10 Şubat 2010 Çarşamba

((slayt izle)) He-Man Daha Gölgelerin Gücü Adına Demedi yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

HE-MAN DAHA GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA DEMEDİ yazan: MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

 

Çocuklara, gençlere sorarım. Siz Heman’i tanıyor musunuz diye. Tanımazlar adını duyan dahi olmamıştır. Çocuklarımız değişti. Gençlik eski gençlik değil derler ya işte işin doğrusu da bu. Heman’i tanımadan, öğrenmeden büyüyen bir gençlik. Diyeceksiniz ki bizim yerel kahramanımız mı da bilmelerini istiyorsun. O halde sorun yerel kahramanları sorun. Durmayın gencimizden yaşlısına sorun. Okumuşundan Profesörüne sorun. Hacivat’la Karagöz’ün kim olduğunu sorun. Kimmiş bu zatlar. Onlara tarihlerini sorun. İyisi mi sormayın. Sormadan önce gidin ilk önce siz öğrenin. Ya da olmadı biliyorsanız bana öğretin.

 

Kötülere karşı dimdik ayakta! He-Man. Gerçek bir kahraman! Gerçek bir savaşçı! İskeletor’a karşı. Zamanımız koşullarında İskeletor’u temsilen karşımızda ABD, Fransa, Yunanistan gibi devletler bulunmamaktadır. Zaman değişmiştir. Bu zaman merkezinde ilim bilim tek güç haline gelmiş ve batıllık asıl düşman halini almıştır. Yola bizler bir adım atmasak dahi başkaları o yolu bitirme kararı içerisindedirler. Ve bitireceklerdir. Diğerlerinin bitirip bitirmemesini de rafa kaldırıp bizlerin ilim bilim yoluna adım atmamız ve bu doğrultuda yaşamamıza çeki düzen vermemiz gerekmektedir.

 

Halen Ülkemizde GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA denmemiştir. Bu güne değin kendi içimizde uzlaşma sağlanamamıştır. Mutabakatın sağlanamamasının asıl nedenleri hep dış nedenler de aranmış ve bizleri toplumsal kargaşaya sürükleyen adlarına Toplum Liderleri denilen kişiler de hata aranmamıştır. Evet, toplum liderleri kadar toplum da hatalarını içerisinde barındıran bilimden ilimden uzak, duygularının esiri konumunda bulunan kişilerden oluşmaktadır.

 

He-Man gerçek bir kahraman olmasına karşın gençlik tarafından bilinmemekte ve algılanamamaktadır. İskeletor hâkimiyetini ilan etmiştir. En küçük hanemiz olan köyler de dahi kutuplaşmalar yaşanmakta ve gidilen kahveler şucu bucu diye ayrılmaktadır. Bunlarla bir yere varmanın yolu bulunmamaktadır. Anayasadan bahseden zihniyetler esas sorunun kâğıtlarda yazılı olanlardan değil de beyinler de bulunanlardan kaynaklandığını görememektedirler. Unutulmamalıdır. Dünya savaşlarında yitirilen nece insan unutulmamalıdır. Bırakınız bir dünya savaşını Tüm Ülke yeryüzünden silinse kalanlar yaşamaya didişmeye aynı pervasızlıkla devam edeceklerdir.

 

Hak hukuk taleplerinde bulunanlar bugün için bulunmakla da yetinmeyip haykırmaktadırlar. Bunların haykırışlarının görmezden gelinmesi yersiz bir davranış olarak nitelendirilebilir. Ülke de gerçek kahramanlar bulunmamaktadır. Varsa da onlar her nasılsa Toplum Lideri vasfı taşımamaktadır. Çünkü hiçbir kimse göstermelik olmayan bir biçimde kollarını sıvamamıştır. Yaranmanın, puan kazanmanın peşinde olanlar vardır. Her daim bu tiplemeler de olacaktır. Önemli olan bu kişiliklere değer verilmemesindedir. Ama her ne hikmetse bilimsellikten uzak topluluklar tarafından altından üstün değer verilen bu kesimler de inadına bir şekil de GÖLGELERİN GÜCÜ ADINA dememektedirler.

 

Toplumsal kurtuluşumuzun ilerleyişimin yolu yıllar öncesinde dile getirilmiş ve bu getiriliş sadece diller de yerini bulmuştur. He-Man gerçek bir kahramandır. Onu kahraman yapan en önemli nitelik sihirli kelimesinde de yatmamaktadır. Esas olan yüreğidir. Sihirli güçleri bulunmasa dahi kendisi kahraman niteliği taşımaktadır. Bu yüzden sihirli gücün verilmesini, sihirli kelimelerin söylenmesini beklemeden dahi harekete geçmek muhakkak olmuştur.

                                                                               MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin