15 Ocak 2013 Salı

RE: (MADENCİYİZTR) Kozlu da degaj veya metangazı patlaması

Sayın Zırh,
Tekrar yazıyorum.İyi bir özel sektör savunucusu değilsin.Sadece TAŞERON(Alt işveren)savunuculuğu yaptığının sanırım farkındasın.Yazdığın cevabi yazıda bu açıkca görülmekte.
" 1992 yılında özel sektörmü vardı tüm ocak patladığında bir çok insanın canlı canlı su altında kaldığında, yer altı kabul etsekte.
Bu cümle ve devamı size ait.Bu tarihten sonra özelleştirme adına hareket tamamen SAVAŞ REZERVLERİNİN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİDİR. Ne kadar cevap vermeye karşınızdakini suçlamaya çalışırsanız çalışın siz bu cümlenin altında kalacaksınız.Ben meslektaşım demiştim ama bu sözcüğümü geriye alıyorum.Siz Maden Mühendisi olamazsınız.Okulda okumuş diploma almış olabilirsiniz ama,
Bir baba oğluna adam olamazsın demiş,çocuk okumuş kaymakam olmuş ve babasını bekçi ile makamına çağırmış,baba bak ben adam oldum demiş babası ise hayır oğlum sen adam olamadın demiş......böyle devam ediyor.Siz hala babanızı bekçi ve polisle ayağına çağırmaya çalışan birisi olarak görünüyorsunuz.
Elinizde ki bütün bilgi ve belgeleriniizi burada yayınlamaya davet ediyorum.Öyle boş atmakla karşınızdaki kişiyi suçlamakla bu iş olmaz.Belgelerinizi yayınlamanıızı bekliyorum.
"Özel sektöre karşı köhnemiş zihniyet"Arkadaşlar biz kaymak yiyormuşuz,İşte bu yazıyı yazan ama aynı zamanda İMZA sını bile kaldıran birinin vereceği cevaba bundan sonra yazmayacağım.Zira yazıyı yazan kişi kendisini inkar etmiş durumdadır.İLETİDEKİ İSİM  FALAN FİLAN olmuş.Böyle birisine cevap yazmak bana yakışmaz.Beyefendi bir de haddimi aştığımı yazmış,siz bu cümleyi yazarken aşmıyorsunuz da ben mi aşmış oluyorum.İade edilecek diye notunuz daki ifadelerin size yakıştığını yazmak zorundayım.Sizin yırtığınız yama tutmaz.

Abdullah DÜNDAR
Maden Mühendisi
Teknik Nezaret
İG uzmanı "A"
İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği uzman eğitimcisi
05364191401
 
Aptallık ve bilgisizlik yırtığı yama kabul etmez.





 

From: izkk@hotmail.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Subject: RE: (MADENCİYİZTR) Kozlu da degaj veya metangazı patlaması
Date: Mon, 14 Jan 2013 20:08:45 +0000

sayın bay dündar,
 
TTK nın ellerinde ki bendede var isterseniz size yollarım su basılan ocakların su atımıyla ilgili olarak video çekimlerini, benim vasfım sizi ilgilendirmez sizin vasıflarınız ve yaşınız işi iyi bildiğiniz anlamına gelmez,   o cümleye takılı kalmayın orda  vurgulamak istediğim şu; tabiki hiçbir çalışan kaza olmasını ve insanların hayatını kaybetmesini istemez, ancak 1992 de özel sektör yoktu ve kaza oldu 2002 yılından öncede binlerce kişi öle ya da böle ocaklarda şehit oldu ben kazaların kurumlardan  olduğunu düşünmüyorum her çalışan azami dikkatli olmakla, emniyetini alarak çalışmakla sorumludur, yoksa bi kaza olcak bütün hayatını kaybedenlerin sorumluluğu tek mühendise yüklenecek ya da siyasi iktidara yüklenecek. böle şey olmaz, maden teknik nezaret yapıyorsunuz deftere eksikleri döşüyonuz oldu oldu olmadı 4 kişi kaldı ocakta taksirli adam öldürmekten yargılanırsınız, bu sizin hatanızmı oluyor şimdi. çok yazılacak şey var da ne bu yaşınızdan sonra ben size bişey anlatamam. size asla saygısızlık yapmak istemezdim ama haddinizi aştınız.
 
