15 Aralık 2010 Çarşamba

((slayt izle)) AVUS-FAKiR ve ZENGiN ULKE FARKI

Emin Çölaşan: İKİ ADIM İLERİ BİR ADIM GERİ
 
14 Aralık 2010 Salı
Sözcü yazarı Emin Çölaşan yazdı...


İKİ ADIM İLERİ BİR ADIM GERİ

SEVGİLİ okuyucularım, bu AKP iktidarı döneminde inanılmaz olaylar yaşıyoruz. Birkaç gün önce Ankara'nın göbeğinde lüks bir restoranda gerçekleşen olay bunlardan sadece biri. Polis, çok sayıda içkili restoranları bastı. Bazı ailelerin yanlarında çocukları var. Polis, çocuklu ailelerden ,? kimlik sordu ve çocukları için tutanak tuttu:

"İçki satılan lokantada ailesinin yanında 18 yaşından küçük olan falanca isimli çocuk ailesine teslim edilmiştir."

Çocuklar ve aileler korktu. Oysa oraları ailece gidilip bir bardak bira, belki iki kadeh rakı veya şarap içilen düzgün yerler.

İyi bir rastlantı, basılan restoranların birinde Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu vardı. Yapılan bu yasadışı işleme itiraz etti ve medyaya duyurdu. İş büyüyünce Ankara Emniyet Müdürlüğü hatayı kabul etti, "Yanlış uygulama olmuş" dedi. Feyzioğlu ise şunları söyledi:

"Bu yaptıkları, yetkiyi açıkça kötüye kullanmaktır. Yönetmelik açık. Çocukların girmesi yasak olan yerler bar, pavyon, meyhane gibi yerlerdir. Sabahtan beri yüzlerce telefon aldım. Herkes 'Bizim de başımıza geldi' diyor ama isim vermekten korkuyor. Bu işleme maruz kalan aileler dava açabilir."
•••


Dikkat ediniz, bu olay Türkiye çapında uygulamaya geçirdikleri içki yasağının Ankara'nın tam da göbeğine yansımasıdır.

Gidin Anadolu'nun herhangi bir büyük iline. Erzurum, Konya, Kayseri, Yozgat, Şanlıurfa ve daha nicelerine... Ve bir şişe bira içeceğiniz bir otel, restoran, ya da içki satan bir bayi, bakkal, hatta market arayın.
Ya hiç bulamayacaksınız, ya da özel tariflerle kuytu köşelerde bir yere ulaşıp gazete kağıdına sarılı şişeyle evinize gideceksiniz! AKP'nin yerlerde süründüğü sahil
kesimleri ile Trakya, İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerler dışında içki büyük ölçüde yasak. Resmen değil ama baskıyla yasak.


Son Ankara baskınında "Hata olmuş" demek zorunda kaldılar çünkü korktular. Eğer Feyzioğlu orada olmayıp olayı büyütmeseydi, yaşanan bu son baskın da medyaya yansımayacak, arada kaynayıp gidecek ve sonraki baskınlara yol açacaktı.


Bunlar ileriye doğru iki adım birden atıyorlar. Ses çıkmazsa, tepki gelmezse uygulama devam ediyor. Ses çıktığı, tepki geldiği takdirde "Yanlış yapmışız" deyip bir adım geri atmak zorunda kalıyorlar.


Korkutarak, mahalle baskısıyla, sinsice yasak getiriyorlar. Evet, gidin Anadolu illerine ve ilçelerine, bakalım bir şişe bira içmeniz mümkün olacak mı!
İran, Suudi Arabistan falan değil, burası AKP Türkiye'si.

EMİN ÇÖLAŞAN / SÖZCÜ