14 Ekim 2015 Çarşamba

((slayt izle)) Arabuluculuk Daire Başkanlığı Ve Adalet Bakanlığımıza Bildirilir... Mersin İçel Burak Canlı

ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI VE ADALET BAKANLIĞIMIZA BİLDİRİLİR…

Arabulucu Avukat ve buna ilişkin düzenlemeler yapıldı. Çok da iyi oldu.

Arabuluculuk kaybedeni olmayan bir çözüm yolu. Arabuluculuk, tarafların arasındaki hukuki uyuşmazlığın, mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında, tarafsız, bağımsız ve eğitimli bir üçüncü kişi desteği ile çözülmesi yöntemidir.

Arabulucu ise, sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getirerek, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini ve aralarında iletişim sürecinin kurulmasını sağlamaya çalışan tarafsız, mesleğinde en az 5 yıllık tecrübeye sahip Hukuk Fakültesi mezunu üçüncü kişidir.

Arabulucu Hukuk Fakültesi yanı sıra 5 yıllık mesleki tecrübe ve para yatırıp eğitim alma ve yazılı sınav ile mülakat sınavı sonucunda seçilebilmekte. Daha var şartları.

Sizleri sıkmak değil niyetim bu yazı ile. Fakat yıllarca Mahkemelerde uğraşılıp dolu dolu masraf ve para harcamak yerine tarafların iradeleri neticesinde hızlı ve az masrafla çabuk sonuca ulaşabilmek. Ayrıca taraflar husumeti aralarında yıllarca büyütmemiş olmakta.

Arabulucunun sonuç üzerine varılan evrakı Mahkeme Kararı hükmünde olabilmekte.

Arabuluculuk Daire Başkanlığı güzel ve etkin çalışmalarına Arabuluculuk Derneklerini de katarak devam etmekte. Kutlarım.

Fakat her ne kadar konu dışı olsa da Uzlaşmacı Avukat olayına bir evvel el atılması ve bilindiği üzere yasal düzenleme de Avukat dışında ki kişilerin uzlaşmacı olmasının engellenmesi ve bir ileri safhada da sadece Arabulucu Avukata bu işin devredilmesi gerekmektedir.

Ayrıca bir an evvel Noterlerin yasal bir düzenlemeyle Arabulucu Avukatlar arasından alınmasının önü açılmalıdır.

Devamında Zorunlu Arabuluculuk Avukatlık getirilmelidir. Hem de düşünülenin aksine büyük meblağlı değerleri de taşımalıdır. Zaten az değerli davaların açsam mı açmasam mı diye düşünen taraflar ayrıca yormak yerine çok değerli davalarda bu konuya yasal şart getirilmelidir.

Bir ötede ki durum ise yargının yoğunluğun asıl sebebi yetkisiz ve görevsiz Mahkemelerde yanlış ve eksik dava açılma olaylarıdır. Bunun içinde tüm davalarda Arabuluculuk şartı getirilmesi durumunda Arabulucu Avukat, anlaşmazlık durumunda yetkili ve görevli Mahkemeyi de belirterek bu yükten yargıyı kurtarabilecektir.

Şu ana kadar gerek yasal düzenlemelerde ve gerekse de uygulama da emeği geçen tüm Mersin Barosu yetkilileri ile Arabuluculuk Daire Başkanlığına ve Arabuluculuk Derneği ile bu davaya inanan Arabulucu Avukat, Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili dostlara teşekkür eder saygılarımı sunarım… Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.