16 Haziran 2014 Pazartesi

((slayt izle)) Fwd: ILIMLI İSLAM CUMHURİYETİ'NE İSLAMCI BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI...



 Serdar Ant <serdarantserdar@gmail.com>
16 Haziran 2014 15:01
 ILIMLI İSLAM CUMHURİYETİ'NE İSLAMCI BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI…



ILIMLI İSLAM CUMHURİYETİ'NE İSLAMCI BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI…

 

Serdar Ant

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adayı olarak MHP'ye İslam İşbirliği Teşkilatı eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu adını önerdi. MHP lideri Devlet Bahçeli de "Bu isim milletimiz için çok hayırlı bir isimdir" dedi.

Görünen o ki Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP'nin ortak adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimine girecek.

Böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı'nın kim olacağı bugünden belli oldu, denilebilir. Eğer aday olursa, 12. Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan'dır artık!

Çünkü İhsanoğlu'nun Erdoğan karşısında bir şansı olmayacaktır. Ayrıca CHP tabanında önemli bir kesim de laik ve demokratik cumhuriyetin değerlerine bağlı olan Cumhuriyetçiler de Erdoğan'a rağmen, Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeyecektir!

Böylece bugünden ilan edilebilir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı'nı, öyle çok iddia edildiği gibi halk değil, yine siyasi parti liderleri "seçmiş" oldu. Eğer İhsanoğlu'nun muhalefetin adayı olması kesinleşirse, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli marifetiyle Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya çıkacaktır. Kısacası Erdoğan'ın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na bir teşekkür borcu vardır. Çünkü onu Çankaya'ya bu iki muhalefet lideri seçmiş oldular!

Eğer İhsanoğlu, Erdoğan'a karşı bir "zafer" kazanır da Cumhurbaşkanı seçilirse, bu sefer de Çankaya'da bir "kabadayı" ve "kanun tanımaz" İslamcı değil de entelektüel ve Batı'nın sevdiği bir "ılımlı İslamcı" oturacaktır! Ha ali-Veli, ha Veli-Ali…

Kılıçdaroğlu, CHP içinde ve dışında Cumhuriyet'in temel niteliklerine uyumlu bir başkasını bulamadı herhalde!  Bir "Şark kurnazlığı" ile bir ılımlı İslamcıyı aday göstererek Erdoğan'ı engelleyebileceğini sanıyor.

Oysa ne diyordu Tevfik Fikret:

Ezeli bir şifadır aldanmak!

Bu bağlamda sorulması gereken soru şudur:

Mısır bunalımındaki görüş ayrılığını saymazsak, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun AKP'den zihniyet olarak ne farkı vardır?  

Kahire doğumlu, üniversite eğitimini Mısır'da tamamlayan, akademik yaşamına şeriatçı El Ezher Üniversitesi'nde başlayan, geçmişte Abdullah Gül, Şükrü Karatepe, Fehmi Koru,   Mehmet Şimşek gibilerinin de uğrak yeri olmuş "malum" Exeter Üniversitesi'de çalışmalar yapmış biri… 2005 yılında İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreterliği için AKP'nin desteği ile seçilen biri…  AKP ve onun benimsediği "değerler" ile uyumlu biri… Kısacası İslamcı ve muhafazakâr bir figür Ekmeleddin İhsanoğlu… Erdoğan'ın terbiyelisi… Abdullah Gül'ün daha entelektüel bir kopyası…

"Ilımlı İslam Cumhuriyeti" olarak Ortadoğu'ya model olarak sunulan Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı olarak bir ılımlı İslamcının önerilmesi de herhalde Yeni CHP'ye yakışırdı!  

Bu tercih Kemal Kılıçdaroğlu için sonun başlangıcıdır. Kılıçdaroğlu yönetimi 2014 sonbaharında (belki daha da önce) Genel Başkanlıktan indirilecektir. Ama yerine Baykal ya da ona yakın olan biri mi, yoksa Mustafa Sarıgül mi gelecektir, burası da ayrı bir sorundur. Ne var ki Kılıçdaroğlu dönemi artık bitmiştir!

MHP için ise İslamcılığın Türkçülükten çok daha önemli olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. MHP içinde Çankaya'ya layık ve yakışan birçok aday olmasına rağmen, üstelik bunlardan çoğu CHP tabanından da oy alabilecek iken, MHP'in bir İslamcının adaylığına destek vermesi, bu partinin niteliğini bir kere daha ortaya koymuştur. MHP, ılımlı İslam'a uyum sağlamış, Türkçü-milliyetçi kimliği maske olarak kullanan bir parti olduğunu bir kere daha teyit etmiştir.

"Ana muhalefet" CHP ile "yavru muhalefet" MHP'nin, İslamcı AKP'ye karşı bir başka İslamcının Cumhurbaşkanlığı adaylığı için uzlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin artık bir ılımlı İslam Cumhuriyeti olduğunun ilan edilmesidir.

Bu koşullarda sandık başına gidip Erdoğan ile İhsanoğlu arasındaki bir Cumhurbaşkanlığı yarışında iki İslamcıdan biri için oy kullanmak, "kırk katırla kırk satır" arasında tercih yapmaktan öte hiçbir anlam taşımaz. Dahası bu, ılımlı İslam Cumhuriyeti'ne destek vermek olacaktır!

Bu koşullarda Ağustos'ta gidip oy kullanmak demokratik laik Cumhuriyete ihanettir.


16.6.2014

 

 

 

 

 

 




--

Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.