13 Nisan 2010 Salı

((slayt izle)) Ahmet TÜRK ve Saldıran Kuvvet! yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

Ahmet TÜRK ve Saldıran Kuvvet! Yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

 

Hiçbir dönem yeri olmayan adamlar vardır. Dokuz köyden kovulma misali kovulur, kovulur ve bunlar ya giderler ya da ölürler. Gitmek mi kalmak mı gerekmektedir. Zor olan hangisidir. Hangi birisi insanın içini acıtır.

 

Günümüz koşullarını geçmiş çağlar da yaşayan en acımasız düşünür bile açıklayabilmiş veya düşünebilmiş değildir. Bu düzlem kölelik yıllarını dahi hiçe sayılır derece de insanları mahkûmlaştırmıştır. İnsanların nefese ihtiyacı bulunmaktadır. İnsanlık mahkûm edilmiştir. Saçma sapan ve bir değeri bulunmayan şeylerin peşinden giden insanlar.

 

Tank örneğine bakalım. Üretilen bir tank! Savaşmak için. Öldürmek için. Savunmak ise ne diye? Amaç içinde amaç! Bir hiç uğruna boşa harcanan emek, zaman, malzeme. İnsanlar için yararsız bir araç. Ama üretilmekte.

 

Zannetmeyin ki diğer ülkeler düşman olarak algılanıp da üretilmekte. İlk düşman yaşayan nefes alan halklar. Düzenin koruyucusu tank! Silahlara veda etmediğimiz sürece çılgınca bir öldürme politikası dünyaya hâkim olmaya devam edecektir. Diğer bir yandan kurulmuş olan ceza mekanizmaları ile hapishane fikrinin tekrardan gözden geçirilmesi kaçınılmaz bir gerçekliktir.

 

Biz en iyisi gelelim konumuza. Bilge gibi davranmak yerine olağan bir şekil de sarf edilen tehdit kelimeleri. Haklı olabilmenin zevkini çıkartabilmenin coşkusunu yaşayamamak için ani tepkiler. Gereksiz. Yersiz açıklamalar.

 

Korku ve tüyler ürpertici hareketler. Ahmet TÜRK saldırıya uğradı. Sebep her ne olursa olsun haksızlık karşında mağdur edilen bir kişidir o. Vuran mı suçludur? Sevgili ve Sayın Ahmet TÜRK vuranın suçsuz olduğunu oradaki Yetkili kişilerin suçsuz olduğunu bildiğin kadar bilmelisin. Onlar masum. Onlar insan. Ama peki suçlu kim?

 

Ahmet TÜRK yüzyıllar boyunca çektiğimiz acıların temsilcisi bulunan düzen suçludur. Suçlu sana vurmayı engelleyemeyen ve o kişinin sana vurmasını sağlayan kuvvettir. Hesabı vurandan değil, hesabı orada gördüğün iki üniformalı veya üniformasızdan değil bu kuvvetten sorulmalıdır.

 

Ahmet TÜRK saldırıya uğramıştır. Ahmet TÜRK kandırılmıştır. Aldatılmıştır. Hakları hiçe sayılmıştır. Neden? Kim? Kimler tarafından?

 

Peki neden? Neden? Haklarını arayamamaktadırlar. Neden korkmaktadırlar? Kimlerden çekinmektedirler. Ahmet TÜRK o yumruk sadece sana vurulmamıştır. O yumruk ve tokat bana da ona da şuna da atılmış ve vurulmuştur. Bu halde ya bir daha evden dışarı çıkmayacaksın. Ya da bunu yapan kuvveti karşına alıp konuşacaksın. Bana neden bunu yaptın diyeceksin. Ama demene de gerek bulunmamakta. Çünkü biliyorsun. O halde git ve karşılarına çık ve onlara de ki “ Ben bir insanım. İnsanların doğuştan var olan hakları bulunmaktadır. Bu haklar benim doğumum veya anne kanına düşmemle birlikte bana verilmiştir. Sizler bu haklara tecavüz edemezsiniz. Edecek olursanız kanun ve kurallar bunun engeller. Ve yaptıklarınızın sonucunda cezalandırılırsınız.”

 

Hiçbir şey insana verilen değerin üzerinde yer almamalıdır. Ahmet TÜRK insandır.

                                                                               MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin