15 Aralık 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) Orhangazi'de Çimento Fabrikası Gerginliği

 
Orhangazi'de Çimento Fabrikası Gerginliği
 
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Hamzalı, Yeniköy ve Üreğil köylerinde yaşanan maden ocağı tartışmalarına şimdi de Paşapınar eklendi
 
Güncel Haberler için tıklayın
--
 
 
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Hamzalı, Yeniköy ve Üreğil köylerinde yaşanan maden ocağı tartışmalarına şimdi de Paşapınar eklendi. Paşapınar köyünde bir çimento fabrikasının arazi kiralaması köylülerin tepkisine sebep oldu.
İlçede daha evvel Yeniköy, Üreğil ve Hamzalı'da maden ocağı ruhsatı alarak buralarda faaliyet göstermeye hazırlanan şirketlere tepkiler devam ederken, Paşapınar köyünde de vatandaşlar ayaklandı. Paşapınar köyüne birkaç kilometre mesafedeki Sığıralan mevkiinde 13 dönümlük araziyi kiralayan bir çimento fabrikası, bölgede çimento taşı çıkarmak için Ankara'dan maden ocağı ruhsatı alarak Orhangazi Orman İşletme Şefliği'ne başvurdu.
Paşapınar muhtarı Kadri Taşkın, "Adı geçen bölge, Sığıralan ile Kuzuluk dereleri arasındaki bir vadi. Yani her iki dereye de etkisi olabilecek bir bölge. Bu iki dere köye yakın bir bölgede birleşerek köyün tam ortasından geçiyor. Bu hem dereyi kirletecek, hem de taşkınlara sebebiyet verecek. Aynı zamanda köyün içme suyu kaynaklarına çok yakın bir bölgeye maden ocağı kurulmasını istemiyoruz. Maden ocağının hem içme suyu kaynaklarına, hem de sulama suyuna zararı olacak" dedi.
Öte yandan çimento taşı çıkarmak için maden ruhsatı aldığı ileri sürülen firmanın bölgede çalışmalara başladığı belirtildi. Vatandaşlar, firmanın bölgede küçük bodur ağaçların kesimine başladığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.