14 Mayıs 2016 Cumartesi

((slayt izle)) SORUN SİSTEMDE DEĞİL SÖYLEM VE EYLEMLERDE 14 Mayıs 2016 Kategori:Manşet, Ramazan Kara Share Birkaç yıldır ülkemizin gündeminde “Başkanlık Sistemi” var. Ancak bu siteme geçilmesini isteyenler, tam olarak ne istediklerini ya bilmiyor veya söylemiyor. Aynı şekilde bu sisteme karşı çıkanlar da neye karşı olduklarını ya bilmiyor ya da söylemek istemiyor. Bu nedenle ben, asıl sorunun sistemde değil söylem ve eylemlerde olduğuna inanıyorum. Reyhanlı’daki patlamanın ve Soma’daki facianın yıl dönümünde; hala canlı bombalar patlıyorsa ve hala maden ocaklarındaki çalışma koşulları çağa uygun değilse “Başkanlık Sistemi tartışması” kim tarafından, nasıl yapılırsa yapılsın ben, yadırgarım arkadaş. Her gün, birkaç ocağa terör nedeniyle ateş düşerken bu neyin tartışması? Başkanlık Sistemi gelince, terör bitecek mi? Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, ,işsizlik, geçim sıkıntısı son bulacak mı? 1982 Anayasasına göre neredeyse yarı başkanlık tipi bir sistemle yönetiliyoruz. Cumhurbaşkanı, bakanlar kurulunu

SORUN SİSTEMDE DEĞİL SÖYLEM VE EYLEMLERDE

14 Mayıs 2016 Kategori:ManşetRamazan Kara

Share

Birkaç yıldır ülkemizin gündeminde "Başkanlık Sistemi" var. Ancak bu siteme geçilmesini isteyenler, tam olarak ne istediklerini ya bilmiyor veya söylemiyor. Aynı şekilde bu sisteme karşı çıkanlar da neye karşı olduklarını ya bilmiyor ya da söylemek istemiyor.

Bu nedenle ben, asıl sorunun sistemde değil söylem ve eylemlerde olduğuna inanıyorum.

Reyhanlı'daki patlamanın ve Soma'daki facianın yıl dönümünde; hala canlı bombalar patlıyorsa ve hala maden ocaklarındaki çalışma koşulları çağa uygun değilse "Başkanlık Sistemi tartışması" kim tarafından, nasıl yapılırsa yapılsın ben, yadırgarım arkadaş.

Her gün, birkaç ocağa terör nedeniyle ateş düşerken bu neyin tartışması?

Başkanlık Sistemi gelince, terör bitecek mi? Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, ,işsizlik, geçim sıkıntısı son bulacak mı?

1982 Anayasasına göre neredeyse yarı başkanlık tipi bir sistemle yönetiliyoruz. Cumhurbaşkanı, bakanlar kurulunu toplantıya çağırmaktan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni feshetmeye kadar yetkilerle donatılmış.

Yargı organlarından üniversite yöneticilerine kadar yapmakla yetkili olduğu atamalar da cabası.

Bu yetkiler, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara gelmeden vardı. İktidarda bulunduğu yıllarda da var. Aynı şekilde "Cumhurbaşkanını, halkın seçmesi için yapılan düzenlemeden önce vardı. Düzenlemeden sonra da var.

Dolayısıyla insanın aklına "Mademki, cumhurbaşkanını halk seçince başkanlık sistemi olmadan işler yürümüyor.  Yasa değiştirilirken bu neden öngörülmedi ve düzenleme ona göre yapılmadı?" sorusu geliyor.

Yürürlükte olan anayasaya göre "Cumhurbaşkanı partisiz ve tarafsız değil mi?" Değilse sorunu çözmek için cumhurbaşkanının isim vererek, eski partisi dışındaki siyasi parti yetkililerini her fırsatta eleştirdiği ve o siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanına laf yetiştirirken kullandıkları uslup ne kadar yerinde?

Böyle bir ortamda, sistemi değiştirecek bir anayasa yapılabilir mi?

Elbette yapılamaz. Çünkü bu söylem ve eylemlerle, ancak ve yalnız kavga yapılır, anayasa değil.

Yasalar, toplumsal uzlaşmayla ve gelecekte doğuracağı, hem olumlu hem olumsuz sonuçlar, enine boyuna hesaplanıp tartışılarak yapılır. Anayasalar yapılırken buna en üst düzeyde özen göstermek gerekir.

Yasa yapmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin işidir. Anayasa maddelerinden gerekli görülenleri değiştirmek de öyle.

Ancak bana göre;  yeni bir anayasa yapmak, normal seçimle oluşan meclisin işi olmamalı. Seçim barajının uygulanmayacağı ve tüm siyasi partilerin katılacağı bir seçimde tamamı hukukçulardan oluşan bir meclisin işi olmalı ve bu meclisin en az %75 üyesinin oyuyla gerçekleşmelidir.

Anayasa yapacak meclisin, 100 kişiden oluşması ve partilerin ülke genelinde aldıkları oy oranında merkezi bir listeden seçilecek üyelerce temsil edilmesi çok yerinde olur diye düşünüyorum. %10 oy alan partinin, 10 temsilci ile temsil edilmesi gibi.

Anayasa değişikliklerinin referanduma götürülmesi de olmamalı. Anayasayı, yasa bilenler yapmalı.

Anayasanın ne olduğunu bilmeyenlerin, bilse bile hukuk dilinden anlamayanların azımsanmayacak kadar çok olduğu ülkemizde, anayasa değişikliği için referandum yapmak, "Okuma-yazma bilmeyen birinin eline kitap vererek okuyup anlatmasını istemek" kadar gülünçtür çünkü.

http://www.sokaktanhaber.com/sorun-sistemde-degil-soylem-ve-eylemlerde/



https://www.youtube.com/watch?v=jcWFZbug9B8
Tavuk gübresinden sıvı gübre yapımını uzunca anlattım. Sıfır maliyetle elde ettiğimiz sıvı gübreyi nasıl kullanacağınızı da anlattım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 
Bitki yeteri kadar beslenmezse gelişemez hastalanır. Sentetik ilaçlar zehirler vermek zorunda kalırsınız Bitki verdiğiniz zehirleri kolayca atamaz dolayısıyla insan sağlığına da zarar verir.

__._,_.___

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.