31 Mart 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) Turkish Natural Stone Industry

Turkish Natural Stone Industry


"MARBLE" Fuarının Ardından

Posted: 30 Mar 2010 01:38 PM PDT

Kriz nedeniyle zor günler geçiren doğal taş sektörü için "MARBLE 2010" fuarı iyi bir çıkış oldu. Organizasyonu, 78 ülkeden 54 bin 227 ziyaretçi gezdi ve pek çok iş bağlantısına imza atıldı.

Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın "MARBLE" 16’ncısı da katılımcılarına ve ziyaretçilerine bir çok avantaj getirdi. Organizasyon, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticaret köprüsü kurdu. İzmir Kültürpark’taki fuar alanında hareketlilik son saatlere kadar devam etti. Ekonomik krizin etkisiyle kötü dönemden geçen Mermer - Doğal Taş sektörü, çıkışı "MARBLE"da buldu ve pek çok iş bağlantısı yaptı.

262’si yabancı, bin 146 firmanın katıldığı dört günlük fuar, 78 ülkeden 4 bin 281’i yabancı, toplam 54 bin 227 kişi ziyaret etti. 76 ülkeden bin 112 firmanın yer aldığı "MARBLE 2009"u, 51 bin 560 kişi ziyaret etmişti.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, Türk doğal taşı için yeni ihracat pazarları bulma amacı doğrultusunda "Yeni rotalar, yeni pazarlar" hedefiyle çalıştıklarını vurguladı. Katılımcıların, "MARBLE 2010"un, son üç yılın en başarılı organizasyonu olduğu yönünde görüş bildirdiğini dile getiren İşleyen, şöyle konuştu: "Krizden en az etkilenen Ortadoğu ülkelerinin alımları, önemli hareket getirdi. Özellikle Çinli ve Hint ziyaretçilerin blok alımları dikkat çekiciydi. Kayda değer miktarda mermer ve makina satışı yapıldı."

Fuara Ürdün, Suudi Arabistan, Filistin, İran, İsrail, KKTC, Bulgaristan, Rusya ve Pakistan’dan toplam 140 kişilik alım heyeti geldi. Organizasyonun kent ekonomisine katkısının ise 70 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Doğal Taş Sektörü

Bu içerik Doğal Taş Sektörü tarafından sağlanmıştır. Orjinal içeriği görmek için sitemizi ziyaret ediniz. www.dogaltassektoru.com
Email delivery powered by Google


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.