24 Haziran 2013 Pazartesi

((slayt izle)) ABD TARAFINDAN PLANLANAN DARBEDE AYDINLIK’IN ROLÜ… // Serdar Ant




 Serdar <denizkurdu66@gmail.com>
24 Haziran 2013 11:21

ABD TARAFINDAN PLANLANAN DARBEDE AYDINLIK’IN ROLÜ…

 

Serdar Ant

 

 

Diyorlar ki “Aydınlık Gazetesinin her yayınında ABD'nin pis işleri deşifre ediliyor. İşbirlikçileri deşifre ediliyor. Sizce CIA ile işbirliği yapıyor olsalar gerçekten böyle yayın yaparlar mı? Zekâmızla alay mı ediyorsunuz?”

 

“ABD’nin pis işleri nedir peki? Deşifre edilen işbirlikçiler kimlerdir?” diye sorsak verilecek yanıt, artık “sağır sultanın” bile duyduğu bilgilerden oluşacak! Tuncay Güney gibi istihbarat örgütlerinin oyuncağı olmuş haham bozuntularından, “BOP eş başkanları”ndan, Hocaefendilerden falan bahsedilecek. Ne Aydınlık tayfası yıllardan beri temcit pilavı gibi dönüp dönüp aynı şeyleri söylemekten bıktı, ne de Aydınlık okuyucuları bunları dinlemekten…

 

Madem konumuz "ABD işbirlikçileri" ve bunların deşifre edilmesi, o zaman Aydınlıkçılara çok açık bir soru soruyorum:

 

Eski Genelkurmay Başkanları’ndan Org. Hilmi Özkök’ü nasıl bilirsiniz?

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir generali, hadi “işbirlikçi” olarak nitelemeyelim, ama acaba Org. Özkök, ABD yanlısı bir kişi midir? ABD politikalarına yatkın bir asker midir? Gerek mesleki yaşamı sırasında gerekse emeklilik yıllarında, özelikle de Ergenekon sürecinde takındığı tavırla, Org. Özkök’ün ABD çizgisinde bir insan olduğu iddia edilebilir mi?

 

Sanmıyorum ki herhangi bir Aydınlıkçı veya bir İşçi Partisi üyesi, bugün Org. Özkök’ü övecek bir çift laf edebilsin. Özellikle son birkaç yıldır Aydınlık gazetesinde yayınlanan birçok haber ve yorumda Org. Özkök yerden yere vurulmakta, en acımasız eleştirilerin hedefi olmaktadır. Kısacası Aydınlık gazetesi de İşçi Partisi de son yıllarda net bir şekilde Org. Özkök karşıtı bir duruşa sahiptir!

 

Neden peki?

 

“Aydınlık Gazetesinin her yayınında ABD'nin pis işleri ve işbirlikçileri deşifre” edildiği için mi? Yoksa Aydınlık’ın geçmiş günahlarını gözlerden saklamak için mi?

 

Örneğin İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, birkaç yıl önce, 23 Ağustos 2009 tarihinde İstanbul'da bir basın toplantısı yaptı ve şunları söyledi:

 

“Türkiye "darbe" iddiaları ile çalkalanıyor. Sözde iddianameler hazırlanıyor, Türk Ordusunun komutanları ve yurtsever aydınlar darbecilikle suçlanıyor, tutuklanıp hapse atılıyor. Evet, 2002'de Türkiye'de bir darbe yaşanmıştır! Türk Ordusu'na darbe yapılmıştır! Ecevit Hükümeti dağıtılmıştır! Erdoğan-Gül ekibi hükümet koltuklarına oturtulmuştur! Darbenin planlayıcısı ABD'dir! Hilmi Özkök, bu darbenin başrolünde görev almıştır.

 

İşçi Partisi Genel Başkan vekili Özbey’e göre, “İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve yurtsever aydınlar, 2002 Özkök Darbesi'ni engellemek için mücadele etmişlerdi”  

 

Dahası, Hasan Basri Özbey’in “2002 Özkök Darbesi'nin sihirli malzemesi” olarak adlandırdığı “MİT'in Ergenekon Raporu ve şemaları …10 Temmuz 2003 tarihinde "haftalık arz"da Şenkal Atasagun tarafından Hilmi Özkök'e sunularak resmileştirilmişti.”  Yine Özbey’e göre “bu bilgiler, başından bu yana Özkök'ün bilgisi dâhilindedir. Üstlendiği rol gereği bu bilgiler, 2001-2002'de Özkök'le paylaşılmıştır.”

 

Bunlar benim iddialarım değil. İşçi Partisi Genel Başkan vekili Hasan Basri Özbey, 23 Ağustos 2009 tarihinde düzenlediği basın toplantısında bu iddiaları dile getirdi. Görüldüğü gibi Aydınlık ve İşçi Partisi’ne göre Org. Özkök, 2002’de ABD tarafından planlanan bir darbenin başrolünde olan kişidir. Kısacası, Org. Özkök, Aydınlık’a ve İşçi Partisi’ne göre bir “ABD işbirlikçisidir!

 

Ne var ki bu iddialar 2009 yılına aittir. 2002 yılında, yani ABD tarafından planlanan bir darbede Org. Özkök’ün başrolde yer aldığının iddia edildiği dönemde, Aydınlık gazetesi hiç de bugün söylediği gibi bir tutum almamıştır. Aksine tam tersi bir tavır içinde olmuştur.