NOT: Özel sektöre karşı olan eskimiş zihniyet özel sektörün kaymağını yiyor, genç mühendislerde cefasını çekiyor.
 
Aptallık ve bilgisizlik yırtığı yama kabul etmez.

bu söz size aitse onu geri iade edeyim.

From: abdullahdundar67@hotmail.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Subject: RE: (MADENCİYİZTR) Kozlu da degaj veya metangazı patlaması
Date: Sat, 12 Jan 2013 21:03:19 +0200


Sayın Zırh,
Ben bu tür yazışmalara genellikle cevap yazmam,ta ki bu kadar iddaalı sözcükler olursa dayanamam.
<sizin cümleniz "1992 yılında özel sektörmü vardı tüm ocak patladığında bir çok insanın canlı canlı su altında kaldığında,"Sizin bu cümleyi düşünmeden yazdığınızı umuyorum.Zira Maden mühendisi olan ve de yüksek yaptığını imzasına koyan bir meslektaşımın cevap verme telaşına vermek istiyorum.Size çok daha fazla yazmak istemiyorum ama şunu da bilmenizi istiyorum.Ben bu patlamadan 1/2 saat sonra -425 katında kurtarma operasyonuna katılmıştım.Lütfen yazdıklarımıza dikkat edelim.Hiç bir maden müh.arkadaşımın canlı canlı bir çalışanını göçükte bırakacağını terkedeceğini düşünemiyorum ve sözlerinizi geri almanızı istiyorum.

Abdullah DÜNDAR
Maden Mühendisi
Teknik NezaretİG uzmanı "A"
İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği uzman eğitimcisi
05364191401
 
Aptallık ve bilgisizlik yırtığı yama kabul etmez.





 

From: izkk@hotmail.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Subject: RE: (MADENCİYİZTR) Kozlu da degaj veya metangazı patlaması
Date: Fri, 11 Jan 2013 15:53:58 +0000

Mehmet bey;
 
sanırım başka biri ile karıştırdınız, yeraltı koşullarını iyi bilirim epeyce biz zamanda çalıştım, o bahsettiğiniz degaj sondajlarınında çok yaptım birebir, sizde maden mühendisisiniz, bilmiyorum nerde çalışıyorsunuz, yaşam haktır demekle basit sosyal mesaj vermekle olmuyor, her yıl yüzlerce belki binlerce bir çok yerde açık kapalı farketmez kazalar oluyor, bunlarda tabiki sorumlu olanlar hesap vermelidir, ancak bu her sorumlunun suçlu olacağı anlamına gelmiyor, ttk nın kendi çalışma alanlarında hiçmi kaza olmuyor, 1992 yılında özel sektörmü vardı tüm ocak patladığında bir çok insanın canlı canlı su altında kaldığında, yer altı kabul etsekte etmesekte ayrı bir dünya burda herkes daha dikkatli daha detaycı daha özverili olmak zorundadır, kimsenin lüksü yoktur işçisi mühendisi, kaza olmasın bunlar yaşanmasın diyorsanız işi kökten halledeceksiniz ttk yı komple hatta yeraltı kömür ocaklarını komple kapatacaksınız.
 
       idris zırh
Maden Yük. Müh.
 

