI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş “Taksim gezi parkı olaylarının başlandığı ilk güne bakın, şimdi gelinen noktaya bakın. Bu süreçte yaşananlarda sadece çevrecileri suçlamak ve çevrecilere destek verenleri suçlamak doğru bir tavır değildir. Zaman zaman ilgili ve yetkilileri uyardık. Ancak tahrikkar konuşma ve beyanatlar sürdürüldü ve alaycı üsluplarla yol yüründü. Olayın muhatapları olan Hükumet yetkilileri ile devlet yetkilileri bir taraftan diğer taraftan siyasilerin demeçleri ile ortam daha da gerildi. Bugün gelinen noktada hiç de tasvip edilmeyecek hadiseler gelişiyor. Artık herkesin daha sorumlu davranması gerekir. Özellikle bu işin Devlet kanadı ve Hükumet, daha ılımlı, olumlu, hoşgörülü, herkese eşit adil mesafede durarak soğukkanlı davranması gerekmektedir. Höt zöt ile vururuz kırarız ile hiç kimse bir yere varamaz, varılsa bile varılan noktanın kimseye bir hayrı olmaz” dedi.

TENCERE TAVA DEĞİL KIRGINLIKLAR VE TAHRİBATLAR GÖRÜLMELİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Gezi parkı olayı ile başlayan AKM ile devam eden ve yurdun her köşesinde değişik eylem ve gösterilere sebep olan olayların iyi irdelenmesi, analiz edilmesi gerekir. Burada bir öfke vardır. Burada son 10 yıl içinde halkın değişik kesimlerinde yapılan duygu tahribatları vardır. Kırgınlıklar vardır. Dargınlıklar vardır. Burada Siyasal iktidarın elindeki güç ile topluma yansıttığı uygulamaların yarattığı sıkıntılar ve yaralar vardır. Üzüntüler vardır, endişeler vardır. Bu olayların ve oluşan ortamların çok iyi analiz edilmesi gerekir. Bu iş tencere tava meselesi değildir. Bu iş ışıkları aç, kapa, zil çal, teneke çal meselesi de değildir. Bunları söylüyoruz diye de kimsenin kimseyi alaya almaması, olayları ciddi bir şekilde değerlendirmesi gerekir” dedi.

GÖRÜŞMELER, MÜZAKARELER TARAFSIZ VE HER KESİME AÇIK OLMALI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Son iki üç gündür Gezi parkı ve bu olayların tahlili ile ilgili ayrıca çözüm noktasında sözde neler yapabiliriz amacı ile farklı isim ve kişiliklerle görüşmeler yapılıyor. Biz insanları küçümsemeyiz. Biz insanları alaya da almayız. Biz insanlara insan olarak bakar, toplumun bir bireyi gözü ile değerlendirir, herkesin konuşma hak ve hürriyeti olduğunu düşünür ve inanır ona göre olayları değerlendiririz. Zaten aldığımız terbiye, tahsil ile şu anki konumumuz ayrıca edep ve adabımızda bunu gerektirir. Ancak sizler kendi belirlediğiniz sanatçılarla görüşeceksiniz. Sizler yine kendi belirlediğiniz sivil toplum kuruluşu örgütlerin temsilcileri ile görüşeceksiniz. Kamuoyunda öyle yâda böyle ismi ön plana çıkmış kişilerle görüşeceksiniz, ancak gerek çevre bilincinin oluşması gerek tüketici bilincinin oluşması gerekse çevre ve tüketicinin hak ve hukukunun korunması adına çok büyük çabalar veren çok sayıda STK temsilcisini bu işin dışında tutacaksınız. Böyle bir mantıkla bu işlerin üstesinden gelmek mümkün olmaz. AKİL insanlar diyeceksiniz. Bu AKİL insanları kendiniz belirleyeceksiniz. AKİL insanlar tek taraflı olmaz, toplumun her kesiminde akil insanlar vardır. Demokrasi ve demokratik bir duruş ise herkese eşit ve adil bir şekilde hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı ortamda her kesimin temsilcisini dinleyeceksiniz. Dinleyeceksiniz ki, olayın tahlilini ve analizini her açıdan yapasınız. Bu olayların doğal, sosyal, ekonomik ve siyasal yanlarını görebilmeniz için ve ülkemiz, devletimiz, milletimiz için en doğru kararları vermek amacıyla, gücü elinde bulunduran Hükumet ve devlet yetkililerinin toplumun her kesimini sevgi, saygı ve hoşgörü ile kucaklaması, dinlemesi, anlaması gerekmektedir” dedi.

