5 Nisan 2010 Pazartesi

(MADENCİYİZTR) Mazıdağı fosfat fabrikası açılabilir'

Mazıdağı fosfat fabrikası açılabilir'
 
   TBMM Maden Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Altan Karapaşaoğlu, 1994 yılında kapatılan ve atıl duruma getirilen Mazıdağı Fosfat Tesisleri’nde inceleme yapıldıktan sonra tekrar açılabileceğini söyledi.
 
TBMM Maden Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Altan Karapaşaoğlu, 1994 yılında kapatılan ve atıl duruma getirilen Mazıdağı Fosfat Tesisleri’nde inceleme yapıldıktan sonra tekrar açılabileceğini söyledi. Bu tesislerin dünyanın en önemli işletmelerinden biri olduğunu ifade eden Karapaşaoğlu, “Türkiye’de ve bölgede madenciliği araştırmak için geziyoruz. Madencilik, madenin bulunduğu bölgede yapılır. Bu bölgenin enerjiye katkısı açıktır. Mazıdağı İlçesi’nde bulunan fosfat tesisleri dünyanın en önemli tesislerinden biridir. Tesisin bölgede çok önemli bir rolü var.
 
Bölgede asfalit çalışmaları da önemlidir. Enerjiyi elde ederken çevredeki diğer enerjilerin de ortaya çıkarılması gerekir. Dicle Kalkınma Ajansı’nın yaptığı çalışmalar çok güzel. Bilgilerimizi aldık, geniş kapsamlı hazırlanan raporumuzu aldık, bu bilgiler komisyonumuzda hazırlayacağımız bu rapora intikal edecek. Bu terör bölgeden kaldırılabilir. Bir takım radikal kararların alınması lazım. Bana göre dağın tepesi daha güvenli.
 
Mazıdağı Fosfat Tesisleri çok önemli bir tesis. Yapılan incelemelerin ardından tekrar açılabilir” dedi. Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nin kuzeybatısındaki fosfat yataklarının 1976 yılından sonra işletilmeye başlanması ile önemli bir istihdam alanı olmuştu. Fosfat tesisleri, 1993 yılında çatışmalı ortam nedeniyle kapatıldı. Tesisler en son Sümer Holding’e devredilmişti. Tesisler uzun yıllardır atıl durumda bulunuyor.
 
ANZELHA DURU-MARDİN
 
 
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.