Date: Fri, 11 Jan 2013 05:11:41 -0800
From: firatgumrah@yahoo.com
Subject: Re: (MADENCİYİZTR) Kozlu da degaj veya metangazı patlaması
To: madenciyiztr@googlegroups.com


From: Mehmet Demirezen <mehmetdemirezen@gmail.com>
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Sent: Thursday, January 10, 2013 10:07 PM
Subject: Re: (MADENCİYİZTR) Kozlu da degaj veya metangazı patlaması

Sevgili İdris Bey arkadaşım, özelleştirmenin bu sonuçları doğuracağı belliydi.Ayrıca kamudan iş alan özel şirket kendini devletin himayesinde gördüğü için ki bu özelleştirmenin temelinde var güvenlik önlemlerini ihmal edebiliyor.Çünki güvenlik önlemleri özel ve ek maliyetleri gerektiriyor.sözleşmelere bakmak lazım .burada degaj riski varsa kesinlikle gaz deşarjı yapılmalıydı. kim olursa olsun özel,tüze,kamu vs insan hayatı yaşamak anayasal bir haktır.kaçınılmazlık faktörü bu tür kazalarda sözkonusu bile değildir.Çünkü bu olay önlenebilir nitelikte bir kazadır.
Lütfen ölen insanlara saygılı olun,onların kaderi bu değildi kaderi onlara zorlamayla, işsizlik korkusuyla,evine ekmek parası götürebilmek için buçalışanları itham etme. Sen zonguldağı bilmezsin ,göksundaki kum ocağına benzemez
S
Mehmet DEMİREZEN
Maden Mühendisi
Sic:3012
10 Ocak 2013 13:24 tarihinde Atilla Aslan <atilla.aslan@gmail.com> yazdı:
İdris Bey kardeşim,

Ben 30 yıldır Zonguldak havzasındayım..sen ne kadar  zamandır burdasın bilmem.Yazdıklarının bazı yerleri doğruları içeriyor ama hepsine katılmıyorum.Haaaa bide sana abi veya baba tavsiyesi... İşveren sözcülüğünü bırak... Mesleğini yapmaya çalış..İşte sana yerel yazılı basından bir haber.. Sonuna kadar okumanı tavsiye ederim....

'BU OLAY KAZA DEĞİL, İŞ CİNAYETİDİR'
Eklenme Tarihi : 10.01.2013
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK Kozlu Müessesesi'nde
taşeron şirketin yol açtığı kazayı değerlendirdi;
 
Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) KozluMüessesesi'nde ana galeri açma ve hazırlık işlerini yürüten taşeron şirketin çalıştığı alanda meydana gelen ve 8 maden işçisinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Taşeron şirketlere yeraltında ihale verilmesi ilk gündeme geldiğinde Sendika olarak basın açıklamaları ve eylemlerle tepki gösterdiklerini ve uyardıklarını anlatan Alabaş, uyarıları dikkate alınmayınca 17 Mayıs 2010 tarihinde TTK Karadon Müessesesi'nde bir taşeron şirketin çalıştığı alanda meydana gelen faciada 30 madencinin hayatını kaybettiğini belirtti.
2010 yılındaki kazanın ardından da uyarılarını sürdürdüklerini vurgulayan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, uyarılarının yine dikkate alınmadığını ve 7 Ocak 2013 tarihinde Kozlu'da meydana gelen kazada ise taşeron şirkette çalışan 8 madencinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Alabaş; Tüm bu uyarılarımıza rağmen akıl almaz bir duyarsızlıkla bu uygulamayı sürdürenler ve taşeron şirketlerin başarısızlıklarına rağmen ısrarla süre uzatımına gidenler bu kazadan birinci derecede sorumludurlar.
Yaptığımız uyarılar nedeniyle 2010'daki kazaya, göz göre göre geldiği için facia demiştik. Şimdi tüm uyarılarımıza rağmen yaşanan bu son olayı açıkça bir iş cinayeti olarak tanımlıyoruz.Eğer aynı uygulama sürdürülürse bundan sonrasının taammüden adam öldürme aşaması olacağını da önemle belirtiyoruz ifadelerini kullandı.
Basın Toplantısında GMİS Genel Merkez Yönetim Kurulu ile GMİS'e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.
Alabaş, basın toplantısında şunları söyledi;
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi – 630 kodunda 7 Ocak 2013 tarihinde saat: 12.00 sıralarında meydana gelen kazada, metan gazı püskürmesi sonucu 8 arkadaşımız gaz ve kömür postası altında kaldı.
Kısa sürede ulaşılan 5 arkadaşımızın hayatını kaybettiği görüldü. Kömür postası altında kalan diğer 3 arkadaşımıza ulaşma çalışmaları sürüyor. 5 arkadaşımızı düzenlenen cenaze törenleriyle defnettik.
Arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm madencilik camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.
-630 kodunda taşeron şirketin galeri hazırlama çalışması yaptığı sahada meydana gelen kazanın teknik incelemesi henüz tamamlanmadı. Ancak eldeki bazı veriler ve daha önce yaşanan ve benzer kazalar dikkate alındığında bu durumu sıradan bir kaza olarak değerlendirmek mümkün değildir.
Her şeyden önce Kozlu'da yeraltında galeri açma işini alan söz konusu taşeron şirketin yeraltı maden işletmeciliği konusunda hiçbir tecrübesi yoktur. Söz konusu şirket bir inşaat şirketidir. Nitekim çalışan arkadaşlarımızı sendikalı yaptığımızda, bizim yani Genel Maden İşçileri Sendikası'nın inşaat sektöründe örgütlenemeyeceğini belirterek mahkemeye itirazda bulunmuştur.
3 yıldır bizi mahkemelerde oyalayan şirket, toplu iş sözleşmesi yapmamıza ve çalışanların, çalışma ve yaşam koşullarını geliştirme mücadelemize engel olmuştur. Bu işin uzmanı olmayan bir şirkete hazırlık işlerinin yaptırılması hukuken doğru değildir.
Aynı şekilde bir inşaat şirketi olan ve yeraltı maden işletmeciliğinde uzmanlığı olmayan başka bir taşeron şirketin çalıştığı TTK KaradonMüessesesi'nde -540 kodunda 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen kazada da 30 arkadaşımız hayatını kaybetmişti.
Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak yeraltında galeri açma ve hazırlık işlerinin taşeron şirketlere ihale edilmesi ilk kez gündeme geldiğinde şiddetle karşı çıktık. Bunun sakıncalarını ve neden olabileceği kazaları belirterek kamuoyuyla paylaştık.
Uyarılarımız dikkate alınmayıp ihaleler verildiğinde, şirketlerin bu konuda uzman olmadıklarını önemle vurguladık. Yeraltında bütün çalışmaların birbirlerine bağlı olduğunu, küçük bir hatanın bile herkesi etkileyebileceğini belirttik. Yazılı-sözlü uyarılarımız dikkate alınmayınca KaradonMüessesesi'nde 23 Haziran 2005 tarihinde eylem yaptık. Taşeron şirketi maden ocağına sokmadık. Ancak devlet, Valisi ve emniyet kuvvetleriyle gelerek 19 Temmuz 2005 tarihinde taşeron şirketin önünü açtı.