LİDERLER VE SİYASİLER İNCİTİCİ, KIRICI, HOR GÖRÜCÜ TAVIRDAN VAZGEÇSİNLER

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Bu işin bir başka tarafı ise siyasi liderlerin takındıkları tavırların altında gizlidir. Siyasi liderler TBMM çatısında uzlaşmacı değiller. Kışkırtıcı, kavgacı, hor görücü, itici, inciticiler. Böyle olunca da onlarla beraber yol yürüyen siyasi kadrolarda aynı havaya giriyorlar. Bu gergin havadan ve duruştan da toplum olarak, millet olarak hoş olmayan, arzulanmayan ölçüde hepimiz nasibimizi alıyoruz. Liderlerin birbirine karşı TBMM çatısı başta olmak üzere, meydanlarda ve ekranlarda hoş olmayan kırıcı, itici, hor görücü, alaycı, hakaretten uzak tavır ve davranış içinde olmalarını milletimiz adına istiyoruz. Bu durum sadece piyasaları germiyor, dış devletler nezdinde de bize itibar kaybettiriyor. Ayrıca yaşananlar vatandaşın psikolojisini de bozuyor. Sağlıklı düşünmesini elinden alıyor. Böylece de bu liderler ve siyasiler hep birlikte sağlıklı yaşam hakkımıza olumsuz etki ediyorlar” dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKILIRKEN TOPLUMSAL HASSASİYETLERE DİKKAT ETMEK GEREKİR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Herkesin milli ve manevi değerlerimize adam gibi sahip çıkması gerekir. Ancak bu milli ve manevi değerlere sahip çıkılırken aşırıya kaçmamak, toplumun içinde bulunan değişik etnik köken, din, dil, ırk, mezhep ve inançta olan kardeşlerimizin hassasiyetlerine de azami dikkat etmek gerekir. Biz bir devletiz, ülkeyiz, milletiz. Sorumlu davranmak herkesin görevi… Köprünün adını Yavuz Sultan Selim koymakla, Topçu Kışlasını yapacağım, siz ne derseniz deyin demekle, üç beş ağaç yüzünden çıkan tartışmaya bakın demekle, birkaç çapulcuya mı bakacağız demekle, karşınızdakileri potansiyel suçlu ilan etmekle, terörist sınıfına koymakla, marjinal gruplar, onun bunun maşası bunlar gibi sınıflandırmakla, bu işleri yapanları faiz lobilerinin uşağı olarak görmekle, içten ve dıştan mihrakların kışkırtması ile bu vaziyet aldığını iddia ederek yol yürümekle bir yere varılmayacağını bilmek gerekir. Yaşananları olgunlukla, hoşgörü ile karşılamak, dinlemek ve adil davranmak gücü elinde bulunduranların yapması gerekendir” dedi.

ÇEVRECİ CAN ALMAZ, CAN YAKMAZ, ALLAHIN YARATTIĞINA SAYGILIDIR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Hiçbir çevreci can almaz. Can yakmaz. Cana zarar vermez. Çünkü o yüce Allah’ın yarattığı doğanın savunucusudur. Doğa yaşamın kendisidir. Doğa tüm canlıların ortak malıdır ve canlıları yaşama bağlayan faktördür. Doğayı savunan, koruyan, kollayan, gözeten bir çevreci yaşama sağlıyıdır, hak ve hukuka saygılıdır. Yaşanan üzücü olayların müsebbibi olarak çevrecileri göstermek son derece haksızlık aynı zamanda adap ve edep dışı bir olaydır. Tüm çevreye ve doğaya aşık olan, seven, saygı duyan, bu değerlere sahip çıkan kardeşlerimi, tahrik edici konuşmalara kulak tıkamalarını, duymamalarını, tahriklere kapılmamalarını, ne olursa olsun, şiddete baş vurmamalarını, devlete ve millete el kaldırmamalarını, kamu malına zarar vermemelerini, esnafı ve sade halkı üzecek davranış içinde olmamalarını istiyorum. Zaten sağduyulu olduklarını hiçbir kötü halin içinde olmadıklarını da biliyorum” dedi.

