13 Ağustos 2014 Çarşamba

((slayt izle)) Fwd: Lozan Onurumuzdur...



------
: Lozan Onurumuzdur...



Dün 24 Temmuz 2014 Lozan Barış Anlaşmasının 91.yıldönümü idi. Dünyada ve bölgemizde tüm zorlamalara ve hile ve aldatmalara rağmen 91 yıldır yaşayan tek barış anlaşması olan Lozan Barış Anlaşmasının yıldönümü idi.
Lozan Barış Anlaşması,  aynı zamanda Osmanlı döneminin son 300 yılında savaş meydanlarında kazanıp masada kaybeden bir diplomasi anlayışının yıkıldığını, savaş meydanlarından çizmesini çıkarıp gelen 39 yaşındaki genç bir komutanın  7-8 Emperyalist devletin kurt diplomatlarının her türlü aşağılama hile ve kelime oyunlarına karşı, azimle ve onurla mücadele ederek,  genç ve "Bağımsız" Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu uluslararası platformda kabul ettiren hukuk abidesi ve bölgemizdeki barışın teminatıdır.
Dün Mersin'de düzenlenen panelde bir şey daha öğrendim.
 Ermeni Cemaati temsilcilerinin ,  1926 yılında medeni kanunun kabulünden sonra  , TBMM ne  başvurarak Lozan'da edindikleri azınlık haklarına ilişkin ayrıcalıklı maddelerden kendiliklerinden vazgeçerek Türk medeni kanununa tabi olarak eşit bir yurttaş olmak istediklerini yazılı olarak iletmişler ve öylede olmuşlar. 
Panelde gösterilen bir animasyon filminin linkini, izlemeyenlerin izlemesi  ve çocuklarınıza izletilmesi amacıyla gönderiyorum.(Hazırlayan: Ece BİLGEHAN, İsmet İNÖNÜ'nün torununun çocuğu-Elektronik Mühendisi)

Lozan barış Anlaşmasının 91. yıldönümü kutlu olsun.

Serdar ERKAN




--
hayatında olup bitenleri paylaşmanı sağlar.

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.