17 Mayıs 2010 tarihinde Karadon'da taşeron şirketin çalıştığı sahada 30 arkadaşımız hayatını kaybetti.
Kaza sonrasında 2004 yılından beri yaptığımız uyarıları hatırlatarak buna kaza denilemeyeceğini ısrarla belirttik ve tekrar uyarılarda bulunduk,
Bakınız 15 Nisan 2004 tarihinde şunları söylemiştik;
Kurum adına kazanç yoktur ama risk çoktur… Sonuç olarak yapılan anlaşma ile süresi içinde bitirilmesi istenilen işin çeşitli nedenlerden ötürü istenilen metraja ulaşılamaması durumunda İş Güvenliği ve Sağlığı yönünden ödün verilmesi ihtimali yüksektir.
Özel sektör çalışma mantığında; Pilot, Degaj sondajlarının yapılmaması ilgili mevzuatın ön gördüğü ekipmanların çalıştırılmaması vs. termin planının yürümesi için uygun bir yöntem sayılabilir.
Ayrıca aylık termin gerçekleşmemesi durumunda Müessese yönetimince yapılacak faaliyetlerde aksama meydana gelmesi kaçınılmazdır. Kurum adına yüklenici firma iş ve işlemlerini denetlemeye mezun kişiler yapılan tüm işlerden sorumlu değillerdir.
Sorumluluğun bire bir verilmediği yerlerde madencilik sektöründe, literatürde olmayan, dünyada eşi görülmeyen vahim iş kazalarıyla karşılaşılması mümkündür.
Bu uyarılarımız ve eylemimiz dikkate alınmadı ve 2010'daki facia yaşandı.
17 Mayıs 2010 tarihinde Karadon'da meydana gelen kazanın ardından yaptığımız uyarıda ise şunları söylemiştik;
Bu nedenle biz bu olaya kaza demekten imtina ediyoruz.
Ve dikkat ettiğiniz gibi baştan beri bir faciadan bahsediyoruz.
Buradan bir kez daha uyarıyoruz;
Yeraltında yürümek için bile bir eğitim gerekir.
Çünkü her işyerinin ve çalışan herkesin bir şekilde birbiriyle bağlantısı vardır.
Yapılabilecek en küçük bir hata, o bölgede, hatta yol ve hava akımı itibariyle birbirlerini etkileyen kilometrelerce mesafede çalışan insanların hayatını doğrudan etkileyebilmektedir.Bu nedenledir ki 160 yıllık tecrübeye sahip olan bu kuruma işçi alınırken çok dikkatli davranılır.
Eğitim, işe alınırken başlar ve çalışma süreci içinde periyodik olarak devam eder. Yedeklik, ustalık gibi yılları kapsayan süreçler yaşanır.
Teknoloji izlenir, yatırımdan kaçınılmaz, işçi sağlığı ve iş güvenliği her şeyin önünde gelir.
Çünkü yaşanılan tecrübeler; önlemenin ödemekten daha ucuz olduğunu göstermiştir.
Oysa özel sektör mantığının en belirgin özelliği, öncelikle kar etmektir.
Ama yeraltı madenciliği uzun vadeli yatırımlar gerektiren ve sabır isteyen bir iştir.
Zaten bölgemizdeki jeolojik yapı nedeniyle bu sektör çok da kârlı değildir.
Biz diyoruz ki; bu iş bizim işimiz. Yani 160 yıllık üretim kültürüne ve tecrübesine sahip olan TTK'nın işidir.
En kısa sürede tespitler yapılmalı, söz konusu taşeron şirketlerin hak edişleri ödenmeli ve çalışanlarıyla birlikte bu işlerin TTK' ya devredilmesi sağlanmalıdır.
Özel şirketlerden gelecek olanların eğitimi ve uyumu sağlanarak ve tıpkı eskiden olduğu gibi Kurum, hazırlık ve galeri sürme işlerini de kendisi yapmalıdır.
Tüm bu uyarılarımıza rağmen akıl almaz bir duyarsızlıkla bu uygulamayı sürdürenler ve taşeron şirketlerin başarısızlıklarına rağmen ısrarla süre uzatımına gidenler bu kazadan birinci derecede sorumludurlar.
Yaptığımız uyarılar nedeniyle 2010'daki kazaya, göz göre göre geldiği için facia demiştik. Şimdi tüm uyarılarımıza rağmen yaşanan bu son olayı açıkça bir iş cinayeti olarak tanımlıyoruz.
Eğer aynı uygulama sürdürülürse bundan sonrasının taammüden adam öldürme aşaması olacağını da önemle belirtiyoruz.
Sendikamız teknik elemanları olay yerini inceleyip teknik rapor hazırladığında bunu da kamuoyu ile paylaşacağız.
Şimdilik şu kadarını söyleyelim; Bu olayın çok daha büyük boyutlara ulaşması, TTK uzmanlarının dikkati sayesinde önlenmiştir.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.






