20 Kasım 2013 Çarşamba

((slayt izle)) Ataması Yapılmayan Öğretmenler Plartformu (AYÖP) Haykırıyor! Mersin İçel Burak Canlı

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER PLARTFORMU (AYÖP) HAYKIRIYOR!

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) denen bir kuruluş bulunmakta.

Bilen? Duyan? Var mıdır?

Eğitim Fakültelerinden mezun olanların öğretmenlikten başka yağacağı bir iş yoktur diyorlar!

Ucuz iş gücü olarak görülen bir kısım ücretli öğretmen bir kısım da özel eğitim kurumlarında çalıştırılmaya mecbur bırakılmış, olanlar içinde haykırmaktalar!

Eğitim-Öğretimin olmazsa olmazı ve en önemli unsuru olan öğretmenin bu derece de göz ardı edilip itibarsızlaştırılması eğitimin katledilmesinden başka bir amaç taşımamakta olduğunu haykırmaktalar!

Coğrafyadaki yüz binlerce öğretmen açığının göz önüne alınıp Devlet Politikası olarak plan ve program dahilinde bütün öğretmenlerin, zamanlaması yapılarak sınavsız ve koşulsuz atamasının yapılmasının yapılmasını gerektiğini haykırmaktalar!

Mesleki yeterliliği olmayan, öğretmenlikle hiçbir alakası bulunmayan kişilerin de ücretli öğretmen olarak (25932 nolu Bakanlar Kurulu Kararı: Kısmı Zamanlı Geçici Personel İstihdamı) görevlendirilmesi ile eğitimin taşeronlaştırıldığını haykırmaktadırlar!

Ve devamla Ücretli Öğretmen uygulaması sonlandırılarak Şubat 2014 Ayından itibaren kadrolu öğretmen alımına başlanmasını konusunu haykırmaktalar!

Platform gelişmiş ülkeler de 12 öğrenciye bir öğretmen bizde ise 30 öğrenciye 1 öğretmen düşmekte derken devamla KPSS denen sınav ile birlikte ücretli öğretmenlik yüzünden 37 ataması yapılmayan öğretmenin intihar etmesi olayından bahsetmekte!

Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayınlanması ile resmileşmiştir.

Atatürk’ün 100. Doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun “başöğretmen” oluşunun yıldönümlerinde ülke çağında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verilmiştir. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

Ve maalesef ki Öğretmenler Günü kötü birileri tarafından keşfedilecek olursa iptal olunması mümkündür.

Öğretmenlerimize verdiğimiz değer diğer meslekler ile Vatandaşımıza verdiğimiz değer gözetilecek olursa…

Ve maalesef ki kalpleri heyecan dolu gençlerimiz! Ve Maalesef ki yürekleri sevgi taşan gençlerimiz! Öğrenecekler! Öğrenecekler ki azap dolu günler onlar için azap dolu günler bizler için… Mersin İçel Burak Canlı

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu e-postayı Google Grupları'ndaki "pınarslayt" adlı gruba abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için, https://groups.google.com/groups/opt_out adresiniz ziyaret edin.