11 Şubat 2010 Perşembe

Ynt: Re: Ynt: Re: (MADENCİYİZTR) Oda seçimleri ile ilgili

ÇOK DEĞERLİ HAKAN BEY,
 
Oda seçimleri ilgili gündemde, artık bazı arkadaşlara cevap yazmayacağım çünkü onlara yeterince reyting yaptırdık istemeyerek. Sadece son defa şunu yazmak istiyorum (dilerim son olur). Sizin yazınıza içtenlikle katılıyorum. Yalnız bir kelime hatasını düzeltmenizde yarar görüyorum. Odanın bir siyasi yapısı ve siyasi duruşu olduğunu söylüyorsunuz. Gelin bu kelimeleri düzeltelim. Odanın bir politikası ve politik bir duruşu vardır. Odamız hiçbir zaman siyasetin ve siyasi partilerin içinde olmamıştır ve olmayacaktır. Ancak Emekten, Halkdan yana, Çağdaş, demokrat ve aydın bir politikası vardır ve bu politik duruşunuda ilelebet sergiliyecektir.
 
Saygılarımla
Uygur URCUN
4521 

Bu Oda 1954 yılından bu yana Maden Mühendislerinin  bir organı, bir şemsiyesi olarak varlığını sürüdrmüştür. Oda üyelerinin haklarını, hiçbir  zaman  görüş farklılıklarına bakmadan her zaman korumuştur.  Odanın son 5 yıldır maden mühendislerine yeni haklar kazandırmak için verdiği mücadeleyi görmemek için nankör olmak gerekir.
 
 
Odanın bir dünya görüşü, siyasi bir yapısı vardır. Oda yönetimi daima laik,  hukuk ve hukuk devletine saygılı, demokrat ve ilerici  olmuş, her zaman darbelere, gerici odaklara, faşizme  karşı bir duruş sergilemiş, bundan sonra da sergileyecektir. Oda bu yapısını bu görüşte olan son üyesine kadar savunacaktır.
 
Bu yıl değişik kişilerce Odaya  saldırmanın,  bir grup tarafından  liste çıkartılıp delege seçimlerine katılmanın amacını  tartışmaya gerek var mı?   Bundan sonraki yıllarda da Odanın bu yapısına karşı olanlarca  benzeri listeler  hazırlanıp seçimlere katılmaları çok doğaldır. Bu gibi girişimler karşısında Oda da hukuk devleti kuralları dahilinde mevcut siyasi duruşunu koruyacaktır.
 
 
 
    
 


