14 Şubat 2015 Cumartesi

((slayt izle)) MERSİN DE YÜKSELEN DEĞER ...AVUKAT BURAK CANLI http://haberanaliz.net/news-mersin%E2%80%99de-yukselen-bir-deger-31214.html


aşağıda ki yazıyı İnan Bey göndermiş... Demiş ki ben sizin yazınızı okuyorum siz de benim ki okuyun en azından okuduğunuza ilişkin bir yazı yazın... Sayın ve Sevgili İnan Hocam mailini aynen yüzbinlerce kişiye gönderiyorum... İnandığın davayı ve Ülküyü aynen paylaşıyorum... 

Her ne kadar geleceğe ilişkin olumsuz düşünce paylaşmamam gerekmekteyse de Ne yukarıdakilerin ne de Ankaradakilerin bu tip de bir endişesi bulunnmamakta... Kendisimizi paraladık çıt yok... 400 Vekil bile az demekteler...

Büyük abiler emperyalist kuvvetlerden talimat gelmeden kendilerine bırakılan şovlarına devam etmekte... 

Umarım ben yanlış anlamış yanlış yorumlamış ve yanlış görmekteyim... Ve dilediklerimiz gibi olur sevgi ve saygılarımı sunar... Hayatınızda tüm içtenliğimle başarılar diler sizin menfaatiniz için yapabileceğim bir şey varsa inanın ki yapmaya hazır olacağımı bilmenizi isterim :)



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Gönderen: İnan Savas Turan Turan <inansturan@gmail.com>
Tarih: 29 Ocak 2015 12:49
Konu: çözüm üzerine!
Alıcı: SEVGİ YEŞİLMEN <sevgiyesilmen@gmail.com>


MHP belki de dobralığından kaybediyordur...

AKP ise kapsama alışkanlığından, elde tutamazlarsa iktidar gider. Seçimde İşçi Partisine oy vermiş bir tanıdığım var ona bile buradaki bir ilçe başkanı o kadar sıcak davranmış ki...

Genel siyasette de öyle değil mi, bire bir sohbette beyefendi olup genel siyasi söylemlerde ayrıştırıcı davranmıyorlar mı? Neyse, uzun bir sohbet konusu...


lütfen rica ediyorum: sizlerin öncülüğünde bir şeyler yapalım, saygılar.

http://www.dailymotion.com/video/xlfk6t_inan-savas-turan-hocamiz-cnn-turk-de_news


Değerli "Aydın"-lar-,

Bildiğiniz üzere Türkiye Cumhuriyeti felaket girdabının son eşiğinde!

Dünyamız ve Dünyamızın en güzide ekosistemlerden biri olan Anadolu ve Trakya'mız, Türkiye'miz yok olmanın kritik eşiğinde. Bunun da farkındasınız.

Buna karşın yaşamı zenginleştirmek bir yana; bu katliama, dünyadaki emperyalist yönetim ve yönelimlere fazlasıyla destek veren, kimi zaman da öncülük eden ve bunu, din adına yaptığı çalışmaların kaçınılmaz parçası olarak yansıtan bir "iktidarımız" var.

Peki, muhalefet var mı, yok!

Peki; bu ülkenin toprağından, havasından, suyundan "beslenip borçlanan" siz aydınlarımız yok mu? Olmasaydınız bu yazıyı okuyamazdınız.

Bugüne kadar yaptıklarınız; yazdığınız kitaplar, verdiğiniz demeçler, düzenlediğiniz eylemler gerici ilerleyişi belki yavaşlattı ancak yetersizliği gün itibarıyla ortada.

Fikirlerim var ancak hayata geçirecek gücüm yeterli değil.

Zamanımız o kadar daraldı ki sözü uzatmamalıyım.

Yapabileceklerimiz/Olması Gerekenler:

-          Bölünme veya "kardeşkanı" akışının devamı bir yana, dünyadaki yoksulluğu ve yoksunluğu azaltabilecek düzeyde potansiyelimiz olduğundan hareket edilmelidir.

-          Sunulan alternatifin inandırıcı olması için: Ekonomi, din, sosyal, bayındırlık, tarih v.s. alanlardaki yalanlar ortaya dökülmeli, anlaşılır biçimde örneklenerek işlenmelidir.

-          AKP' nin, Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşamadığı bir seçim hedefi baştan kaybetmektir. İlk seçimde iktidardan düşmesi, en azından %10' lar seviyesine gerilemesi "başarılmalıdır." Mevcut partilerle, mevcut konjonktürde, mevcut örgütlülükle bunun imkânsız olduğu, bunun belki de son şans olduğundan hareketle, akılcı ve mantıklı hareket edilmelidir.

