12 Ocak 2015 Pazartesi

((slayt izle)) ABD'de Kutlanan Aziz Yusuf, Alman-Amerikalılar, Alaska Ve İşçi Bayramı Mersin İçel Burak Canlı

ABD'DE KUTLANAN AZİZ YUSUF, ALMAN-AMERİKALILAR, ALASKA VE İŞÇİ BAYRAMI

Saint Joseph Günü Katolik Kilisesinin bayramlarındandır. Yusuf (Yeni Ahit) ile Meryem'in anısına 19 Mart'ta kutlanır. 19 Mart günü ilk olarak 12. Yüzyılda ortaya çıkarken 1870'de Papa IV. Pius Joseph'i tüm kilisenin koruyucusu olarak ilan etti. Joseph Kitab-ı Mukaddese göre marangozdu. Bu açıdan el işçileri, marangozlar ile evlilik koruyucusu olarak kabul edilir.

Alman- Amerikalılar Günü ABD'de her yıl 6 Kasımda da kutlanan gündür. Amacı Amerika'ya gelen ilk Alman Aileleri onurlandırmaktır. İlk kez Alman'yanın Krefeld şehrinden 13 Alman asıllı aile 1683 yılında Philadelphia'ya gelmiştir. Pennsylvania'da Germantown'u (Alman Şehri) kurdular. 

Bayram 19. Yüzyılda kutlanmaya başlanırken I.Dünya Savaşı nedeniyle kutlanmaktan vazgeçildi. 1983 yılında ABD eski Başkanı Ronald Reagan ilk alman yerleşimcilerinin gelişinin 300. Yılında onları onurlandırmak için kutlamaya tekrar başlandı.

Alaska Günü 18 Ekim ise ABD'nin Alaska Eyaletinde çalışanlar için tatil günü sayılmıştır. Alaska, Rusya tarafından 2008 karşılığı olarak 360 milyon dolara ABD'ye satılmıştır. 18 Ekim 1967'de Alaska'nın resmi olarak Rusya'dan ABD idaresine geçtiği günün yıldönümü olarak kutlanmaktadır.

İşçi Bayramı Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl eylül ayının ilk Pazartesi günü kutlanmaktadır. İşçi Hakları için kutlanan bayram bir düşünceye göre New York Merkez İşçi Birliği'nin sekreterliğini yürüten Matthew adlı makinist 1882 yılında bu bayramı teklif etmiş. Diğer bir düşünceye göre ise ilk kez Amerikan işçi Federasyonu'ndan Peter J. McGuire'nin Mayıs 1882'de bu fikri ortaya attığı yönündedir.

Aklıma gelmişken yazayım dedim. ABD'ye kamuoyu oluşturup 1 Mayıs İşçi Bayramını dayatmak mümkündür. Hazır orada bir karmaşa varken onlara 1 Mayıs'ı ve Taksim'de neden yürünmesi gerektiğini anlatmak kolay olsa gerek. Mersin İçel Burak Canlı

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.