11 Şubat 2010 10:29 tarihinde Bulent Senturk <dr_b_senturk@yahoo.com> yazdı:
Sayın Marmara,
Tekrar okudum. Fikrim değişmedi. Bana tavsiye vereceğinize, gerçek rakamları yazın. Verdiğiniz rakamlar doğru değildir. Oda Başkanı kimseye konuşması için söz vermemiştir. Sizse en önemli soruya cevap vermiyorsunuz. Genel Kurul'da var mıydınız? Bu konuyla ilgili tekrar cevap yazdığınızda, Genel Kurulda olup olmadığınızı yazın.. Yazmazsanız bende fikir yürütme hakkını kendimde bularak iki varsayımdan yola çıkarak, bazı sonuçlar çıkaracağım.
Konuyu uzatmayayım. Istanbul Şube Genel Kurul Divanına, meslekdaşlar tarafından önerilerek seçildiğim ve Genel Kurulu sonuna kadar dikkatle izlediğim için yanıldığınızı yineleyeyim.
Çok isterseniz, Oda'dan rakamları alıp burada yayınlayayım.
Ancak değinmek istediğim konu bu değil. Burada yazıyoruz tartışıyoruz. Bu kadar yazışmanın sonunda, ortaya bir şeylerin çıkması gerekli. Çıkanların da bu sanal ortamda kalmayıp, hayatın içinde ilgili yerlere gitmesi gerekli. Bunu Abdullah Bey'e mi bıraktık? Şunu anlayamıyorum. Oda'nın kapıları herkese açık. Burada Oda hakkında bir sürü şey yazılıyor. Bazılarınızı dinlerken, Oda'nın çok antidemokratik bir yer gibi gösterilmeye çalışıldığını görüyorum. Gerçekte öyle bir şey yok. O kapılar açık, tabii girmek isteyene.
Ben hala, buradaki yazışmalardan, Oda'yı, Oda'nın bakışını, çalışma yöntemlerini değiştirecek ciddi yazılar ve öneriler göremiyorum. Aklımda iki önemli konu kalmış. Oda'nın sıradan fenni nezaretçi ataması. Doğru değildir, yapamaz, üstelik bu iş Oda'ya kalsada, yine de yasal olmaz. Çünkü Liberal ekonomilerde, insanlar koşullar ve yasalar  uygun olduktan sonra, istediği kişilerle iş yapma hakkı vardır.
Diğeri de Abdullah Arkadaşımızın, milletvekillerine yasa ve yönetmelikler için baskı yapalım önerisi.
Oda'yı bu kadar tartışıyoruz, biraz da nasıl bir Oda istediğimizi yazalım da bakıp görelim. Gençler gelmiyor, doğru. Burada çok genç arkadaş var. Düşüncelerinizi yazın. Tartışalım. Hiç merak etmeyin konuşulanlar burada kalmaz. Her delegenin Genel Kurulda konuşma hakkı var. Bende deleğeyim. Çıkartın ortaya sorunları, özellikle de nasıl çözüleceğini. Genel Kurulda bir konuşma yapmak istiyorum zaten, buradan çıkanları da orada söylerim. Tahmin ediyorum, bu platformu takip eden bazı delege arkadaşlar var. Onlarda aktarabilirler.
Ankara'da ikinci bir liste çıkıyor. Ne istiyorlar, ne söylüyorlar, mevcut yönetimden farkları nedir? bunları bilmek istiyorum. Ortada bir metin olsa çok iyi olurdu. Bizde daha iyi anlardık.
Bu platformdan  ortaya çıkan iki önemli konu ve bunlarla ilgili önermeleri, Istanbul Şube Genel Kurulu'nda Oda Başkanı'a ilettim. Ayrıca İstanbul'da yapılan Danışma Kurulunda'da bu konuları ortaya getirdim.
Tabii bu konular Oda çalışmaları içinde yer almaya başlayınca, buradan gayet ateşli yazan arkadaşların ne kadarının da doğrudan kendilerini ilgilendiren bir konuda Oda çalışmalarına katıldığını da hep birlikte görelim.
Saygılarımla,
Bulent Şentürk
 

 

Sent: Wed, February 10, 2010 6:40:22 PM

Subject: RE: Ynt: Re: (MADENCİYİZTR) Oda seçimleri ile ilgili

BEN SAYI VERİRKEN YAKLAŞIK DİYE BİR KAVRAM KULLANDIM TEKRAR OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM. VE SAYI VERİRKEN SADECE AYRICALIKLI OLAN TARAFIN SAYISINI 1 OLARAK VERDİM.

 

Date: Wed, 10 Feb 2010 04:25:59 -0800
From: dr_b_senturk@yahoo.com
Subject: Re: Ynt: Re: (MADENCİYİZTR) Oda seçimleri ile ilgili
To: madenciyiztr@googlegroups.com

Değerli Meslekdaşlarım,
Bir mühendis olarak, kullandığımız bilgileri araştırıp doğrulamamız gerekir. İkinci yada üçüncü elden bilgileri, doğruymuş gibi yazmak, haklı da olsak gerçekleri çarpıttığımız için bizi haksız duruma düşürür. Sayın Ufuk Marmara  Odamızın İstanbul Şube Genel Kurulu için verdiğiniz bilgiler yanlıştır.  Buraya yazarken, hiç olmazsa biraz araştırmanız gerekirdi.
Bilerek olayı çarpıttığınızı düşünmek istemiyorum ve size yakıştırmıyorum.. Şube Genel Kurulu yazdığınız gibi olmadı.
seçimlere yaklaşık 80 kişi katıldı. 80 kişinin yaklaşık 70 kişisi 60 yaşın üzerinde, 8-9 kişi 40-60 yaş arası sadece 1 kişi 27 yaşındaydı.
ve bu arkadaş söz istedi. sn mehmet torunda sözünü söylemesi içinde kürsüye davet etti. başkanada bu yakışır kutlarım.