9 Ocak 2013 14:02 tarihinde Halil Ersin <halilersin@gmail.com> yazdı:

Yeni çıkan ISG yasası bu tür problemlere çözüm için bir umut, bir başlangıçtır.Uygulamada yasal boşluklar, pürüzler olacaktır.  Yasaya sahip çıkmak, ilgi duyanların vicdani bir borcudur.Yasaya sahip çıkıldıkça problemlerin çözümü hızlanacaktır.

Halil Ersin
Maden Yük. Müh.


2013/1/8 falan filan <izkk@hotmail.com>
Atilla bey kardeşim sen hangi koşullardan bahsediyon, yazdıklarına bakılırsa zonguldak havzasından ya haberin yok ya da yer üstünde siyaset yapıyon, hangi ülkede olursan ol, hangi coğrafya da bulunursan bulun yerin yüzlerce metre altında her türlü göcük riskinin, gaz ve toz riskinin hat savhada olduğu bir ortamda çalıştığın sürece kazalar kaçınılmazdır. senin emekçi diye adlandırdığın sendikalı kesimi havzada çalışan mühendisler çok iyi bilir, 2 saat çalışarak hatta sendikanın arkasında işe gelmeden maaş alarak tüğü bitmemiş yetimin hakkını yediler yıllarca, birde birçok düzgün ve tertipli çalışan özel sektöre karşı haksızlık yapıyorsunuz, söz konusu ocakta arkadaşlarımız canla başla her türlü emniyet tedbirlerini de alarak bu kömürü milli ekonomiye en iyi şekilde kazandırmaktadırlar. zonguldak a gittiğinizde maden şehitleri anıtını gezin 2002 öncesinde şehit olanları sayın, boş istatistik yaparak bu olay üzerinden siyaset yapmayın. başka biri yönettiğinde kazalar bitmiyecek bunuda maden mühendisiymişsiniz ki bildiğinizi umuyorum. direk sizi muhatap alarak yazmak istemezdim ama söz konusu ocak müdürü son derece emniyetli çalışan işçilerini daim olarak eğiten deneyimli bir arkadaşımızdır. Bu vesile ile hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah tan rahmet, ailelerine ve tüm madencilik camiazımıza baş sağlığı ve sabırlar dilerim.
 
      İdris ZIRH
Maden Yük.Müh

 
Date: Mon, 7 Jan 2013 22:22:05 +0200
Subject: (MADENCİYİZTR) Kozlu da degaj veya metangazı patlaması
From: atilla.aslan@gmail.com
To: esa_planlama@hotmail.com; eskierdemirliler@yahoogroups.com; eyup@ereglionder.com.tr; maden@maden.org.tr; yasemin.klc@gmail.com; yasarbayol@gmail.com; huzun@hemtr.com; ugur.mendes@gmail.com; iozcan67@gmail.com; pinaoz@gmail.com; ondergazete@hotmail.com; posta67@hotmail.com.tr; aysz11@gmail.com; canberkaslan@gmail.com; mustakg2000@gmail.com; a.alicioglu@hotmail.com; sarpercubuk@gmail.com; s.aksu@yahoo.com.tr; cdarende@gmail.com; dogangonullu@gmail.com; dundarcaglan@yahoo.com; doganbostanci@hotmail.com; fikrikapan@mynet.com; cubukn@gmail.com; haydarerkan@gmail.com; hayri_kavuk@msn.com; husnumeydan@hotmail.com; karadagmadencilik@hotmail.com; kenansahin6103@hotmail.com; ali.kahriman@okan.edu.tr; ladincamci@yahoo.co.uk; l_cengiz@hotmail.com; sebocitir@gmail.com; zonguldak@maden.org.tr; c.bozkus@gmail.com; muratcakir29@gmail.com; nahitari@yahoo.com; n_gunce@hotmail.com; mehmettorun56@gmail.com; madencilertr@googlegroups.com; madenciyiztr@googlegroups.com; madentr@googlegroups.com; mahmutsevinc@yahoo.com


