10 Aralık 2010 Cuma

(MADENCİYİZTR) SARDES: "ÇALDAĞ–LEFKE BENZETMESİ ASILSIZDIR"


SARDES: "ÇALDAĞ–LEFKE BENZETMESİ ASILSIZDIR" 
10.12.2010 09:58
Sardes Genel Müdürü Er, TEMA'nın, Lefke'de yüzyıl önce hiçbir önlem alınmadan işletilen ve 1974 Kıbrıs çıkarması ile kaderine terk edilen eski bir bakır madeni ile dünyanın en modern teknolojisinin kullanılacağı Manisa Çaldağ'daki nikel madeni arasında benzerlik bulunduğu iddiasının asılsız olduğunu söyledi. -Turgutlu halkının yaratılmak istenen çevre felaketi senaryolarına inanmamasını isteyen Er, "'Çaldağ, Lefke gibi olacak' diyenler Turgutlu'ya asıl zararı veriyor. Çaldağ Nikel Projesi ÇED olumlu belgesine sahip, Tübitak'dan Ar-ge desteği almış Türkiye'de madencilik adına örnek teşkil edebilecek bir çalışma" dedi.

ANKARA (ANKA) - Sardes Genel Müdürü Cevat Er, TEMA'nın, Lefke'de yüzyıl önce hiçbir önlem alınmadan işletilen ve 1974 Kıbrıs çıkarması ile kaderine terk edilen eski bir bakır madeni ile dünyanın en modern teknolojisinin kullanılacağı Manisa Çaldağ'daki nikel madeni arasında benzerlik bulunduğu iddiasının asılsız olduğunu söyledi.
Sardes Genel Müdürü Cevat Er, yaptığı yazılı açıklamada, TEMA'nın Manisa Çaldağ ile Kıbrıs Lefke'deki maden arasında benzerlik bulunduğu iddialarını yanıtladı.
Er, "Manisa Çaldağ'da çıkarılmak istenen nikel madenine karşı bir grup sivil toplum örgütü toplumu yanlış bilgilendirmekten kaçınmayarak asılsız benzetmelerle kamuoyunu yanıltıyor. İşte bunun son örneği geçtiğimiz günlerde bu gruplar tarafından düzenlenen Kıbrıs Lefke gezisinde kendisini gösterdi. Yüzyıl önce hiçbir önlem alınmadan işletilen ve 1974 Kıbrıs çıkarması ile kaderine terk edilen eski bir bakır madeni ile dünyanın en modern teknolojisinin kullanılacağı nikel madeni arasında yaratılmaya çalışılan akıl almaz bir benzerlik senaryosu halkı yanıltmakta ve kafasını karıştırmaktadır" dedi.
Bugüne kadar haklarında çıkan tüm yanıltıcı haberleri takip ettiklerini bildiren Er, Sardes Nikel Madenciliğin, Lefke'deki dünyanın en kötü madenleri arasında gösterilen bakır madeni ile benzer sistemi kuracakları iddiasını da yalanladı.

-"LEFKE İLE BİR BENZERLİK YOK"-

Sardes Genel Müdürü Cevat Er, Turgutlu'dan Kıbrıs madenine götürülen heyetin yanlış ve yanlı bilgilerle donatıldığını söyleyerek, "Lefke madeni ile bizim sistemimizin cevherin yapısından proses tipine ve atık niteliğine kadar hiçbir benzerliği yoktur. Lefke'de "kapalı' ünitelerde flotasyon ile bakır zenginleştirmiş çıkan atıklar atık barajlarına verilmiştir. Zaten proses ve pasa atıkları kontrolsüz bir şekilde bırakıldığından zaman içerisinde çevre felaketine sebep olmuştur. Lefke'de yığın liç yöntemi kullanılmamıştır. Zaten yığın liç yöntemi Lefke'deki cevherin zenginleştirilmesi için uygun değildir. Çaldağ'da pilot tesisimizin çalışmalarını halk yakından takip etmiştir. Kurduğumuz sistemde çevreye en ufak bir zararımız tespit edilmemiştir. İddiaların hepsi asılsızdır" diye konuştu.

-"TURGUTLU HALKI YANILTILIYOR"-

Turgutlu halkının yaratılmak istenen çevre felaketi senaryolarına inanmamasını isteyen Sardes Genel Müdürü Er, "Çaldağ Lefke gibi olacak diyenler Turgutlu'ya asıl zararı veriyor. Çaldağ Nikel Projesi ÇED olumlu belgesine sahip, Tübitak'dan Ar-ge desteği almış Türkiye'de madencilik adına örnek teşkil edebilecek bir çalışma. Dünyanın çevreye uyumlu en ileri teknolojilerini kullanırken Lefke Bakır Madeni benzetmesi akıllara durgunluk veriyor" dedi.(ANKA)

Sardes yalnız başına hareket etmemeli , birlik olmalılar...geçmiş senelerde yapılanlar Sardes için tekrarlanıyor..deneyimlerden faydalanmaları gerekiyor..ABDULLAH AKÖZEL
 

 
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.