Özellikle yazdığınız şu paragrafın gerçekle hiç ilgisi yoktur. Sizin Oda işleyişi vede Oda ile ilgili bilginiz olmadığı düşüncesindeyim. Genel Kurullarda, Divan seçildikten sonra, Yönetim Kurulunun hiç bir yetkisi yoktur. Artık yetki Divandadır. Bu nedenlede Mehmet Torun'un birine söz vermesi yada vermemesi gibi bir durum olamaz. Mehmet Torun Oda başkanı olarak açılışta konuşmasını yapar. Daha sonra da gelen eleştirileri, Divan'ın söz vermesi üzerine yanıtlar. Genel Kurulda'da bu oldu . Verdiğiniz rakamlar da doğru değildir. Bu noktada şu soruyu sorma hakkını kendimde buluyorum. Siz Genel Kurul'a katıldınız mı?  Bu sorunun cevabını verirseniz, bende sonraki yazıları ona göre yazarım.
Oda'nın elbette eleştirilecek çok şeyi var. Ama bu eleştirileri, kulaktan dolma ve gerçek olmayan bilgilerle desteklemeye çalışmak doğru değildir. Müsbet bilimlerin ilk koşulu, aktarılan bilgilere şüpheyle yaklaşıp, bilgileri doğrulamaktır.
Sevgili Abdullah, seninle tanışmamız çok eski yıllara gider. Bahsettiğin dönemde ben de yönetim Kurulu'n da idim. Bülten Kurulu'nda da sorumluydum. Evet o zamanlar altı imzalı yazıların neredeyse hepsi yayınlanıyordu. Bu günde yayınlanacağını düşünüyorum. Yine aynı dönemde, Başyazımızı eleştiren bir meslekdaşımıza teşekkür edip, yazısını yayınlamıştık. Tabii kendi düşündüklerimizi de ayrı bir yazıda belirtmiştik. Şimdi benzer durumda neler olacağını soruyorsunuz? Ben çok fazla bir şeyin değişmemiş olduğu düşüncesindeyim. Önemli bir konuda bültene bir yazı yazın ve neler olacağını hep birlikte görelim. Tabii bu yazıyı yeni YK değerlendirecektir. Bilindiği gibi Oda Genel Kurulumuz 6-7 Mart'ta yapılacaktır.
Saygılarımla,
Bulent Şentürk
 

 

From: ufuk marmara <ufuk_marmara@hotmail.com>
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Sent: Tue, February 9, 2010 9:47:16 PM
Subject: RE: Ynt: Re: (MADENCİYİZTR) Oda seçimleri ile ilgili


yorum yapıp düşüncelerini bizimle paylaşan arkadaşlara teşekkür ederiz.
 
sadullah mermer isimli meslektaşımızı yorumundan dolayı kutluyorum. yani türkiyenin % 47 sini uzaylı gösteren düşüncelerede gülüyorum....
 
bazı arkadşalrımız olayı siyasete dökmüş ben onlara sadece şunu soruyorum. AKP Odaları almaya çalışıyor diyorlar peki şu anda oda kimin elinde?
 
bir arkadşımız devrimcilikten bahsetmiş devrimcilik 1980 lerde kaldı üzerinden 30 yıl gectii...allah rahmet eylesin.
 
istanbul seçimlerinde şöyle bir olay gerçkleşti.
 
