23 Ocak 2013 Çarşamba

Re: (Antimuan Madeninin pabucunun dama atılması !!! ) (MADENCİYİZTR) Kurşun sertleştirme için bilgi yardımı

( Antimuan Madeninin pabucunun dama atılması !!! )
 
Teknolojinin ilerleme ve ekonomik çözüm üretme çabasına saygı duymakla birlikte, Antimuan madeninde yıllarca çalışmış ve her bir gram antimuanın ne zorluklarla çıkarıldığını bilen biri olarak,  Kalsiyum Malsiyum  her tür bileşimlerin Antimonun yerini  inşallah almaması dileğiyle  :)
 
Tütev’de kusura bakmasın lütfen , antimuan çok da pahalı değil !
 
Selamlar.

From: Sibel Yıkılmaz <sibelyikilmaz@gmail.com>
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Sent: Wednesday, January 23, 2013 11:19 AM
Subject: (MADENCİYİZTR) Kurşun sertleştirme için bilgi yardımı
Sayın forum üyeleri

Kurşun'u sertleştirmek için kullanılan malzeme ve kimyasallara ilişkin sizlerden acil bilgi istiyorum. Normalde Kurşunu sertleştirmek için Antimon kullanılıyor, ancak antimon biraz pahalı. bunun yerine araştırmalarımıza göre Kalsiyum da kullanıldığını öğrendik .Ancak hangi tip kalsiyum veya kalsiyum bileşiminin kullanılması uygundur? Hangisi bu iş için uygun olur ?  Bu alaşımı elde etmek için teorik veya pratik bilgiye ihtiyacımız var. Ayrıca % kaç Kalsiyum kullanılmalı ve eğer biliyorsanız maliyeti nedir?

Talep edilen değerler aşağıdaki gibidir. Kurşunun sertleştirilmesi için kullanılan antimon yüzdelerini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.
 
Vickers sertlik sistemi, ITEUN-CAR-055 veya UNE 37-211-83 normuna göre

Kurşun çeşidiordinary hardextra-hardmagnum
Hardness Vickers10-1515-18 18-22>22
Kullanılan antimon seviyesi2%3% 5%

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
--
Sibel YIKILMAZ
Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı
AB Proje Koordinatörü/Project Coordinator
---------------------------------------------------------------------
İletişim Bilgileri/Contact :
Tel/Phone       : 0090 312  222 37 57 (ext:4)
Faks/Fax        : 0090 312  222 37 58Adres/Address: Mebusevleri Mahallesi                       İller Sokak No:4 06570 Tandoğan
                       Ankara / TURKIYE
-- www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı) Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22 Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız. Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu ziyaret ediniz.