26 Ocak 2013 Cumartesi

(MADENCİYİZTR) Bu sektör yurtdışından işçi getirecek!

Bu sektör yurtdışından işçi getirecek!
'1960'ların Almanya'sına döndük'
26 Ocak 2013 Cumartesi, 12:41:09
Bu sektör yurtdışından işçi getirecek!Sonra Oku

Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden madencilik, birçok sektör gibi çalıştıracak işçi bulamıyor. 2012 yılında ihracatını yüzde 12 arttırarak 4 milyar 181 milyon dolara ulaşan sektörde özellikle mermer fabrikaları, işçi bulamadığından dolayı yüzde 50 kapasiteyle çalışmak zorunda kalıyor.

Bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, "Tek çözüm, mart ve kasım aylarında yurtdışından sezonluk misafir işçi getirmek." dedi.

Hesapta Avrupalı olacağız haberi için tıklayınız...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan konuyla yakından ilgilenmesine rağmen yurtdışından işçi getirme konusunda bir aşama kaydedemediklerini vurgulayan Erdinç, "Türkiye, 1960'ların Almanya'sı konumuna düşmüştür. Bu sorunun süratle çözülmesi gerekir." şeklinde konuştu. Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)'nda düzenlediği, "İş Hukuku ve İş Güvencesi" konulu toplantıda konuşan Arslan Erdinç, dünyanın bu kadar ağır bir kriz altında ezildiği dönemde mermer ve madencilik sektörünün üretim ve ihracatını başarıyla sürdürmesinde, Çin'e yapılan ihracatın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Çin'in bir ülke değil, bir kıta olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

2012 yılının birçok sektör için iyi geçmediğini ancak madencilik açısından olumlu geçtiğini, 2013 yılında da bunun devam etmesini beklediklerini kaydeden Erdinç, "20 gün önce Çin'deydim. Yeni gelen hükümet, yatırımlara önem veriyor. Çin'e ihracatımız artarak devam edecek. Ayrıca Hindistan da bizim için önemli ve gelişecek bir pazar konumunda. Hindistan'a yapılan 600 bin ton ihracat çok az, bunu 20 ocağımız yapabilir. İhracatımızı arttırmalıyız. Ayrıca Afrika, Güney Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Orta ve Doğu Asya hedef pazarlarımız olacak." dedi.


--
Abdullah AKÖZEL
ANADOLU AKADEMİ
Maden Yük.Mühendisi
İş Güvenliği Uzmanı
İşyeri hekimi ve İş Güvenliği uzman  Eğiticisi
İşyeri hekimi ve İş Güvenliği uzman  Eğitimi ve hizmetleri
www.anadoluakademi.com.tr
www.madenilan.com
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.