18 Aralık 2010 Cumartesi

(MADENCİYİZTR) Arama Ruhsatı süresini iki yıl uzatma hakkını alan ruhsatların, şu anki durumları hakkında MİĞEM in yazısı



T.C.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Maden İşleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı    :  B.15.0.MGM.0.01.02.02-550310                                       

Konu  :  BİMER

 

Sayın Timur SÜTÇÜ

timursutcu@hotmail.com

 

İlgi:       23.11.2010 tarih ve 521911 başvuru nolu dilekçeniz.      

 

İlgi‘de kayıtlı dilekçenizde; 06.11.2010 tarih ve 27551 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliği gereğince önceki tarihlerde Genel Müdürlüğümüze başvurup Arama Ruhsatı süresini iki yıl uzatma hakkını alan ruhsatların, şu anki durumları, tekrar uzatma haklarının var olup olmadığı, uzatma hakkına sahip olmak için yerine getirilmesi gereken koşulların neler olduğu hakkında bilgi talep edilmektedir.

            06.11.2010 tarih ve 27551 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinin geçici 14. ve 15. maddeleri süre uzatımı ile ilgili konuları açıklamaktadır. Buna göre Mevcut arama ruhsatları için geçici 14. maddede “  (1) 24/6/2010 tarihinden önce arama ruhsatı almış ve/veya ruhsat almaya hak kazanan müracaatlar için bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten başlamak üzere ikinci yılın sonuna kadar Kanunun 17 nci maddesine göre hazırlanmış ön arama faaliyet raporu ile birlikte kaynak/rezerv raporunun verilmesi zorunludur. Aksi takdirde teminat irat kaydedilir.” hükmü ile Mevcut ruhsatların arama faaliyet raporu işlemleri için geçici 15. maddede “ (1) 24/6/2010 tarihinden önce arama ruhsatı almış ve/veya ruhsat almaya hak kazanan müracaatlar, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten başlamak üzere süresi bakımından bir yıl veya bir yıldan daha az süresi kalan arama ruhsatları, süresi içinde uzatma talebini ön arama faaliyet raporu ve ekinde kaynak/rezerv raporu ile yapmak zorundadır. Bu kapsamdaki ruhsatlar için işletme ruhsat taleplerinde Kanunun 17 nci maddesine göre hazırlanmış ön arama faaliyet raporu ve ekinde kaynak/rezerv raporunun işletme projesi ile birlikte verilmesi zorunludur. İki yıl uzatma alan ruhsatlarda, işletme ruhsat talep edilmesi durumunda ise Kanunun 17 nci maddesine göre hazırlanmış detay arama faaliyet raporu ve ekinde rezerv raporunun verilmesi zorunludur. Aksi takdirde talep reddedilir. (2) 24/6/2010 tarihinden önce arama ruhsatı almış ve/veya ruhsat almaya hak kazanan müracaatlar, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten başlamak üzere süresi bakımından bir yıl veya bir yıldan daha fazla süresi kalan arama ruhsatları, süresi içinde uzatma talebini genel arama faaliyet raporu ve ekinde kaynak/rezerv raporu ile yapmak zorundadır. Bu kapsamdaki ruhsatlar için işletme ruhsat taleplerinde Kanunun 17 nci maddesine göre hazırlanmış genel arama faaliyet raporu ve ekinde kaynak/rezerv raporunun işletme projesi ile birlikte verilmesi zorunludur. İki yıl uzatma alan ruhsatlarda, işletme ruhsat talep edilmesi durumunda ise Kanunun 17 nci maddesine göre hazırlanmış detay arama faaliyet raporu ve ekinde rezerv raporunun verilmesi zorunludur. Aksi takdirde talep reddedilir. (3) 24/6/2010 tarihinden önce arama sertifikası almış V. Grup madenlerin işletme sertifikası taleplerinde genel arama faaliyet raporu ile işletme sertifikası talebinde bulunabilir.” hükmü çerçevesinde işlemler yapılmakta olup, bu anlamda süre uzatımı tekrar yapılamaz.

Bilgilerinizi rica ederim.

 

 

                                                                                                                                   Yılmaz TÜNEL

                                                                                                                                      Genel Müdür a.

                                                                                                                          Daire Başkanı




--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.