20 Aralık 2010 Pazartesi

(MADENCİYİZTR) New York'lu Turk Power'dan Konya'ya Termik Santral Yatırımı

New York'lu Turk Power'dan Konya'ya Termik Santral Yatırımı
Turk Power, Konya'da 500 Megawatt Kapasiteli Linyit Kömürü ile Çalışacak Termik Santral İçin Sözleşme İmzaladığını Duyurdu.
New York merkezli Türk Amerikan danışmanlık ve servis operasyon şirketi Turk Power, Konya'da 500 megawatt kapasiteli linyit kömürü ile çalışacak termik santral için sözleşme imzaladığını duyurdu. Proje linyit kömür madeninin işletimini de kapsıyor. Linyit kömür rezervlerinin 152 milyon metrik ton olduğu ve 42 yıl boyunca santralin ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.
 
ABD merkezli Turkavenu global iş portalının konuyla ilgili haberine göre, madende linyit kömürünün kalınlığı 12 metre ve 1852 dönümlük alanı kapsıyor. Madeni işletme lisansı ise 42 yıllık. Maden sahasında yapılacak çalışmaları ise North American Coal Corporation yürütecek. Projenin toplam yatırım tutarı 1.26 milyar Dolar tutarında. Santralin inşaası ise sözleşme imzalandıktan 12 ay sonra tamamlanmış olacak. Turk Power Yönetim Kurulu Başkanı Ryan E. Hart, Konya'daki projenin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, projeye danışmanlık hizmeti vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.
 
Türkiye'nin 2010 yılının ilk iki çeyreğinde en hızlı büyüme gösteren ülke olduğuna diktat çeken Hart, Türkiye'nin dünyada enerji sektöründe de en hızlı gelişen ikinci ülke olduğunu kaydetti. Gelecek 10 yılda da bu büyümenin devam edeceğine işaret eden Hart, günlük enerji talebinin ancak büyük yatırımlarla karşılanabileceğini söyledi.
 
Turk Power olarak benzer projeler üzerinde çalıştıklarını ve benzer sözleşmelere imza attıklarını ifade eden Hart, kömür ve hidroelektrik santralleri ile önümüzdeki aylarda yeni projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.
 
-TURK POWER HAKKINDA-
 
TurkPower Corporation, Türk-Amerikan danışmanlı ve servis hizmetleri vermek üzere faaliyet gösteriyor. Şirketin ana amacı Türkiye enerji pazarını canlandıracak yatırımlara imza atmak. Müşterilerine danışmanlık hizmetinin yanı sıra Türkiye'deki rüzgar, hidro, solar, kömür ve jeotermal enerji parklarında servis operatörü olarak da faaliyet gösteriyor. Enerji sektöründeki girişimleri dışında Turk Power, Türkiye'deki maden sektöründe satın alım ve operasyonel Oyuncu olarak rol almayı hedefliyor.(ANKA)
 
(CK/DS/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı) 20.12.2010 13:14[2426199]
 
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.