GRUPLAR ARASINA KARIŞAN İSTİHBARAT AJANLARI VE ART NİYETLİLER TESPİT EDİLİP YASAL İŞLEM YAPILMALIDIR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Gerek gezi parkı içindeki olaylarda, gerek AKM meselesinde, gerekse yurt geneli gelişen olayların içine bir kısım istihbarat ajanlarının ve art niyetli grupların girdiğini ve kışkırtıcı hareket ve eylemlerde bulunduklarını istihbar alıyoruz. Medyada izliyoruz. Devlet bu tipleri tespit etmeli onlara da yasal işlemler yapılmalıdır. Bu kötü niyetlilerin mazlum, hak arayışı içinde olan, saygın, düzgün, tertemiz çevrecilere ve çevre bilincinin korunmasına yönelik çalışma yapan kişilere zarar vermesinin önüne geçmek de devletin görevidir” dedi.

GENÇLERE GÜVENİN, ONLARIN GÖNLÜNÜ ALIN, ÖTELEMEYİN

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Gençlerimiz pırıl pırıl insanlar. Gerek gezi parkında gerek yurt geneli değişik yerlerde minik çadırlar açıp buralarda sessiz sedasız, kimseye zarar vermeden protesto ve eylemlerini sürdüren gençlerimize ve çocuklarımıza suçlu muamelesi yapmak, potansiyel terörist muamelesi yapmak, onların gururunu incitecek hal ve hareketlerin gelişmesini sağlamak, yetişme çağında olan ergenlik çağında olan evlatlarımızın devlete bakış açısında olumsuzluklar yaratacaktır. Bu olumsuzluğa mahal vermemek yetkililerin sorumluluklarının bilinci içinde hareket ederek vazifelerini yerine getirmeleri asli görevi olmalıdır. İtidal çağrısında bulunan tüm yetkililerin kendilerinin de itidal içinde hareket etmeleri gerekmektedir. Çünkü gençlerimiz bugünümüzün ümidi ve aynası geleceğimizin güveni ve teminatıdır” dedi.

AVUKAT VE GAZETECİLER HEDEF TAHTASINA OTURTULMAMALI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Son zamanlarda, gezi parkı olayı ile gelişen ve yurt geneli yayılan eylemler nedeniyle yetkililer nezdinde özellikle Avukatlara, Gazetecilere karşı hoş olmayan tavır ve davranışlar sergilenmektedir. Avukatlar hukukun savunucularıdır. Gazeteciler toplumun gözü kulağıdır. Her ikisi de kamuyu oluşturan halka hizmet etmektedir. Avukat ve Gazeteci kardeşlerimize yapılan haksız söz, fiil ve davranışların son bulması demokrasinin doğru tecelli etmesi bakımından önemlidir. ‘ Kendini Avukat zanneden, Kendini gazeteci sanan, üç beş yazar geçinen, üç beş avukat geçinen’ gibi cümleler kurarak, kendilerinden başka kimsede bir keramet görmeyenlerin hızla titreyip kendilerine gelmeleri ve ne yaptıklarını sorgulamaları gerekir. Gururlanmak, kibirlenmek yetkili makamda oturanlara yakışmaz. Avukat ve Gazetecileri hedef göstermek ve onların maddi manevi zarar görmelerini sağlamak da devlet erkine yakışmaz. Avukat ve Gazeteci kardeşlerimize takınılan hoş olmayan tavırların, söylemlerin düzeltilmesi gerekir” dedi.