 

Aydınlık dergisinin 4 Ağustos 2002 tarihli 785. sayısında yer alan “Orduya başarısız kuşatma harekâtının öyküsü… YAŞ komplosunda da bozguna uğradılar” başlıklı bir haber yayınlandı. Bu haberde orduya ABD kuşatmasının görevlileri olarak sayılan isimler şunlardı:

 

“Mesut Yılmaz, Kemal Derviş, İsmail Cem, Hüsamettin Özkan, Şenkal Atasagun, Devlet Bahçeli, Tansu Çiller, RTE, Abdullah Gül, Deniz Baykal…”

 

Kısacası İşçi Partisi dışında herkes “ABD görevlisi” idi!

 

Aynı haberde şunlar da söyleniyor:

 

“… Yalan haber yayılarak yürütülen psikolojik savaşın o dönemdeki bir başka unsuru da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi ve bu yılki terfilerle ilgiliydi. TSK’nin kendi ihtiyaçları çerçevesinde belirlenen plana göre terfi alacak komutanlar hakkında söylentiler yayılıyor, gerçeğe uymayan terfi haberleri yapılıyordu. Söylentilerin öncelikli hedefi Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hilmi Özkök idi.

 

…Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun görev süresinin bir yıl daha uzatılacağı, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hilmi Özkök’ün emekli edileceği haberleri manşetlere taşındı. Ancak 31 Temmuz günlü Milliyet’in bu haberi yayınlandığı gün yalanlandı. YAŞ’ın ilk gününde Org. Kıvrıkoğlu emekli oldu ve Org. Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanlığı’na atandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terfi ve tayinlerine müdahale edilememişti.”

 

Şimdi de Aydınlık dergisinin 11 Ağustos 2002 tarihli 786. sayısında yer alan “Yüksek Askeri Şura’da olağanüstü kararlar” başlıklı haberi okuyalım.

 

Yüksek Askeri Şura’da ABD’nin Türk ordusunu kuşatma çabaları püskürtüldü. Emekli edilmesi istenen Org. Özkök Genelkurmay Başkanı oldu. Suriye ve İran’la askeri ilişkilerin geliştirilmesinde rol alan Jandarma Genel Komutanı Org. Aytaç Yalman Kara Kuvvetleri komutanı oldu” alt başlığı ile sunulan haberin içeriği de şöyle:

 

“Yüksek Askeri Şura’da Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun ve olağanüstü kararlar alındı. Orduya kuşatmanın birinci hedefi olan KKK Org. Özkök’ün tasfiyesi planı püskürtüldü. Org. Kıvrıkoğlu’nun görev süresi uzatılacak, Org. Özkök emekli edilecek’ kumpasındaki amacın, nifak yaratmak olduğu açığa çıktı. Görev süresi biten Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun yerine, ordudaki en kıdemli general olan Org. Hilmi Özkök atandı.”

 

Aynı haberde Aydınlık dergisi Org. Özkök’ün kısa bir özgeçmişini de yayınlamış ve şu değerlendirmeyi yapmış:

 

“… yurtdışı temsil görevlerinde de bulunan Org. Özkök’ün strateji konusunda TSK’nin en yetkin ismi olduğu saptanıyor.”

 

Aydınlık’a göre “Org. Özkök’ün tercihleriyle terfilerde sıra dışı kararlar alınmıştır. Aydınlık’ın “27 Mayıs’ın Harbiyelileri” diye sunduğu bu sıra dışı terfilerden bazıları şunlardır: 

 

Org. Özkök Genelkurmay Başkanı, Org. Aytaç Yalman Kara Kuvvetleri Komutanı, Org. Şener Eruygur Jandarma Genel Komutanı, Org. Tucer Kılınç MGK Genel Sekreteri, Org. Çetin Doğan 1. Ordu Komutanı, Org. Yaşar Büyükanıt Genelkurmay İkinci Başkanı, Org. Hurşit Tolon Ege Ordusu Komutanı, Org. İlker Başbuğ Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı…  

 

Şimdi bir düşünün bakalım…

 

İşçi Partisi 2002’de Özkök Darbesi'ni engellemek için bir mücadele mi sergilemiştir? Yoksa tam tersi bir çaba gösterip “Yüksek Askeri Şura’da ABD’nin Türk ordusunu kuşatma çabaları püskürtüldü. Emekli edilmesi istenen Org. Özkök Genelkurmay Başkanı oldu. Org. Özkök’ün strateji konusunda TSK’nin en yetkin ismi… Org. Özkök’ün tercihleriyle terfilerde sıra dışı kararlar alındı” şeklinde haberler yaparak, bugün ABD tarafından planlandığı iddia edilen 2002 darbesinin başrolündeki kişi olarak sunduğu Org. Özkök’ü destekleyen ve alkışlayan bir yayın mı yapmıştır?

 

“Aydınlık’ın CIA ile ilişkisi var mı?” sorusuna “Aydınlık Gazetesinin her yayınında ABD'nin pis işleri deşifre ediliyor. İşbirlikçileri deşifre ediliyor” diyen şaşkınlar, eğer art niyetli değillerse, daha kendi tarihlerinden bile habersiz cahillerdir. Ezberden konuşan bu şapşallara söylenecek tek şey var aslında:

 

Önce partinizin tarihini açıp okuyun da sonra çıkıp laf ebeliği yapın!  

 

23.6.2013  





--
"Ya istiklal ya ölüm... İşte halâs-ı hakiki isteyenlerin parolası bu olacaktır."
Mustafa Kemal ATATÜRK



--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.