11 Mart 2015 Çarşamba

((slayt izle)) Yüzyılın İzdüşümü



--


         Yüzyılın İzdüşümü

      Tarihin en uzun süren imparatorluklarından biri olan OSMANLI İmparatorluğu, İngiltere'nin başı çektiği 1. Paylaşım Savaşı sonucu, 3 kıtadaki varlığını, hemen hemen tüm cephelerde aldığı ağır yenilgilerle kaybetmiştir. Tek istisnası M.KEMAL ATATÜRK önderliğinde Kutsal ANADOLU topraklarında kazanılan ulusal kurtuluş savaşıdır.

Emperyalizme karşı verilen savaş sadece cephelerdeki savaştan ibaret değildir. İngiltere'nin bilgisi ve desteğiyle kurulan pek çok işbirlikçi, bölücü, gerici ve hain örgütler de emperyalizm saflarındaki yerlerini almışlardır.

Bunlardan öne çıkanlar…

İngiliz Muhipler Cemiyeti: 20 Mayıs 1919'da kurulmuş, diğer tüm cemiyet ve örgütlenmelerin organizasyon ve finansmanı buradan sağlanmıştır.

Kürdistan Teali Cemiyeti: 30 Aralık 1918'de İstanbul'da kurulmuş, İngiltere'nin bilgisi dâhilinde, Anadolu'da kukla bir Kürt devletinin kurulmasına ve Anadolu'nun parçalanmasına yönelik çalışmalar yapmıştır.

Cemiyet-i Müderrisin  //  İslam Teali Cemiyeti: 15 Şubat 1919 yılında İstanbul'da kurulmuştur. Aynı yılın son çeyreğine doğru adını İslam Teali Cemiyeti olarak değiştirmiş, tavrınıda işgalden yana koymuştur. Din adına yayınladıkları pek çok fetva ve bildirilerle  M. Kemal ATATÜRK'E ve Kurtuluş savaşına karşı, yoğun bir saldırı başlatılmış işgal ise kutsanmıştır. "Yunan ordusu halifenin ordusudur - Asıl kafası kesilecek mahlûkat Ankara'dadır" şeklindeki  bildiri ve fetvalar,  tarihten ders alınması gereken ibret belgeleri niteliğindedir.

Yine, Ahmediye Cemiyeti, İlay-ı Vatan Cemiyeti, Askeri Nigahban Cemiyeti, Falhiyat Cemiyeti ayrıca Anadolu'daki Rum ve Ermeni ayaklanmalarını organize eden pek çok kuruluş ve örgütte aynı tarihlerde, aynı amaca yönelik olarak faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.  

        Ortak paydaları, ulusal bilincin oluşmasını engellemek ve filizlenmekte olan ulusal kurtuluş hareketini başlamadan boğmaktır.  Tüm bu ihanet odaklarının kuruluş tarihlerinin, 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesi sonrasına denk düşmesi elbette ki rastlantı değildir.

Bunları hatırlatmamızın nedeni, günümüzde kurulmuş olan pek çok parti, dernek, vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarıyla, aynı amaçları paylaşıyor olmalarıdır.

Dernekler masasının verilerine göre; şu an itibariyle ülkemizde 100.000'in üzerinde aktif olarak faaliyet gösteren dernek, vakıf ve izin verilen yabancı STK var. Tabii bunların çoğunluğunu, mesleki dayanışma dernekleri, kültür-sanat, sağlık, çevre, eğitim-araştırma, insani yardımlaşma ve hemşehri dernekleri oluşturmaktadır.  Kamu yararına çalışan derneklerin sayısı ise sadece 400 civarındadır.

Dinsel hizmetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulan derneklerin sayısı 17.000'in üzerinde olup, Türkiye'de faaliyetlerine izin verilen yabancı sivil toplum kuruluşlarının sayısı ise 120'yi bulmaktadır. Çeşitli ülkelerdeki ayaklanmaları finanse ettiği bilinen,  George Soros'un Açık Toplum Fonu aracılığı ile ülkemizde kurulan ve desteklenen bir takım dernek, vakıf ve üniversiteler ile son zamanlarda; iktidarın, casusluk ve ajanlıkla suçladığı paralel yapı örgütlenmeleri de unutulmamalıdır.

Yakın zamanda,  Yugoslavya, Irak, Suriye ve Libya gibi ülkeleri iç savaşın eşiğine getirip parçalayanların,  ülkemiz için de emellerinin aynı olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Etnik ve dinsel kökenli ayrışma ve çatışma ortamının yaşandığı son 30 yıl, bunun acı örnekleriyle doludur.

Türkiye Cumhuriyeti'ni, Atatürk ilke ve devrimlerini, ulus devleti ve üniter yapımızı parçalamak ve yok etmek, bu ihanet odaklarının değişmeyen hedefleridir.

Bir iktidar milletvekilinin  "90 yıllık reklam arası" dediği, tüm bu anlatılanların bir özeti midir yoksa..?

 

Saygılarımla

 

09.03.2015

 

Hasan KOTAN

 

ADD İZMİT ESKİ ŞUBE BAŞKANI


Görüş, düşünce ve iletileriniz için aşağıdaki haberleşme ağını kullanabilirsiniz

Saygılarımla

kotanlartr@googlegroups.com

 http://groups.google.com.tr/group/kotanlartr?hl=tr

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.