EN BÜYÜK ÇEVRECİ BENİM DEMEK DOĞRU BİR SÖYLEM DEĞİL

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Bir yanlışlık ve yanlış bakış açısı da şurada. Maalesef Çevreciliği herkes kendine göre yorumluyor. Sn. Başbakanımız kamuoyuna karşı, topluma karşı, hemen hemen her konuşmasında en büyük çevreci benim diyor. Bunu izah ederken de devlet olarak, hükümet olarak yaptığı icraatları ortaya koyuyor ve milyarlarca ağaç dikiminden bahsediyor. Belediye Başkanlığı döneminde diktiği ağaçlardan bahsediyor. Kendisini çevreciler olarak diktiği ağaçlar ve bu uğurda verdiği mücadeleden dolayı kutluyoruz. Ancak çevrecilik gönüllülük isteyen bir iştir. Hiçbir karşılık ve maddi beklenti içinde olmadan doğaya ve çevreye sahip çıkmak, ağacın ve bitki örtüsünün artmasını sağlamak için gayret sarf eden herkes çevrecidir. Ve Çevreci örgütlerin, sivil toplum kuruluşlarının gelirleri, giderleri bellidir. Çoğu gönüllü kişilerden ve samimi insanlardan oluştuğu için maddi durumları öyle çok çok iyi kişiler değildir. Buna rağmen, kimseden beş kuruş almadan, içten ve dıştan hibeler ve maddi yardım almadan kendi imkan ve olanakları ile ayakta duran hizmet sunan çok sayıda çevreci gönüllü, dernek, kurum ve kuruluş var. Acaba Sn. Başbakan bu çevrecilerden kaçını tanıyor, kaç kişisi ile beraber oldu, kaçının yaptığı hizmet ve çalışmalardan haberdar? Bakınız Biz ÇETKODER olarak yaptığımız çalışma, etkinlikler ve icraatlarımız sonucu Dünya devletleri arasında İtalya, İngiltere, Çin, Japonya, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, Fransa gibi ülkelerden değişik ve çeşitli ödüller aldık. Hem çevre hakları ile ilgili hem tüketici hakları ile ilgili takdir ve tebrik edildik. Bizlerin Çevre ve Tüketici haklarının korunması adına açtığı idari davaların çoğunu kazandık. Sadece biz 6 yılda kendi imkânlarımızla, kimseden beş kuruş yardım almadan yurt geneli 2,5 milyon çam fidesini toprakla buluşturduk. Biz gönüllü olarak, kendi cebimizden yaptığımız harcamalar ile yaptığımız tüm çalışmalar karşısında böyle bir duruş sergileyip “en büyük çevreci biziz” demezken, Sn. Başbakan üstlendiği siyasi görevler nedeniyle gerek Belediye başkanı gerek Başbakan olarak yaptığı çalışmalar içinde yapmak zorunda olduğu ve görevleri arasında bulunan, devlet imkanları ile sunduğu hizmetler karşısında kendisini en büyük çevreci ilan etmesi doğru ve şık bir söylem değildir..Çevreci kardeşlerim gelsin benimle görüşsünler derken, bizim ve bizim gibi kuruluşların yaptıklarını görmezden gelmesi, kendisine yakın bir iki çevreci kuruluş temsilcisi ile hareket etmesi, tüm bu konularda faaliyet gösteren insanları kırmasıdır, incitmesidir. Sn. Başbakanın hiç kimseden beş kuruş maddi yardım almadan cansiperane ve fedakârca hizmetler sunan bizleri kırmaya, incitmeye hakkı olmadığı gibi, Bizlerin sağduyulu, iyi niyetli yaptığı çalışmaları da görmezden gelmeye hakkı yoktur. Bizler Allah rızası gözeterek, Yüce Allahın yarattığı doğaya, yaşama sahip çıkan gönüllü hizmet erleriyiz. Kırılmak, hor görülmek, ötekileşmek değil takdir edilmek isteriz” dedi.

 

DİKKAT!...

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: cetkoder@gmail.com

ÇETKODER BASIN’A BİLGİ VE DUYURU İÇİN GOOGLE GRUBU:

http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

ÇETKODER MESAİ SAATLERİ İÇİNDE İLİTEŞİM VE HUKUKİ YARDIM HİZMETLERİ İÇİN:  0.535.475 70 06

ÇETKODER GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÖKTAŞ: 0.532. 282 29 91

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.