-          Solcuyuz, Atatürkçüyüz, sosyalistiz v.b. biçiminde değil, bunların değerleriyle çıkış yapılmalıdır. Vergilerin karşılığının; yol, su, eğitim, temel ihtiyaçların karşılanması olarak döneceğinin taahhüdünü verilmelidir. Bu hizmetlerin çalınmadan yapılabileceğini kanıtlanmalı, herkesin katılabildiği denetleme mekanizmaları kurulmalıdır. Halka anlatılabilmeli, halkın anlattıkları hayata geçirilebilmelidir.

-          "Bunca yanlışa" rağmen RTE' nin 20 milyon oyu nasıl aldığı, oy vermeyenlerden veya boykot edenlerden değil; zorunlu nedenlerle sandığa gidemeyenlerden ve RTE ye oy verenlerden öğrenilmeli, eksik stratejiyle yola çıkılmamalıdır.

-          İhale kanununu ranta yol açmayacak biçimde revize etmeli, süreç sonunda yerele/merkeze bağlı biçimde kamulaştırılmalıdır.

-          Güçlü bir cumhuriyetçi cephe yaratılmalıdır. Bu cephenin karşıtı olarak; muhafazakârlar veya milliyetçiler değil, emek düşmanları, hırsızlar, soyguncular ve emperyalist işbirlikçiler olacak şekilde ideolojik algı ve basınç yaratılmalıdır.

-          Örgüt ihtiyacı olarak ilk safhada, maddi ihtiyaçlar ve dar zaman aralığı da hesaba katıldığında; dönüştürülmüş bir CHP ile yola başlarken, süreç içinde Cumhuriyet devrimlerini daha ileriye taşıyacak adımlar atılmalıdır.(bunu nasıl yapacağımız fikri bende mevcut)

-          Bu sürecin başlangıcı için sizlerden biri ya da birileri öncülük edip, acil bir toplantı organize edilebilmelidir. Bu sizler için mümkün, 75 milyon için(teyyipten doğrudan beslendiğini düşündüğüm 2-3 milyon kişiyi çıkardım) hayati önemde.

-          Gezi direnişi referans alınırken de analiz iyi yapılmalı; ömründe ilk kez bir eyleme katılan kişilerin duygu ve düşüncelerinden öncelikle faydalanılmalıdır.

-          %10 Barajını kaldıracak çalışmalar yapılmalı söylevler "geliştirilmelidir"

-          Bu Tayyip hiç mi iyi bir şey yapmadı sorusunun yanıtı: iyi görünen şeylerle aslında çok büyük kötülükler yaptığı işlenmelidir.

-          Yaratılan; Tayyib'in ve AKP' nin alternatifi yok algısının nasıl ortadan kaldırılacağı tartışılmalıdır, umut veren bir odak yaratmak için güven veren bir kadro oluşturulmalıdır. Zira; AKp' ye oy verenler de: "tamam da kime oy vereyim, bir tane adam göster" diyor. İhtiyaç net olduğundan, buna uygun bir yapılanmaya gidilmelidir.

 

İleride torunlarımız: "o karanlık dönemde sonuca yönelik ne yaptın" diye sorduğunda başı dik yanıt vermek her insanın hakkıdır. Zaman ayırdığınız içim teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla.

İnan Savaş TURAN

10.11.1980 Artvin-Şavşat-Şalcı Köyü

10-19.08.2014 İstanbul-Arnavutköy-Hadımköy

 

 

KİŞİ ÖNERİLERİM:

DANIŞMA KURULU: Alper BİRDAL, Alper TAŞ, Banu AVAR,  Emin ÇÖLAŞAN, Bekir COŞKUN, Fatih PORTAKAL, Fatih YAŞLI, Hakan GÜLSEVEN, Hayrettin ÖKÇESİZ, Hulki CEVİZOĞLU, Hurşit GÜNEŞ, Hüsnü MAHALLİ, İsmail KÜÇÜKALİ,  İzzettin ÖNDER, Merdan YANARDAĞ, Muazzez İlmiye ÇIĞ, , Mustafa SÖNMEZ, Oktay SİNANOĞLU, Rahmi TURAN, Rıfat OKÇABOL, Soner YALÇIN, Şafak PAVEY, Tayfun TALİPOĞLU, Uğur DÜNDAR, Utku ERİŞİK,  Yaşar Nuri ÖZTÜRK, Yılmaz ÖZDİL, Zülfü LİVANELİ…

GENEL BAŞKAN/GENEL SEKRETER ADAYLARI: Sinan MEYDAN, Metin FEYZİOĞLU, Emine Ülker TARHAN, Kani BEKO, Muharrem İNCE, Erhan NALÇACI, Aydemir GÜLER…Aylin NAZLIAKA, Kemal OKUYAN, Ümit KOCASAKAL, Veli DEMİR…

GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI ADAYLARI: Özgür ŞEN, Çağdaş CENGİZ, İlker YÜCEL…


--
İnan TURAN
Teknik ...



--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.