seçimlere yaklaşık 80 kişi katıldı. 80 kişinin yaklaşık 70 kişisi 60 yaşın üzerinde, 8-9 kişi 40-60 yaş arası sadece 1 kişi 27 yaşındaydı.
ve bu arkadaş söz istedi. sn mehmet torunda sözünü söylemesi içinde kürsüye davet etti. başkanada bu yakışır kutlarım...
 
ve meslektaşımız burada bile görülecegi gibi odamız gençlerimizi adapte edemiyor dedi. ve bunu bir örnek vererek açıkladı. dün akşam arkadaşımı aradım gel seçimlere gidelim dedim. dedi bana oda bana ne verdiki ben onun seçimlerine katılayım dedi. bu sözü söyleyen arkadaşımızı eleşgtirebilriz ancak konu bağcıyı dövmek değil üzüm yemekk
 
bu arkadaşın bu konusmasına cvp için diğer bir arkadaş çıktı. az önce oda bana ne verdiki ben onun seçimine gideyim diyen arkadaşa aynen şu cevabı verdi. ben oda için üniversitede dayak yedim dedi. şak şak alkış sesleri... sonra nazım hikmet ten bir devrimci şiiri şak şak ve oturdu.
 
ben buradan sunu çıkarıyorum. dayak yemeyi arkadaşımız gurur sanmış:D ..... ya kardeşim işinmi yoktu konuşarak anlaşmak varken niye dayak yeme gereği duydun...
nazım hikmetin madencilikle ne alakası var... bu şairmizi sanatıyla sevelim yada sevmeyelim. onun hayat felsefesini yaşa kimsenin sana bişey dediği yok ama madencilik şubesinde bir seçimde bana göre yeri yok. madencilik bu kdr sıkıntı varken başka şeylerle uşraşmayalım...
 
insanları sınıflara bölmeyelim farklılıklara saygı duyalım. düşüncelerine kulak verelim
 
Ufuk MARMARA
Maden Yüksek Mühendisi
 
 
 
 

Date: Tue, 9 Feb 2010 11:56:25 +0200
Subject: Ynt: Re: (MADENCİYİZTR) Oda seçimleri ile ilgili
From: sado16@mynet.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com

Öncelikle eski oda yönetimini seçimi kazanmaya yönelik çalışmalarından ve seçimi kazanmış olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Demokratik bir seçimdi hak ettiler kazandılar.
Gelelim son mesajı yazan arkadaşın yazısına!!!
''listeyi görmenize gerek yok, MİGEM üstlü mevcut AKP'nin güdümünde bir grup.
Önce Hükümet, Sonra Cumhurbaşkanlığı, YÖK, Anayasa Mahkemsi, Danıştay, şimdi de meslek odalarını ele geçirme hareketininin bir parçası''
Bu nasıl bir mantık arkadaşım o ele geçirecek denen vatandaşlar uzaydan mı geldi, nasıl düşünebiliyorsunuz böyle şeyleri demokratik bi seçim olsun deniyor söylenen laflara bak. bu bir yarıştır bugün bayrağı sen öne götürüsün yarın diğeri öbür gün başkası..... ben işte bu zihniyetlerin değişmesini istiyorum. insanları şucular bucular diye kamplaşmalara bölen ve odayı vs yerleri şucular ele geçiriyor söylemlerine karşıyım. herkesin demokratik hakkı seçmek ve seçilmek... kınıyorum böyle arkadaşları ve böyle düşünenleri. böyle lafları ancak koltuklarını kaybetme kaygısı yaşayanlar söyleyebilir.ümidim odur ki birgün bu söylemler söna erecektir. Oda yönetiminin de buna öncülük etmesini istiyorum!

Sadullah Mermer
Maden Mühendisi


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


Windows 7: Gündelik işlerinizi basitleştirin. Size en uygun bilgisayarı bulun.
--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu..na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com..tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail..com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups..com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


Windows Live: Arkadaşlarınız size e-posta gönderdiklerinde Flickr, Twitter ve Digg güncellemelerinizi öğrenirler.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.