12 Şubat 2010 Cuma

Re: (MADENCİYİZTR) Siyaset ne bela birşey miş ....

merhabalar

 abdullah bey yayınlar bilmiyorum. ama tarafsız biri ise mutlaka yayınlamalıdır.

 ama aslında konu 12 eylül öncesi sag sol kavgasının bir uzantısı diyeceğim. ama mevcut iktidar 3. ayak diye düşünüyorum. Yani din ekseni etrafında amaca ulasmak için demokrasinin amaç değil araç oldugunu kendileri söylüyorlar.

aslında siyasetle ugrasmayan işinde gücünde insanlar için bu oda tarısmaları çok sıradan geliyor. bir tarafta 12 eylül söylemine kapılmıs, hala daha bu söylemde kalmıs 30 yıl öncesinin solcu kırıntıları. ki gerçek solcu olsalar öpüp basıma koyacagmda. lafta solcu işte.

beyler 12 eylül olalı 30 yıl oldu. tamam ülke tarijhinde derin yaralar bırakan bir dönem. ama üzerinden  kenan evren, Turgut özal, Süleyman demirel, Ahmet nejdet sezer, ve abdullah gül olmak üzere 5 cumhurbaskanı geçti. bunun 2 katndan fazla basbakan geçti, Türkiye 1993 ve 2001 ekonomik krizleri atlattı. iktidarlar değişti. en kenardaki bir dinci parti iktidar oldu. ve uç kesimlerdeki MHP ve eski adıyla DTP yogunlasmı bir siyaset dunyamız var artık.

2 defa körfez savası oldu. Rusya dagıldı, yugoslavya 6-7 parcaya ayrıldı, kuzey kafkasya bilmem kaç parcaya ayrıldı, Çin tüm dünyaya açıldı,  hindistan atak içinde, Avrupa birliğinde önemli değişikler oldu, simdi cogu batmak üzere, Dünyada çok buyuk bir ekonomik kriz var,

tüm bu değişikliklere ragmen odanın her seçimde mesleki konulara önem vermeyip 12 eylül eksenli eski solcu söylemlerle hareket etmesi bizleri rahatsız ediyor. elestirsiğimizde gelin secime katılın kazanın diyorlar. binlerce maden muhendisi var. herkes seçimde aday olmak zorunda değil. ama seçilmişlerinde 12 eylül söylemlerini bırakıp tüm maden mühendisleri ile ilgilenmek zorundadır.

madalyonun diğer tarafı malum iktidar partisi, tüm sivil toplum kuruluslarını ele geçireceklermiş. secim öncesi gelen telefonlar vs. amaç solculardan kurtulacaklarmıs vs.

beyler isinde gücünde olan çogu insan ne oy kullandı nede seçime katıldı. Çünkü 12 eylül söylemindeki eski solculardanda ve AKP destekli 2 grubun seçiminde maden muhendilerine faydalı bir sonuc çıkmayacaktır.

Tuhaftır iki tarafta bol bol demokrası diyorlar.....
ve bormal insanlar artık demokrasiden sıkılmaya basladı.



11 Şubat 2010 14:14 tarihinde Abdullah AKÖZEL <aakozel@gmail.com> yazdı:
Arkadaşlar "oda seçimleri" ile ilgili çok mail gönderen oldu...yarısını yayınlayabildim , çünkü yayınlamadığım diğer yarısı dozunu aşan yazılardı...İnsanlar siyaset konuşunca dozunu da ayarlayamıyorlar...Siyasetten bir tek ben soğumuşum herhalde olaylara yansız bakmayı ne zaman öğreneceğiz..karamsalığa düştüm inanın...Yazılardan şunu anladım bazı arkadaşlar odayı oda olarak değilde parti olarak görmeye başlamışlar ..siyasete çok gömülmüşüz..üzüldüm..Böyle bakarsak haklarımıza nasıl kavuşabiliriz..Mümkün değil çünkü karşı taraf ta sizin yeni kazanımlar elde etmenizi engelleyecek ve önünüze set çekeceklerdir...Biz böyle gidersek çok daha mağdur oluruz..
 
Bir örnek aklıma geldi geçen günlerde bir arkadaşımla sohpet ediyordum..Kendisi 12 eylül döneminde 1 sene kaçak gezmiş ve yakalandığında polisler kelepçelemişler mahkemeye götürürlerken kaldırımda kendisini izleyen iki kişinin konuşmasını duymuş  şöyle diyorlarmış" Baksana bu koministe... yakalamışlar ...bunları asmak lazım"  Arkadaşımın başından kaynar sular dökülmüş....ben bunlar içinmi bu çileyi çektim demiş..1 sene içeride yattı ve şimdi işinin başında ..Çoluk çocuğunun ekmeğinin peşinde..Ben somut istekler görmek istiyorum..Ben kendi fikirlerimi yazacağım somut önerileri olan varsa yazsın ..Şunu da belirtmek istiyorum..ekmeğimizin aşımızın peşinde koşturmak lzm....Bülent bey bu görüşleri aktarsın..
 
Birde şunu eklemek istiyorum Oda da aday olan her iki grubu da  programlarını açıklamaya davet ediyorum......Şimdi bir grup kaldı ama bence açıklansaydı..
 
 
1-Teknik nezaretçinin hakları  iyileştirilmeli..Maden kanunu çıkalı 5.5 sene oluyor ve neden olumlu bir gelişme olmadı.....Böyle giderse 55 senede düzelmeyecek gibi gözüküyor..
2-Madenciliğin önünü kesmek için bu kadar uğraş veren çevrelere karşı neler yapılmalı..Madenciliğin önüne set çekmeye uğraşan dolayısıyla ekmeğimizle oynayan odalara karşı birşeyler yapılmalı tepkiler iletilmeli
3-Madenciliğin geleceği maden mühendisinin geleceğini de belirleyecektir..Odamız madenciliğin önündeki engellerin kaldırılması için çaba sarfetmeli
4-Sorumlu müdürlük olayını kanun ve tüzüklere sokmak için çalışmalı..Çok büyük istihdam yaratacak bu kavram uygulamaya sokulmalı..bu konuda çaba gösterilmeli....
5-Oda ya katılımın çok az olduğu gençlerin odaya gelmediği söyleniyor..Üyelerin odaya gelmemelerini oda sorgulamalı..
6-Her yıl odaya.... teknik nezaretçiler olarak 224 (140+84) TL ödüyoruz..Bu düşürülemezmi..
7-Madencilik ile ilgili projelerin ve raporların odada onaylatması için MİĞEM den  karar çıkartılmalı....
8-Oda siyasetten uzaklaşmalı,........ görüşü uymayan üyeler oda dan uzaklaştılar.. tüm üyeler kucaklanmalı..Unutulmamalıdırki..odalar kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.En temel görevi de Maden mühendisliği mesleğinin gelişmesi, üyelerinin hak ve yetkilerinin sağlanması, meslek onurunun korunması için gerekli çalışmaları yapmaktır.
9-Fakir öğrenciler burslar la desteklenmeli..
 
Benden bu kadar ilave etmek isteyenler benim gibi madde madde yazarsa daha anlaşılır olacaktır..slm
Abdullah AKÖZEL 
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com.  
Madencilerin internette buluşma noktası
www.madenciforum.com
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.