19 Mayıs 2016 Perşembe

((slayt izle)) Kaldırımları boş bırakın!

Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan, araç sahiplerinin ve işletmelerin kaldırımları işgal etmesini eleştirdi
EMİRCAN IŞILDAK

Kaldırımlara uygunsuz şekilde park eden arabalar, tabela ve işaretlerle yolda geçişleri engelleyen işletmeler görme engelli vatandaşların kabusu olmaya devam ediyor.

Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan da bu konu hakkında mağduriyetlerini dile getirdi. Arıkan kaldırımlarda yürümenin kendileri için çok zor olduğunu söyleyerek, "Kaldırımlar hepimizindir. Ulaşım anlamında çektiğimiz sorunlara acil çözüm bekliyoruz" dedi.

"KALDIRIMLARI İŞGAL ETMEYELİM"

Arıkan kaldırım işgalleriyle ilgili başına gelen bir mağduriyeti dile getirdi. Kaldırımlara koyulan eşyaların ve arabaların geçişleri engellediğini söyleyen Arıkan, "Kaldırımlar yayalar içindir, lütfen araba koymayalım. Kaldırımları tabelalarla işgal etmeyelim. Kaldırımların işgali bir hak ihlalidir. Daha önce de bu tarz işgallerle ilgili birçok kez olaylar yaşadım. Geçtiğimiz gün yine benzer şekilde bir olay başıma geldi. Bir alışveriş mağazasının kaldırımın üzerine koyduğu malzemelere çarparak yoluma devam etmek zorunda kaldım. Evime doğru giderken de Konak Belediyesi'nin araba koyulmasını engellemek için koymuş olduğu demirlere çarptım. Bunlar küçük gibi görünen şeyler olabilir fakat biz görme engelliler için çok büyük sorunlar" diye konuştu.

"İZİNSİZ DOKUNMAYIN"

Bir yerden bir yere giderken en büyük problemlerinin vatandaşların fiziksel müdahalelerine maruz kalmaları olduğunu belirten Arıkan, "En büyük şikayetlerimizden biri de yürürken arkamızdan müdahale etmeleri, asılmalarıdır. Yeri geliyor tezgahına çarpacağım diye bana asılıyorlar. Kimisi geliyor arabasına temas edeceğim diye bana asılır, kolumdan çeker. Görme engelliler kadar izinsiz şekilde bedenine dokunulan ikinci bir grup var mıdır? Ben hiç kimsenin bedenime benden habersiz dokunmasını istemiyorum. Dalgın bir şekilde yolda yürüyorsunuz, ansızın biri kolunuzdan çekiştiriyor. Lütfen dokunmayın deyince de 'Yardım ediyoruz iyilik de yaramıyor' diyorlar. Bu soruna çözüm bulunmalı" açıklamasında bulundu.

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Arıkan ayrıca, "Eğer bina altları kaldırıma çıkıyorsa, otoparkların kapatılmasıyla ilgili bir mevzuat değişikliği talep ediyoruz. Özellikle çıkışı çok dar olan Kutucular İş Merkezi'nin otoparkının kapatılmasını istiyoruz. Eğer oradan çıkan bir araba bana çarparsa, o otoparkı kapatma yetkisi olan kurumları dava edeceğimi açıkça söylemek istiyorum. Bu konuda cezalar caydırıcı olmalı. Denetimler artırılmalı. Kaldırımların hepimizin olduğunu unutmayalım" şeklinde konuştu.


--
Salih ARIKAN
Skaype: saliharikan2
Tel: 0506 514 96 93
Face: saliharikan4

beyazay izmir çalışmalarımız

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.