Sevgili Dostlar,

Bugün saat 12. 30 civarlarında Kozlu da yerin 630 m altında meydana gelen degaj vaya ani metan gazı patlaması sunucu hayatını kaybeden 8 meslektaşıma ve mesai arkadaşlarıma Allah tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza sabırlar diliyorum.
"AKP, şirketler üzerindeki denetimi özelleştirerek, taşeron çalışmayı yaygınlaştırarak daha fazla sömürünün yolunu açarken, ölümlerin kapısını da aralamaktadır." 

Zonguldak Kozlu`da Türkiye Taşkömürü Kurumu`na ait madende meydana gelen kazada  şu ana kadar 8 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine baş sağlığı dilerim.

Yaşanan ölümler, tıpkı bundan öncekilerde de olduğu gibi, iş kazası değil iş cinayetidir.

Kozlu‘da görüldüğü üzere taşeron işçiler hiçbir denetimin olmadığı güvencesiz koşullarda çalışmaya zorlanmaktadır. AKP, şirketler üzerindeki denetimi özelleştirerek, taşeron çalışmayı yaygınlaştırarak daha fazla sömürünün yolunu açarken, ölümlerin kapısını da aralamaktadır.

Hiçbir denetime tabi olmayan, uzun çalışma saatlerinde çalışmak zorunda kalan, sendikalaşmanın önü fiilen ve hukuki pek çok biçimde kesilen, güvencesizliğin ve taşeronluğun yaygınlaştırılması sonucunda ülkemiz bir işçi mezarlığına dönüştürülmektedir.

AKP, yaşanan işçi cinayetlerini ‘kader-kaza‘ olarak göstermeye çalışmaktadır. 2002‘den bu yana yaşanan ‘iş kazası‘ sayısı 706 bin 608‘dir. Bu ‘kazalarda‘ 10 bin 297 işçi hayatını kaybetmiş, 16 bin işçi iş göremez raporu almıştır. 2012 yılında bu rakam 878‘dir.

İşte AKP‘nin ve bakanlarının kaza deyip geçiştirmeye çalıştığı, kahrolasıca kader budur!

İşçi ölümlere son vermek için, derhal sözleşmeli, taşeron çalışma koşullarının uygulanmasından vaz geçilmelidir. İş güvenliği ile birlikte güvenceli çalışma ve işçilerin güvencesi sendikalaşmanın önündeki her tür baskı ve engel ortadan kaldırılmalıdır. Çalışma saatleri haftalık 35 saat belirlenmelidir.

Sermayenin daha çok karı için işçilerin emeğine ve hayatına el koyan bu taşeron düzenine karşı işçilerin, emekçilerin insanca koşullarda çalışabileceği, insanca yaşama hakkına sahip olduğu emeğin hakim olduğu bir Türkiye‘yi kurmaktan başka bir yolumuz yoktur. 


Atilla ASLAN
Maden Mühendisi
Teknik Nezaretçi






--
http://www.madenilan.com/ (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
mailto:madenciyiztr%2Bunsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.
--
http://www.madenilan.com/ (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
mailto:madenciyiztr%2Bunsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.



--
Halil ERSiN
Maden Müh.(M.Sc.)
 
ERSİN Madencilik Mühendislik Müşavirlik
Saraylar Mah.,Enverpaşa Cad.,
Türk Hava Kurumu İşhanı,Kat:1,No:103
20100 DENİZLİ

Tel        : +90258-241-0033
Gsm     : +90505-948-6810
E-mail   : halilersin@hotmail.com
--
http://www.madenilan.com/ (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
mailto:madenciyiztr%2Bunsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
http://www.madenilan.com/ (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
mailto:madenciyiztr%2Bunsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.



--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.