14 Nisan 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) Rusya Ulug-Khem bölgesinde üç büyük kömür madeni satacak(1.65 Milyar ton taşkömürü)

 
Rusya Ulug-Khem bölgesinde üç büyük kömür madeni satacak
 
 
Rus doğal kaynakların kullanımından sorumlu kurumu Rosnedra, Rusya'nın Tuva Cumhuriyeti'nde bulunan Ulug-Khem sahasında, toplam koklaşabilir taş kömürü rezervi 1.65 milyar mt olan üç büyük kömür madenini satmayı planlıyor. Rus basınında çıkan haberlere göre, hükümet, çok sayıda özel şirketin işlettiği ülkenin en büyük kömür üretim merkezini oluşturmayı hedefliyor.
 
Bu bağlamda, 9 Nisan tarihinde Rus Başbakanı Vladimir Putin, hükümetin, Tuva'da bulunan kömür madenlerinin geliştirilmesine yönelik olarak birçok büyük ölçekli şirketin katılacağı bir ihale açmaya hazırlandığını açıkladı. İhale toplam 1,65 milyar mt Zh kalite koklaşabilir taş kömürü rezervini kapsayacak. Bu rezerv, Rus madencilik ve çelik grubu Mechel'in kontrolünde olan 2 milyar mt rezerve sahip ülkenin en büyük kömür madeni olan Elga'nın ardından ikinci sırada geliyor.
 
Bölgedeki kömür madenlerinin geliştirilmesi, 2014 yılında tamamlanması planlanan ve hükümetle özel sektörün işbirliği ile yürütülecek olan Kyzyl-Kuragino arasındaki 418 km'lik demir yolu hattının inşaatına bağlı. Putin, Ulug-Khem bölgesinde ortak olarak kullanılacak olan altyapının, ruhsat alacak şirketler tarafından oluşturulacak bir konsorsiyum ile yürütülmesi gerektiğini belirtti.
 
Ulug-Khem bölgesindeki toplam rezervlerin, 13,7 milyar mt'u koklaşabilir taş kömürü olmak üzere yaklaşık 20 milyar mt olduğu tahmin ediliyor.
 
Rus çelik üreticisi Severstal'in maden ihalesine katılması bekleniyor. 9 Nisan tarihinde Severstal CEO'su Alexei Mordashov, Putin'in katıldığı bir fuar sırasında şirketinin Ulug-Khem bölgesinin geliştirilmesi konusundaki projelerini sundu.
 
Buna ek olarak, piyasa oyuncuları, söz konusu ihaleye ilgi duyabilecek şirketler arasında, kendine ait kömür rezervi bulunmayan Novolipetsk Steel'i (NLMK) ve kömür ihtiyacının ancak yarısını öz kaynaklarından karşılayabilen Magnitogorsk Iron and Steel Works'ü (MMK) de sayıyorlar. Bununla birlikte, proje sahasının Çin sınırına yakın olması nedeniyle ihale, Rus kömür madencileri Kuzbassrazrezugol ve Mechel gibi ihracatçıların da ilgisini çekebilir.
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.